AR15-obecně

Samonabíjecí pušky

MRBLUE

Příspěvek#3361 » sob 7. pro 2024, 22:54

Malo plynu. Skus dostelivat gasblock, alebo rovno objednat nastavitelny gasblock.

CzechJoker

Příspěvek#3362 » ned 8. pro 2024, 08:09

Pokud je ta zbraň z výroby špatná, nejlepší je reklamace. Kdysi jsem udělal podobnou chybu, když jsem investoval do podobně zdrbané zbraně a nakonec šla stejně do světa. Akorát teď vidím, že jsem si mohl ušetřit spoustu času a peněz a udělat to rovnou a možná k tomu i "nebejt slušnej a říct to".

Petr z Braníka

Příspěvek#3363 » ned 8. pro 2024, 14:41

Jo máte pravdu. Dokonce najeli na předvánoční provoz a mají teď otevřeno i v neděli, tak už jsem ji tam odvezl. Pouze kdyby to měla být nějaká notoricky známá prkotina, kterou tady všichni znáte, tak jsem se chtěl reklamaci vyhnout. Ale nemá cenu něco zkoušet bastlit doma s nejasným výsledkem. Snad to Vánoce moc neprotáhnou a bude brzo zpátky.

izerS18

Příspěvek#3364 » ned 8. pro 2024, 14:55

Koukni na sestavu závěru, zda se tam něco neblokuje nebo není zaseknuté, pak ti právě jde zbraň, když ji natahnes, ale nepretahne při impulzu po výstřelu. Ale jen na to koukni, nic nepiluj, nebruš, máš to v záruce;-)

garruscz

Příspěvek#3365 » ned 8. pro 2024, 16:24

Co říkáte na pušky AR15 od společnosti Geissele? Měl jsem to spojené se spušťáky, ale ne s celou puškou. Máte s tím někdo zkušenosti?

Petr z Braníka

Příspěvek#3366 » sob 21. pro 2024, 14:25

Ahoj. Mám otázku ohledně mé reklamace. Zbraň jsem vrátil a žádal vyřízení reklamace formou opravy. Ze zákona jsem mohl vybírat ze tří možností, ještě jsem mohl chtít výměnu zboží nebo peníze zpět. A co když s opravou nebudu spokojen, a budu chtít vyměnit kus za kus? Nebo vrátit peníze a koupit si jiný model? Budu potřebovat nové nákupní povolení?

Killing joke

Příspěvek#3367 » sob 21. pro 2024, 14:30

Jak zbraň registruješ, tak je povolení pryč a je potřeba nové.

CzechJoker

Příspěvek#3368 » sob 21. pro 2024, 15:45

Jenže on nekupuje novou, ale řeší opravu stávající formou výměny, což je legální způsob opravy. Imho by neměl potřebovat nové nákupko, ale možná zaplatí za vydání nového průkazu zbraně, což by měl doložit bumážkou od prodejce (potvrzení o opravě výměnou za nové zboží). Ale měl by se k tou asi vyjádřit OSZBM.

LK

Příspěvek#3369 » sob 21. pro 2024, 21:00

Pár postřehů k českému trhu. Možná je to totálně mimo, moc tomu nerozumím a vlastně ani nevím, jak velký je náš trh - nějak předpokládám, že trh bude malý i na evropské poměry. Takže pušek ala AR-15 se tady prodá -+ 1000 ročně.

Po nějakém bedlivějším rozvažování jsem se rozhodl jít do pušky. Nějaká varianta AR-15 byla jasná. Náhradní díly, dostupnost, jak cenová, tak časová, nějaký aftermarketový trh atp. Nechci vyloženou budgetovku, defacto vždy když jsem šel do něčeho budgetového, tak se mi to vymstilo - něco se pokazilo, nebyl jsem spokojený a pak stejně řešil danou věc ještě jednou dal do toho znovu peníze.

Takže jsem si říkal, půjdu cestou middle class nebo něco jako nižší střední. Rozsah 35-45k +- 5k, kdyby se mi něco extra líbilo, tak budgetem můžu ustřelit +5k. Co se týče délky, tak nebudu vás obtěžovat nekonečnou diskuzí. Délka je jasná 12,5" níž moc nechci a horní hranice je 14" - kterou bych nejspíše jakž takž akceptoval, ale preferovaná varianta je 12,5". Důvody jsou nasnadě - střelba do 200 m, spíše 50/100/150, střelnice v okolí nenabízejí více, kurzy na blízký boj/zastavěná plocha atp..Navíc mám zkušenost s Brenem 2 14", že se v rámci celých dnů fakt hodně pronese a pak je znat každých 100g.

Tím se dá diskuze defacto celá uzavřít, protože zkuste si koupit AR-15, 12,5" v této cenové třídě. Najdete jeden dva exempláře, navíc mnohdy nejsou skladem a když je chcete zkusit, tak nejsou na střelnici.

Takže kompromis, takže ne přesně 12,5", ale okolo 12,5".

- Aero Precision, 10,5", 11.5" našel jsem pár obchodů, cenové se vlezu, možné varovnání twist 1:7.
- Perun Striga, pěkná, ale nejsou zkušenosti, nevím nakolik je odladěná
- IWI Zion, 11.5" trošku pod budgetem, viděl jsem zpracování na cenu hodně dobrý, plasty též.
- DD ...v této ceně nic nemá, začíná 50k+
- BCM...v této ceně též nic nemá, začíná 50k+
- ADC, neznám, zatím jsem neviděl

A to je vlastně vše.

Další problém - Některé obchody se tváří, že zboží je skladem, ale po tetefonu/mejlu člověk zjistí, že skladem vlastně není - a že se dají předobjednat - s dodací lhůtou 3,6+ měsíců. To je jak fronta na banány.

Tak ještě zvažuji něco jetého, viz třeba tady inzerce Antreg za 45k. ale zase mega kompromis 10.5"...

Vlastně ani nechci radu :D, jenom jsem si tu mírnou frustraci vypsal.

Lonestar

Příspěvek#3370 » sob 21. pro 2024, 21:40

LK - přijď v sobotu v 10 na Bělou - půjčím ti Heligóna (viewtopic.php?f=22&t=16129) a zapomeneš na nějaké ARko :lol: 8-) :D

JZFireworks

Příspěvek#3371 » sob 21. pro 2024, 21:50

Ahoj,

Měl bych dotaz ke kontejnerové spoušti RA Rave 140.
Puška Taurus T4, do dnešního dne ani jedna závada. Nastrel 2-3 tisíce max.
Dnes na kurzu jsem měl ze samonabijeci pušky, pušku opakovací :-D
Náboje klasika SB 55gr sypacky, nikdy nebyl problém se žádným strelivem.
Stávalo se mi to, že občas při 2, někdy u 5 náboje mi nezůstalo kladivo v zadní poloze, zbraň ale normálně přebila takže počítám že celý cyklus proběhl jak měl.
Když se tohle stalo, zvuk spoustě i chod byl jako kdyby pracovala na 40%, otisk na zapalce jemný.
Jakžtakž jsem vystrilel 100 ran ale těch závad tam bylo až moc.
Nenapadá někoho, co muže být za problém?
Pušku jsem dnes kompletně rozebral a vyčistil. Vyndal jsem i spoušťák ale nenašel jsem nic zvláštního, bordel uvnitř spoustě nebyl nějak velký.
Díky za tip.

tom

Příspěvek#3372 » sob 21. pro 2024, 22:24

Na kolikátou hodinu ti to vyhazovalo a jak těžkej máš buffer?

Mac.42

Příspěvek#3373 » sob 21. pro 2024, 22:31

LK píše:Vlastně ani nechci radu :D, jenom jsem si tu mírnou frustraci vypsal.

twist 1:7 je u kraťasů standard (snad s výjimkou toho Ziona, což je ale budget)
Strigu jsem neviděl, ale hádám, že to bude navoněný budget
Antreg asi nebude dobrá volba, pokud chceš šetřit váhu

Pokud ale chceš 12,5", pak Defendia nabízí za 32k Staga (což je rám od Aera, hlaveň BA, BCG nevím), nic lepšího v této třídě nenajdeš (leda z druhé ruky).

JZFireworks

Příspěvek#3374 » sob 21. pro 2024, 22:38

Tom:
Buffer H2, zaklad co tam dávají.
Vyhazuje celou dobu stejně, už od začátku nejčastěji 2-3h, občas nějaká uletí na 4h.
Jak říkám, do dnešního dne bez problému, konfigurace je stejná už přes rok a půl +-

Našel jsem na YouTube video, kdy při výstřelu - natazeni kladiva - uvolnění spoustě - spadne kladivo na nějakou “pozici”, par mm před koncem :-D
Nevím jak to popsat. Popisuje v komentářích tu samou závadu co mám já. Jelikož moc neumím anglicky, podle překladače nějaká pružina pod prerušovačem? Muže být ? :-D

tom

Příspěvek#3375 » sob 21. pro 2024, 22:46

Pokud vyloučíme chybu spoušťáku, tak bych řekl že to máš přeplynovaný. Tzn. závěr běhá moc rychle a otřesy můžou shazovat kladivo. Zkus si od někoho půjčit H3 buffer, třeba to přestane. Když né, podíval bych se na spoušťák.

Zpět na