AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- LK
Příspěvek#3391 » pon 30. pro 2024, 16:55
Problem Aera Precision je cena a dostupnost.
Kdyz se clovek koukne na americkej web, tak jen tise zavidi. Tam si v konfiguratoru nakonfigurujete defacto jakoukoliv delku a komplet vybaveny Aero Precision v dobre cene. V recenzich si lidi tam stezuji, ze nemaji pusku behem tydne/tydnu doma....
U nas?
Komplet puska cca 39 000 - 41 000. S tim, ze par veci je zahodne doplnit/vymenit (oboustranne ovladani neni default). To muzeme byt na cene dejme tomu cca 45 000, s lepsi pakou 48 000. To uz se dostavame skoro do vod nejlevnejsich BCM a DD.
Problem je dostupnost, tech pusek v CR moc neni, a kdyz clovek chce treba 12.5" nebo tu 13.neco co je na americkem webu - tak nejblizsi termin leto 2025.
Osobne neco podobneho take resim, zatim to mam nastavene.
Bud Stag Arms, IWI Zion + par zmen
anebo se placnout pres kapsu a jit DD. BCM neresim, protoze neni nikde skladem a dodaci lhuty? dekuji.
Perun Striga vypada fajn - jenom jsem nedohledal jestli "streva" nejsou nahodou uplne stejne jako zakladni Perun (ale je nastavitelny gas block). Kazdopadne mne se tam moc nelibi spoust, mam z ni dojem, ze kdybych byl nekde na taktice, tak si ustrelim nohy.
Kdyz se clovek koukne na americkej web, tak jen tise zavidi. Tam si v konfiguratoru nakonfigurujete defacto jakoukoliv delku a komplet vybaveny Aero Precision v dobre cene. V recenzich si lidi tam stezuji, ze nemaji pusku behem tydne/tydnu doma....
U nas?
Komplet puska cca 39 000 - 41 000. S tim, ze par veci je zahodne doplnit/vymenit (oboustranne ovladani neni default). To muzeme byt na cene dejme tomu cca 45 000, s lepsi pakou 48 000. To uz se dostavame skoro do vod nejlevnejsich BCM a DD.
Problem je dostupnost, tech pusek v CR moc neni, a kdyz clovek chce treba 12.5" nebo tu 13.neco co je na americkem webu - tak nejblizsi termin leto 2025.
Osobne neco podobneho take resim, zatim to mam nastavene.
Bud Stag Arms, IWI Zion + par zmen
anebo se placnout pres kapsu a jit DD. BCM neresim, protoze neni nikde skladem a dodaci lhuty? dekuji.
Perun Striga vypada fajn - jenom jsem nedohledal jestli "streva" nejsou nahodou uplne stejne jako zakladni Perun (ale je nastavitelny gas block). Kazdopadne mne se tam moc nelibi spoust, mam z ni dojem, ze kdybych byl nekde na taktice, tak si ustrelim nohy.
- odouda
Příspěvek#3393 » pon 30. pro 2024, 17:14
Perun Striga za mě spoušť a úsťová brzda super. Na předváděčce jsem zkoušel Strigu s instalovanou klasickou A2 Flash Hider a s úsťovou brzdou Breek ARMS. Po pár výstřelech jsem tu s A2 odložil a střílel jenom tu s brzdou. Supr. Mám UAR 12,5 a tu spoušť si od Perun Arms koupím až bude v prodeji.
- LK
- Erix
- garruscz
Příspěvek#3397 » pon 30. pro 2024, 18:24
BCM jsem našel skladem na několika místech. Pravda, s delší hlavní, ale proč ne.
BTW, moc nechápu ten hon na krátké hlavně. Je to plamenomet. Dělá to randál na střelnici. Na lupiče mi přijde 223 na dvě věci – vystřelíš doma bez ochrany uší a jsi hluchej. To mi dává logiku si koupit AR9.
BTW, moc nechápu ten hon na krátké hlavně. Je to plamenomet. Dělá to randál na střelnici. Na lupiče mi přijde 223 na dvě věci – vystřelíš doma bez ochrany uší a jsi hluchej. To mi dává logiku si koupit AR9.
- Mac.42
Příspěvek#3398 » pon 30. pro 2024, 18:41
LK píše:Problem Aera Precision je cena a dostupnost.
No, jasněže těch volných pušek od Aera moc není... protože to nejsou ležáky.
BTW za 41k jsou i s kvalitním oboustranným táhlem, ale pravda, pojistka je v základu jednostranná (sám jsem zvyklý na Talon, takže bych ji měnil tak jako tak). A jasně, dostupnost není stejná jako ve státech... ale to kromě Perunu asi všeho, že? Takže posuzovat dostupnost značky tím, že není k mání nějaký konkrétní model (jehož ekvivalent tu běžně nenabízí ani jiná značka), je trochu mimózní.
Stížnosti na Aero ve státech se týkají zejména marketingu jejich webu, protože točí jednu slevu za druhou, ale dodávky takových nákupů pak mají obrovská zpoždění, protože výroba upřednostňuje velké dodávky na úkor individuálním. Říká se, že je lepší individuálně nakupovat přes prostředníky. Ale to není problém nás za mořem.
Samozřejmě nikomu nevymlouvám koupi DD za jedenapůlnásobek. Ostatně ani budgetové AR za polovinu... jenom tvrdím, že poměr kvalita/cena je u Aera výjimečně dobrá. A tím, že Stag je z půlky Aero (jen ještě trochu očesanější a o to levnější), to platí i pro něj.
ad Erix: Vavrečka zejména potřebuje ukázat, že on prodává to nejlepší a ostatní navoněnou bídu

- risa2000
Příspěvek#3400 » pon 30. pro 2024, 20:19
garuscz: Mám BCM Recce 16 s lehkou hlavní a měl jsem Antreg 16.5" s lehkou hlavní. Antreg byl o 3/4 kg těžší. Co se týká přesnosti, jsem mizerný střelec a střílel jsem jen tovární střelivo a Antreg mi přišel se svým vývrtem 1:8 lepší pro lehčí střelivo (55gr), které se typicky prodává jako "sypačky". BCM má vývrt 1:7.
Match střely (68gr, 75gr) lítaly z obou (u mě) zhruba stejně přesně. Co se týká výrobního provedení, najdeš tady dost diskusí, kde se srovnávala (nebo kritizovala) výrobní provedení u Antregu. Nikdy to nebyly zásadní věci, ale prostě na BCM jsem je nepozoroval. Nicméně, byla to verze z roku 2021, jak je na tom Antreg momentálně nevím.
Každopádně, pokud by se někdo rozhodoval mezi Antregem a BCM, řekl bych, ať uváží následující faktory: váhu, vývrt, plynovka vs pístovka, a podle toho se rozhodne.
Match střely (68gr, 75gr) lítaly z obou (u mě) zhruba stejně přesně. Co se týká výrobního provedení, najdeš tady dost diskusí, kde se srovnávala (nebo kritizovala) výrobní provedení u Antregu. Nikdy to nebyly zásadní věci, ale prostě na BCM jsem je nepozoroval. Nicméně, byla to verze z roku 2021, jak je na tom Antreg momentálně nevím.
Každopádně, pokud by se někdo rozhodoval mezi Antregem a BCM, řekl bych, ať uváží následující faktory: váhu, vývrt, plynovka vs pístovka, a podle toho se rozhodne.
- Erix
Příspěvek#3401 » pon 30. pro 2024, 20:49
garruscz píše:BCM jsem našel skladem na několika místech. Pravda, s delší hlavní, ale proč ne.
Ji, buďto PCC v 9x19 a nebo "univerzál" v 300blk.Jak se mi tato ráže nezdála, tak se mi líbí čím dál tím více, od hranice 12.5" níže prostě ideál.

Mac.42 píše:ad Erix: Vavrečka zejména potřebuje ukázat, že on prodává to nejlepší a ostatní navoněnou bídu
Tak každá liška chválí svůj ocas.

- ondra009
Příspěvek#3402 » úte 31. pro 2024, 09:19
JZFireworks píše:Lower jsem rozebral, a vše vyčistil ale nerekl bych že tam bylo nějak moc bordelu.
Kdyby tam aspoň byl bordel typu zrnka nespaleneho prachu tak bych chápal že to muže dělat závady![]()
Každopádně zítra jdu zkusit, zda to blbne nebo ne![]()
No ja ti nevim, po kolika ranach to zacne delat zase? U levnejch AR je tohle casta zavada (videl jsem na vlastni oci na strelnici s uplne novou puskou). Pak ti to odpali 2 rany za sebou s tim, ze tu druhou mimo komoru a budes se divit. Odnesl bych to na servis nebo vymeil spustak.
-
JZFireworks - Příspěvky: 192
- JZFireworks
Příspěvek#3403 » úte 31. pro 2024, 11:02
Spoustak má zasebou kolem těch 2tisic bez čištění / mazání.
Teď po každé střelbě vytřu spoustak a kapnu olej. Uvidíme co to bude dělat.
Jak jsem psal výše, do teď žádná závada. Hned ho měnit nebudu, zas tolik nevystřílel
Mimo komoru odpálit náboj? To snad nejde ne? Když není uzavřen závěr tak nemůže dojít k odpalu.
Nebo?
Teď po každé střelbě vytřu spoustak a kapnu olej. Uvidíme co to bude dělat.
Jak jsem psal výše, do teď žádná závada. Hned ho měnit nebudu, zas tolik nevystřílel

Mimo komoru odpálit náboj? To snad nejde ne? Když není uzavřen závěr tak nemůže dojít k odpalu.
Nebo?
- ondra009
Příspěvek#3404 » úte 31. pro 2024, 11:37
U full auto mas v pusce nejakej kram, ktery brani vypusteni kladiva predtim, nez se plne uzamce zaver. U semi auto, tohle chybi, protoze nejsi fyzicky schopen zmacknou tak rychle, aby to mohl byt problem. Ale kdyz spustak zavadi a vypusti 2x, nebo vickrat za sebou, tak absence toho zarizeni muze zpusobit, ze dojde k odpaleni driv nez je zaver plne uzamcen.
- LK
Příspěvek#3405 » úte 31. pro 2024, 11:51
Mac.42 píše:LK píše:Problem Aera Precision je cena a dostupnost.
No, jasněže těch volných pušek od Aera moc není... protože to nejsou ležáky.
BTW za 41k jsou i s kvalitním oboustranným táhlem, ale pravda, pojistka je v základu jednostranná (sám jsem zvyklý na Talon, takže bych ji měnil tak jako tak). A jasně, dostupnost není stejná jako ve státech... ale to kromě Perunu asi všeho, že? Takže posuzovat dostupnost značky tím, že není k mání nějaký konkrétní model (jehož ekvivalent tu běžně nenabízí ani jiná značka), je trochu mimózní.
Stížnosti na Aero ve státech se týkají zejména marketingu jejich webu, protože točí jednu slevu za druhou, ale dodávky takových nákupů pak mají obrovská zpoždění, protože výroba upřednostňuje velké dodávky na úkor individuálním. Říká se, že je lepší individuálně nakupovat přes prostředníky. Ale to není problém nás za mořem.
Samozřejmě nikomu nevymlouvám koupi DD za jedenapůlnásobek. Ostatně ani budgetové AR za polovinu... jenom tvrdím, že poměr kvalita/cena je u Aera výjimečně dobrá. A tím, že Stag je z půlky Aero (jen ještě trochu očesanější a o to levnější), to platí i pro něj.
ad Erix: Vavrečka zejména potřebuje ukázat, že on prodává to nejlepší a ostatní navoněnou bídu
To nebylo nic proti Aero Precision, ve vyberu je.
Co se tyce dostupnosti, tak to neni jenom o AP - je to o dalsich znackach, proste nejsou a dodaci lhuty jsou takove jake jsou, tak jsem to zminil. Ostatne jsem psal i o BCM, dodaci lhuta je taky z vesmiru. Na tom nic mimozniho fakt nevidim.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí