MP5 original i klony

Samonabíjecí pušky

zarozak

Příspěvek#136 » čtv 16. led 2025, 19:19

Strašidlo píše:Není lepší si obstarat Messerschmitt ME 09 A2 ( MP 5 ) než utrácet za Pakistánce ? Namítnete asi cenu, ale než to rozchodíte utratíte stejně jak za MP 5 od Schmeissera.

Ale to je zajímavá zpráva....doufám, že půjde od nich alespoň sehnat plastový lower a zatahovačka jakožto ND za blízkovýchodní cenu :lol: Protože dostupnost těchto extra žádaných dílů byť jakékoliv provenience je naprosto tristní

Walt

Příspěvek#137 » čtv 16. led 2025, 19:50

Strašidlo píše:Není lepší si obstarat Messerschmitt ME 09 A2 ( MP 5 ) než utrácet za Pakistánce ? Namítnete asi cenu, ale než to rozchodíte utratíte stejně jak za MP 5 od Schmeissera.

Tento typ loweru a predpazbi vyrabi MKE, nez turka za 44, to radsi pakose za 25

Klicky

Příspěvek#138 » pát 17. led 2025, 01:48

Co má bejt vlastně na pakošovi tak hroznýho? Ok povrchovka a sváry nejsou žádná hitparáda, ale jinak je to za ty prachy vlastně fajn hračka.

DesertEagle

Příspěvek#139 » pát 17. led 2025, 08:13

Nevím také nevím co je na Pakoši hrozného ? Osobně mám pocit, že si tady měří péra firmy, které se snaží hanit konkurenci a prodat svoje zboží. Dalším skupinou jsou blázni se snahou o přestavby samopalu na mířenkářské speciály. Dnes mi píše nejmenovaný v SZ, že jeho udajná fullka vůbec nefunguje .. Ano beru podobné lidi s velkou rezervou. Mám li problém potom ho řeším v ZS a pokud chci hejtit výrobek po soc. sítích potom alespon popíšu s čím mám problém. Všem vyhroceným kritikům vřele doporučuji HK origo za 85k + 18.5k teleskop. HK origo aktuálně nevlatním, ale znám řadu lidí kterí mají více ks obou výrobců. S radosti potom slyším, že funčnost je naprosto identická.

zarozak

Příspěvek#140 » pát 17. led 2025, 10:23

Já to třeba vůbec neberu jako hejtění ničeho. Věcně kritické příspěvky tady měly být už dávno a ne se rojit až tehdy, kdy na daný problém někdo upozorní. Já jsem tady třeba popsal konkrétní problémy u mého konkrétního kusu a co jsem slyšel na střelnicíh nebo čtu na fórech, tak je rozhodně neřeším pouze já. Akorát většina se spokojila s tím, že je zbraň spolehlivá jen za dodržení určitých podmínek. Já si naopak myslím, že takto legendami opředená zbraň by měla fungovat s čímkoliv a prakticky za jakýchkoliv podmínek. Měla by být dostatečně dimenzována, aby pobrala širokou škálu daného střeliva atd. Řeší toto někdo třeba u Saigy9?
Jelikož si umím vyladit zbraň, tak jsem to reklamací neřešil ,je pro mě mnohem snažší a rychlejší to vychytat a především popsat jak, pokud to někoho zajímá. U nás se bohužel ještě stále nosí to, že můj poctivě vybraný krumpl je lepší než ostatních a to je špatně

POF bych nejvíc přirovnal k nedávným výběrům AKček různých proveniencí a kvalit.....můžeš chytit super kus anebo taky ne. Jelikož je už skoro všechno rozebráno, tak se nejspíš musíš smířit s tím, že při reklamaci už holt další kus nedostaneš a výběr z beden už taky nehrozí....ne za zajímavou cenu

DesertEagle

Příspěvek#141 » pát 17. led 2025, 11:10

Smyslem fora není lidem sdělovat, že jim krám nefunguje to opravdu nikoho nezajímá. Smyslem je popis závady a způsob jejího dostraněni, opravy, upravy a vylepšení. To si bohužel sokolíci nechávají pro sebe. Snad už to lidé konečně pochopí :-)

mikk

Příspěvek#142 » pát 17. led 2025, 16:21

DesertEagle píše:Delší montáž FAB má utahování na mizerné křížové šroubky, to je mám obavu na montážích dost rarita. Jistě není problém nahradit, ale už ten nápad. Nízká BT na poctivé imbusy i když torx bych viděl raději, také vyměněno.
P.S. Víte někdo pls jako jsou vzdálenosti míření vs otvory ? Udajně je to někde v manuálu.

Co tě vede k závěru, že je tenhle křížový šroub mizerný :)?
Špatně zvolena pevnost, povrchová jakost, atd, nebo ti ten kříž jen nepřipadá dost cool a píšeš nesmysly? Nevím jakou máš průpravu ohledně šroubovych spojů, ale vzhledem k povaze konstrukce a jak je to přepákovaní navržené je zrovna použití PH drive to ideální řešení. Utahovací síla v osové normále dříku šroubu, četnost montáže je a bude sporadická, kroutící moment nutný k fixaci taky minimální a tudíž i velikost hlavy šroubu díky PH dražce může být menší než zmíněný HEX (imbus), nebo TX (torx). Celkově je pak tenhle šroub více kompaktní a nepřekáží...

Jinak koukal jsem na odkaz toho Messerschmitta ME 09 A2 a opravdu to vypadá jako další re-brand MKE s laserovanym logem zvučneho německého jména. Za mořem je hodně rozšířený např od Atlantic firearms AP5, ale za tamních cca 1000 USD. Za ty peníze tady oproti POF z výprodeje mi to nedává smysl. Dostanu další dražší klon vyrobený podle nestalé nálady Turka, nebo dle lukrativního odbytu importera.

Každopádně se nám tu rozrůstá trh s těmi morálně zastaralymi plechači, což je pro koncového uživatele dobré. Budou dostupnější díly a snad třeba i nějaký aftemarket za lepší ceny...

DesertEagle

Příspěvek#143 » pát 17. led 2025, 19:40

Šrouby. Pro china konstruktéra je ideálni kříž universal, Občas mám pocit, že rozdil mezi Philipsem a Pozidrivem nezaznamenali. Tohle je snažší udělají prostě universal. Problém potom je, když zjistíš, že pořádně nesedne ani PZ ani PH. Utahovat kočkopsa, kam kříž pořádně nezapadne skončí jeho žvejknutim. Torx nízké výšky je myslím ideálním řešením, navíc tady je místa hafo.

Mess. Asi to dělají dobře. Koupili věhlasnou značku a páchají bazmeky v Turecku z China dílu. Marketing myslím dobře fungující. Prodejné CZ kvér časopisy potom píšou jako o německém zázraku.

Petzold

Příspěvek#144 » pát 17. led 2025, 21:27

No páchají, nechávají si v Turecku vyrábět. Jak 1911, tak MP5.

Což ale nutně neznamená, že to jsou úplné plečky. To ne. Jen je možná levnější si rovnou sehnat Turka.

ludek26

Příspěvek#145 » sob 18. led 2025, 15:50

V germanistanu vyrabí celkem zajimavou new MP5.
Cena super.

https://www.frankonia.de/p/german-sport ... -9/2022102

Hankye

Příspěvek#146 » sob 18. led 2025, 21:09

No lepší koupit ar-9 neboť to nemá roller-delay ... takže řekneme to nejhorší z ar9 i mp5 ...

DesertEagle

Příspěvek#147 » sob 18. led 2025, 21:47

.. vzkaz všem rejpalům,pohádkářům, prodejcům MKE, mířenkářům či jiným skeptikům... nemám pocit, že byto nefungovalo.. ano soudruhu, 2 dávky na 25m .. :-)

Obrázek

zarozak

Příspěvek#148 » úte 21. led 2025, 11:00

Mohl by zde někdo prosím přiložit nástřely z 50 a 100m? Předpokládám, že na 25m to bude chodit asi všem stejně :)

Mimo děrování papíru jsem opět zkusil něco užitečného vytisknout a budu doufat, že bolavým zádům a plazení se pod nohama ostatních střelců, abych slovil pro svoji vybíravou komoru všechny z ní vyšlé nábojnice, už odzvonilo

Obrázek

DesertEagle

Příspěvek#149 » čtv 23. led 2025, 10:15

Koukáte někdy na vyhozené nabojnice ? Na konci jsou trosku, maličko hranaté od Ravelliho drážek což je normální, bohužel na jenom místě je vždycky seknutá na horní hraně. Přijde mi to, že o "něco" jebne v letu. Na funkci rostlináře ani na střelbu to vliv nemá, kolegy přebíječe to netěší a mojí žvědavost to vzbuzuje.
P.S. Na 100m mi to s kolimátorem moc smysl už nedává, ale zkusím to.
P.P.S Dej STL domečku pls at to nemusím hledat, děkuju. MPice vyhazuje dost razantně, cyklus se mám obavu začne brzy hlodat.

Henry

Příspěvek#150 » čtv 23. led 2025, 12:01

DesertEagle: jen se zeptám na těch 100m budeš střílet origo FMJ?

Zpět na