Samonabíjecí karabina v 9L
Samonabíjecí pušky
- tslaby
Příspěvek#437 » úte 21. led 2025, 20:35
sokar píše:Budu rád když u nás webu budeš brousit častěji....
PERUN AR9 by měla být do měsíce k prodeji. Je to skládačka ze stejných dílů jako PROARMS AR9, akorát mají mít jiný a lepší závěr. Jinak je to to samé. Již tam máme předobjednávky, ale narovinu bych zázraky nečekal. Kus který jsme měli na střelnici na předváděčce sice fungoval dobře, ale aguily mu moc nechutnaly. Ostatní náboje ano. Byl to však jen prototyp. Dojem z toho nemám žádný až na to, že na rozdíl od jiných splácanin mám tady jistotu, že kdyby byl problém tak ho PERUn vyřeší. Servis mají nadstandardní a když už něco řeším, stačí zvednout telefon a náhradní díl pošlou obratem, nebo si i k zákazníkovi v rámci možnosti pro pušku dojedou, případně pozvou zákazníka k nim na exkurzi a v mezičase problém vyřeší a to i po záruce. O tomto si můžeme nechat jinde jen zdát. Ty délky hlavní budou v podstatě jen jedna 11" . Ta dlouhá ala sig MPX v 16" je neprodejná. Ono tomu docela zavaří nový lučanský arms - máme to na webu taky a už bereme předobjednávky.
Na web se občas dostanu, ale většinou je to pro mě bezpředmětné, když to k Vám mám téměř přes celou republiku. Ale zpět k Perunu, očekával jsem něco podobného při ceně, za kterou to nabízejí. Je pravda že názory na PROARMS PDW jsou také rozporuplné. Ale svoje zákazníky si to za tu cenu jistě najde, zvlášť když Stinger u nás má být v tak malých počtech podle tvých informací. Já už dlouho uvažuji také o nějaké pistolové karabině na občasnou střelbu a mě je třeba kompletní platforma AR15 více po chuti, než kříženec Scorpionu s AR. Čímž netvrdím, že by to mělo být nějak špatně. Ta 16" hlaveň je dost překvapivá. Čekal bych spíše jednu pod 10" a 11" bych bral jako maximum.
- zarozak
Příspěvek#438 » stř 22. led 2025, 09:13
tom píše:Třeba mě Alsy z 13" hlavně lítají na 100m úplně na hovno, že kolikrát netrefim 20x20 placku. S teflonovaným olovem byl soustřel neporovnatelnej.
Nevim proc, ale me prijdou strely od Alsy pri srovnani s Limity, hlavne pri promereni, jako naprosty shit. Tvarove vselijake, na prumeru sisoid misty dokonce i podprumerne, prdelky krive jako prase, kazda jinak zapertlovana, kazdy ogive original. Limity jsou oproti tomu mnohem konzistentnejsi. Mozna v Limitu po predchozich fau pax s uvolnenym jadrem trochu zainvestovali, nevim netusim.
Tady je grupa 10ran strelena s limitem 124gr na 100m pres pevna miridla z MP5. Jsou tam i 3 totalni ulety, coz prisuzuji hodne dozvejkanym nabojum z ladeni podavani. Zkusim to priste nastrilet opakovane s novou varkou prebitych a kolimatorem, treba se to jeste zmensi. Ja beru lugra spis jako takovy laciny rozsyp na trefovani gongu na 100m. Podle mych zkusenosti to je na vzdalenosti 50m+ jeden z nejmene presnych pistolaku.....v porovnani treba oproti 7,65br, 22.lr, tokarev atd.

- Pavel.77
Příspěvek#439 » pon 24. bře 2025, 17:14
Přemýšlím nad výběrem karabiny v Lugeru. Vybírám mezi FAxon Bantam 10,5"" a Anderson Manufacturing AM-9. Máte prosím někdo nějakou zkušenost nebo radu ohledně kvality jednotlivých typů? Budu vděčný za jakékoliv "nakopnutí" správným směrem.
Původně jsem uvažoval o CMMG Banshee, ale to je tady nesehnatelné...
Díky moc
Původně jsem uvažoval o CMMG Banshee, ale to je tady nesehnatelné...
Díky moc
- Jakub.V
- romv
Příspěvek#448 » pon 21. dub 2025, 12:10
Veselé velikonoce všem,
snad může být tento dotaz v tomto vlákně. Případně prosím o přesunutí...
Rád bych se Vás zeptal na doporučení samonabíjecí pušky na příležitostné blbnutí na střelnici a případně LOS. Na začátek bych se držel nižšího rozpočtu, kdyby mě to nechytlo atd...do cca 30 tisíc. Mám toho hodně nastříleno ze služební MP5, ale ta je cenově jinde.
Co jsem měl možnost vidět a osahat, tak jsou tyto 3 zbraně:
https://www.proarms.cz/pistole-sam-proa ... erna-17535
https://www.firearms.cz/kategorie/zbran ... hlaven-12/
https://zbranenaobjednavku.cz/produkt/p ... -pazba-ar/
Samozřejmě může být i něco jiného, dle Vašich zkušeností. Rád si nechám poradit i s vhodnou délkou hlavně na případné soutěžení. Díky moc.
snad může být tento dotaz v tomto vlákně. Případně prosím o přesunutí...
Rád bych se Vás zeptal na doporučení samonabíjecí pušky na příležitostné blbnutí na střelnici a případně LOS. Na začátek bych se držel nižšího rozpočtu, kdyby mě to nechytlo atd...do cca 30 tisíc. Mám toho hodně nastříleno ze služební MP5, ale ta je cenově jinde.
Co jsem měl možnost vidět a osahat, tak jsou tyto 3 zbraně:
https://www.proarms.cz/pistole-sam-proa ... erna-17535
https://www.firearms.cz/kategorie/zbran ... hlaven-12/
https://zbranenaobjednavku.cz/produkt/p ... -pazba-ar/
Samozřejmě může být i něco jiného, dle Vašich zkušeností. Rád si nechám poradit i s vhodnou délkou hlavně na případné soutěžení. Díky moc.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí