Lucansky Arms Stinger
Samonabíjecí pušky
- Erix
- DesertEagle
- DesertEagle
Příspěvek#65 » pon 19. kvě 2025, 16:08
Erix píše:Recenze CZ: https://www.youtube.com/watch?v=NNo_hvu9mz0
.. no recenze .. Honzík si ještě pár pár lety hrál s dětma a kuličkovkou, potom odložil kačera a udělal si zbroják a ted rozumí naprosto všemu. Výplod moderní doby, youtuber co sežral všechna moudra světa. NHení nic co by nezvládal, není nic čemu by dokonale nerozuměl ...
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1437
- Jarda.Jezek
Příspěvek#67 » pon 19. kvě 2025, 17:53
Koukat na něj vydržím jen chvilku, ale jestli si tím jůtůbem vydělá na živobytí, tak asi patří k tomu lepšímu, co se na naší scéně předvádí. Alespoň jsem ho ještě neviděl škemrat o peníze, jako jinou podobnou osobu.
Pokud jde o obsah, dost blekotá nesmysly, někdy vyloženě nepravdy, často viditelně omylem a pak to opravuje popiskem, pořád se tváří nadšeně a naivně, všechno, co ukazuje, je super nejlepší, prostě moc důvěryhodný není.
Ani co se týče Stingera. Právě naopak. Bohužel. Stingera si zatím ještě chci koupit, až se mi dostane do ruky, tak se rozhodnu, ale tohle video mě od toho odrazuje.
Jednak pohyb zbraně v jeho rukách při střelbě nebyl takový, jak bych si představoval.
Druhak fakt, že mačkal celou pažbu všemi prsty při spouštění, mě vede k tomu, že buď neumí zmáčknout jen spoušť nebo mu to zbraň z nějakého důvodu nedovolila. Přitom, když chtěl ukázat mrtvý chod a prolomení spouště, tak ji odmáčkl hned. Dost divné.
Tvrdil, že spoušť není AR15, ale pružiny do ní jsou AR15. No. Nevím, dřív jsem od někde měl, že spoušť je standardní kontejnerová. Jestli je proprietární - další mínus.
Tak uvidíme časem.
A nevěřte sebepropagandistům z jůtůbu. Tenhle neumí ani česky.
Pokud jde o obsah, dost blekotá nesmysly, někdy vyloženě nepravdy, často viditelně omylem a pak to opravuje popiskem, pořád se tváří nadšeně a naivně, všechno, co ukazuje, je super nejlepší, prostě moc důvěryhodný není.
Ani co se týče Stingera. Právě naopak. Bohužel. Stingera si zatím ještě chci koupit, až se mi dostane do ruky, tak se rozhodnu, ale tohle video mě od toho odrazuje.
Jednak pohyb zbraně v jeho rukách při střelbě nebyl takový, jak bych si představoval.
Druhak fakt, že mačkal celou pažbu všemi prsty při spouštění, mě vede k tomu, že buď neumí zmáčknout jen spoušť nebo mu to zbraň z nějakého důvodu nedovolila. Přitom, když chtěl ukázat mrtvý chod a prolomení spouště, tak ji odmáčkl hned. Dost divné.
Tvrdil, že spoušť není AR15, ale pružiny do ní jsou AR15. No. Nevím, dřív jsem od někde měl, že spoušť je standardní kontejnerová. Jestli je proprietární - další mínus.
Tak uvidíme časem.
A nevěřte sebepropagandistům z jůtůbu. Tenhle neumí ani česky.
- Erix
Příspěvek#68 » pon 19. kvě 2025, 18:29
Tak dobře, příště to sem dávat nebudu, když je to takový odpad, spíše do vtipů.
No každopádně něco tvoří a kdo se nechce podívat, tak ať se nedívá. Koneckonců ani HTčka tu moc nejedou, p. Němec je taky všeuměl, ale klidně Vás přemíří, p. Macošek a Kraken jsou zase AČR nadšenci, ti taky nezaujmou, tak možná kdyby recenzi dělal p. Černý, tak by to snad prošlo.
No zpátky ke Stingerovi. Koukal jsem na ten dvouhmotový závěr (tungsten
) a příjde mi, že třeba Vosátka to má lepší mechanicky, i když se možná jeho devítka PCC chová trochu neklidněji. Pravda, stojí to ranec. Chtělo by to pěkně Slow Motion video porovnání Stinger-EVO-Stribog-VAR9. Toto by potvrdilo, nebo rozsekalo jakékoliv pochybnosti.
P.S.: Zdroj komentáře: Dle p. Tylečka (Defendia) jsou Stingery testovány na 25t ran, jejich osobní má zatím prý 10t ran a OK.

No zpátky ke Stingerovi. Koukal jsem na ten dvouhmotový závěr (tungsten

P.S.: Zdroj komentáře: Dle p. Tylečka (Defendia) jsou Stingery testovány na 25t ran, jejich osobní má zatím prý 10t ran a OK.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1437
- Jarda.Jezek
Příspěvek#69 » pon 19. kvě 2025, 19:15
Jasně, tungsten. To je ta čeština, že. Objevili jsme novou hmotu... Možná materiál... Prostě tungsten. Houby, přece víme, co nám sto let hořelo v žárovkách... A tungsten to nebyl, že ne? Jenže to už dnešní jůtůbeheleři ani netuší.
Takže dneska jsme objevili, že je to módní barva a možná i je to těžký, takže fajn do zbraní nebo aspoň na zbraně. I když ve střelách je to taky super, ale to je zase moc bůmerské.
No, jsem amatér a na zbraně koukám tak nějak intuitivně. A moje intuice říká, že pocitově by bylo lepší, kdyby ta druhá hmota měla přítlak pružinou taky, protože když bude střelec střílet vzhůru, bude závěr chodit úplně stejně?
Takže dneska jsme objevili, že je to módní barva a možná i je to těžký, takže fajn do zbraní nebo aspoň na zbraně. I když ve střelách je to taky super, ale to je zase moc bůmerské.
No, jsem amatér a na zbraně koukám tak nějak intuitivně. A moje intuice říká, že pocitově by bylo lepší, kdyby ta druhá hmota měla přítlak pružinou taky, protože když bude střelec střílet vzhůru, bude závěr chodit úplně stejně?
- monk
Příspěvek#70 » pon 19. kvě 2025, 20:30
Erix píše: Slow Motion video porovnání Stinger-EVO-Stribog-VAR9.
https://www.youtube.com/watch?v=T0N0zGEtloQ Varku sjem nemel v te dobe moznost zkusit ale, uz je v klubu jedna, tak bych mohl udela update video a lepsi mobil.
-
Motostrelec - Příspěvky: 139
- Motostrelec
Příspěvek#72 » úte 20. kvě 2025, 09:57
Samozřejmě, klidně sem ty odkazy vkládejte a každý ať se koukne a udělá si vlastní názor. Ale zrovna testy od Honzika já beru spíš jako zbraňový bizár. Jasně, každý jsme odborník na něco jiného, ale když tomu nerozumím, tak bych si nedovolil s tím lézt před lidi.. A nejvíc škodlivé je to, že na to koukají začínající střelci a ty jeho kraviny hned přejímají a pak ty moudra člověk poslouchá na střelnici a vyvracet to těm lidem je už fakt dost unavující.
Bohužel to že někdo z něčeho vyhrne vagon munice a umí to s kamerou a hezkými záběry, neznamená že může hodnotit konstrukci a celkově technickou stránku zbraně. Ať proboha klidně řekne, jak se mu z toho střílí a jaký z toho má pocit, ale ať se nepouští do popisu technických řešení a ani do hodnocení technického zpracování zbraně.. Na to je taky potřeba fakt vědět víc než jen "nevidím stopy po obrabění, tak je to parádně zpracované"...
PS: Ke Stingeru - Pozor on ten wolframový pohyblivý člen závěru bohužel nefunguje jako dělená hmota či brždění závěru při odemčení, ale jde o spíš o takový "zpomalovač" kadence, přidrží závěr v jeho zadní úvrati a tím jakoby rozloží působení zpětného rázu. Ale jinak je to normální dynamický závěr.
Bohužel to že někdo z něčeho vyhrne vagon munice a umí to s kamerou a hezkými záběry, neznamená že může hodnotit konstrukci a celkově technickou stránku zbraně. Ať proboha klidně řekne, jak se mu z toho střílí a jaký z toho má pocit, ale ať se nepouští do popisu technických řešení a ani do hodnocení technického zpracování zbraně.. Na to je taky potřeba fakt vědět víc než jen "nevidím stopy po obrabění, tak je to parádně zpracované"...
PS: Ke Stingeru - Pozor on ten wolframový pohyblivý člen závěru bohužel nefunguje jako dělená hmota či brždění závěru při odemčení, ale jde o spíš o takový "zpomalovač" kadence, přidrží závěr v jeho zadní úvrati a tím jakoby rozloží působení zpětného rázu. Ale jinak je to normální dynamický závěr.
- monk
- Petzold
Příspěvek#75 » úte 20. kvě 2025, 10:47
Ne, není to až tak úplně moderátor zpětného rázu ani zpomalovač kadence. Primárním cílem wolframového závaží je zabránit tzv. odskoku závěru v jeho přední úvrati při zasunutí náboje do NK a případnému povytažení náboje při jeho současném odpálení. Tohle řešení oproti běžnému dynamickému závěru, umožňuje použít subtilnější ocelový závěr a dává to samozřejmě větší smysl v režimu full auto. Třeba mají větší plány.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí