Tlmič AR-15 300 Blackout
Samonabíjecí pušky
- Machead
Příspěvek#1 » ned 28. zář 2025, 13:48
Nazdar, aký vhodný tlmič odporúčate na 300 Blackout na AR-15, samozrejme pre subsonic?
Mám vyhliadnuty buď A-TEC AR 40-3 alebo SL5i resp SL8i ale tie sú hliníkové. Výrobca mi odpísal že so subsonicmi nebude v 300 problém ale sem tam by som praskol aj supersonic.
V oblasti tlmičov som úplný laik a vlákno o tlmiacich tu je zamerané balastom o kadečom od .22 po 308 v opakovačke
Mám vyhliadnuty buď A-TEC AR 40-3 alebo SL5i resp SL8i ale tie sú hliníkové. Výrobca mi odpísal že so subsonicmi nebude v 300 problém ale sem tam by som praskol aj supersonic.
V oblasti tlmičov som úplný laik a vlákno o tlmiacich tu je zamerané balastom o kadečom od .22 po 308 v opakovačke
- tom
- Béďa
Příspěvek#3 » pon 29. zář 2025, 06:35
Top klasika je Acheron, ma super útlum, výrobce nemá problém ani s full auto.
Top flow jsou nové tištěné BT., tam je ale určení pro nadzvuk, podzvuk nemusí fungovat.
Mám šílený steel, diporucuji poslední verzi s QD. Výhoda je, že můžu mít oba systémy flow i klasiku, jen měním modul.
Pro tlumič většina výrobců doporučuje kombinaci s úsťovou brzdou, šetří tlumič.
Umístění na závit bych se vyhnul volil montážní rozhraní.
Pokud je prioritou subsonik a cena za Acheron je moc , vzal bych Aše Utra ale.jwjich SL8i přímo pro 300blk...
Top flow jsou nové tištěné BT., tam je ale určení pro nadzvuk, podzvuk nemusí fungovat.
Mám šílený steel, diporucuji poslední verzi s QD. Výhoda je, že můžu mít oba systémy flow i klasiku, jen měním modul.
Pro tlumič většina výrobců doporučuje kombinaci s úsťovou brzdou, šetří tlumič.
Umístění na závit bych se vyhnul volil montážní rozhraní.
Pokud je prioritou subsonik a cena za Acheron je moc , vzal bych Aše Utra ale.jwjich SL8i přímo pro 300blk...
- Chlup
- ondra009
Příspěvek#5 » pon 29. zář 2025, 07:02
A chces flow through na subsonic? Bude to pak pretahovat? Ja bych si prvne zjistil jaka kombinace tve zbrane, streliva a tlumice funguje. To, ze to pak bude pro normalni foukat vic zpet bych ted tolik neresil. Moje puska s flow trhough, subsonicem a tlumicem treba nepretahuje, ale mam to v jine razi.
- Béďa
Příspěvek#6 » pon 29. zář 2025, 07:17
U klasického Arka je právě často potřeba klasický tlumič aby zbraň fungovala se subsoniky.
Nové mám Speara poslední verze, a to je po zkušenostech s 300blk sweetapot. S SB náboji funguje bez tlumiče jak s nadzvukem tak s podzvukem. Jen přepínám regulátor, u zbraně co funguje takto je možné uvažovat i o flow pro podzvuk.
Jinak k původnímu dotazu...volil bych tlumič pro 300blk, ne pro ráži 30...a zde mi jako slušný kompromis přijde AU nebo ten SS Streamer.
Nové mám Speara poslední verze, a to je po zkušenostech s 300blk sweetapot. S SB náboji funguje bez tlumiče jak s nadzvukem tak s podzvukem. Jen přepínám regulátor, u zbraně co funguje takto je možné uvažovat i o flow pro podzvuk.
Jinak k původnímu dotazu...volil bych tlumič pro 300blk, ne pro ráži 30...a zde mi jako slušný kompromis přijde AU nebo ten SS Streamer.
- Machead
Příspěvek#8 » pon 29. zář 2025, 13:40
Zbran bude ZEV Elite Core AR-15 s 8.5" a pistol length systemom, podla vsetkeho ma dost velky gas port tak plyny by nemali byt problem.
Strielat budem asi jedine subsonic, prebijany Ares 195 grain a D037.2, taka klasika. Podla GRT to vychadza tak na 8.2 – 8.5 gr. prachu na 1050 fps.
Ten Acheron ma kamos na MPX a velmi mi ho odporuca, len je to hodne dlhe a oproti tomu Ace Ultra o 200 g tazsie…
cenu tak neriesim, ide o faktor utlmu, hmotnosti a dlzky. Ja viem, odporujuce si veci…
Flow through sa chcem vyhnut, nech to tlmi co najlepsie. Ak by sa vyskytlo fukanie do ksichtu tak tam fiknem stavitelny gas block, nerobim to prvy krat. Len potom je otazka obtahovania pri priskrtenych plynoch, vsakze.
Strielat budem asi jedine subsonic, prebijany Ares 195 grain a D037.2, taka klasika. Podla GRT to vychadza tak na 8.2 – 8.5 gr. prachu na 1050 fps.
Ten Acheron ma kamos na MPX a velmi mi ho odporuca, len je to hodne dlhe a oproti tomu Ace Ultra o 200 g tazsie…
cenu tak neriesim, ide o faktor utlmu, hmotnosti a dlzky. Ja viem, odporujuce si veci…
Flow through sa chcem vyhnut, nech to tlmi co najlepsie. Ak by sa vyskytlo fukanie do ksichtu tak tam fiknem stavitelny gas block, nerobim to prvy krat. Len potom je otazka obtahovania pri priskrtenych plynoch, vsakze.
- Béďa
Příspěvek#9 » pon 29. zář 2025, 14:26
to Tom: Tlumiče pro 300blk jsou třeba u AU s větším průměrem otvoru oproti 30cal. z důvodu nestabilních, stabilizujících se dlouhých podzvukových střel ,to tvrdí Armed.
Obecně nepotřebuješ odolnost 30cal pro AR10 u 300blk, naopak lovecké 30cal zase nejsou dělané aby si z toho střílel desítky ran rychle za sebou.
Machead: Taky jsem na ni koukal, ale u mě zvítězil ten Sig.
Asi bych šel do toho Axherona nebo BT klasiky.
Já mám SS oba systémy a funguje to slušně.
BT má mít dle Rigad nove 3D tištěný tlumič kde půjde nějak zavítat flow. To by dle mě mohl byt Sweetspot.
Obecně nepotřebuješ odolnost 30cal pro AR10 u 300blk, naopak lovecké 30cal zase nejsou dělané aby si z toho střílel desítky ran rychle za sebou.
Machead: Taky jsem na ni koukal, ale u mě zvítězil ten Sig.
Asi bych šel do toho Axherona nebo BT klasiky.
Já mám SS oba systémy a funguje to slušně.
BT má mít dle Rigad nove 3D tištěný tlumič kde půjde nějak zavítat flow. To by dle mě mohl byt Sweetspot.
- LordSalix
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX