Koupě Sa58 - cena a možné zrady
Samonabíjecí pušky
- Petr007
Příspěvek#16 » stř 9. lis 2016, 22:34
Jinak ty Gazely 58 jsou od Zelenýho sportu. AlfaTactical je jen distributor/přeprodejce. Ceny mají stejné. Podle FB Zelenýho sportu Gazely ještě jsou a zatím jich je dostatek, ale bude se přebírat již přebrané (kvalita půjde mírně dolu) a bude se opravovat povrchovka. Cena tomu prý bude bohužel odpovídat.
- SC1
Příspěvek#17 » úte 15. lis 2016, 22:48
Tak už jsem si také převzal svůj exemplář "Gazely" (vůbec - kdo tenhle název proboha vymyslel?)... Byl výběr z několika kusů připravených k předání, prodavač s přebráním ochotně pomohl.
Co je podstatné:
1) Zbraně jsou upravené, přezkoušené a nově označené Zeleným sportem, jsou vyčištěné a namazané, ale to je všechno. Žádná oprava laku ani dřevotřísky - všechny povrchy jsou nejspíš v přesně tak otřískaném stavu, jak je armáda dala. Není to tedy totéž, co kompletně renovovaný 858 Tactical (který je ovšem výrazně dražší).
2) Fyzický stav jednotlivých kusů, co jsem viděl, byl diametrálně odlišný. A to nejen v otřískanosti povrchů, ale i uvnitř (komora, píst...). To, co psal Zelený sport na svých stránkách, tedy že zásoby se tenčí a kvalita upravovaných zbraní teď už bude sestupná, je zjevně pravda a už to nastalo.
Suma sumárum - ačkoliv to má nový název a prodává se to v obchodě, je v každém ohledu sakra znát, že se jedná o částečně repasovanou starou zbraň. Řekl bych, že kdo má šťastnou ruku a trochu do toho ještě zainvestuje, má šanci získat samonabíjecí pušku za cenu, která se sotva kde vidí (snad se nemýlím - uvidíme, až to rozeberu, složím a vyzkouším). Kdo si chce ale udělat radost hotovým "krabicovým" řešením bez dalších starostí, měl by se asi poohlédnout po něčem jiném.
Co je podstatné:
1) Zbraně jsou upravené, přezkoušené a nově označené Zeleným sportem, jsou vyčištěné a namazané, ale to je všechno. Žádná oprava laku ani dřevotřísky - všechny povrchy jsou nejspíš v přesně tak otřískaném stavu, jak je armáda dala. Není to tedy totéž, co kompletně renovovaný 858 Tactical (který je ovšem výrazně dražší).
2) Fyzický stav jednotlivých kusů, co jsem viděl, byl diametrálně odlišný. A to nejen v otřískanosti povrchů, ale i uvnitř (komora, píst...). To, co psal Zelený sport na svých stránkách, tedy že zásoby se tenčí a kvalita upravovaných zbraní teď už bude sestupná, je zjevně pravda a už to nastalo.
Suma sumárum - ačkoliv to má nový název a prodává se to v obchodě, je v každém ohledu sakra znát, že se jedná o částečně repasovanou starou zbraň. Řekl bych, že kdo má šťastnou ruku a trochu do toho ještě zainvestuje, má šanci získat samonabíjecí pušku za cenu, která se sotva kde vidí (snad se nemýlím - uvidíme, až to rozeberu, složím a vyzkouším). Kdo si chce ale udělat radost hotovým "krabicovým" řešením bez dalších starostí, měl by se asi poohlédnout po něčem jiném.
- SC1
Příspěvek#19 » stř 16. lis 2016, 19:35
Zkusím vyfotit zítra, ale nebude to vypovídající. Jak jsem psal - vybral jsem si jednu zbraň a čtyři další (na pohled horší) zůstaly ležet na pultě. Tzn. každý další zákazník dostane zbraň horší než ten předchozí. Určitě to nebyla poslední dodávka těchto zbraní, nicméně "výrobce" říká, že další dodávky budou mít sestupnou kvalitu. Čili nejlepší zbraň dostane ten, kdo přijde do obchodu těsně po přijetí čerstvé dodávky, nejlépe té hned příští...
Možná, že by stálo za to se přeptat, jak jsou na tom "příplatkové" verze - se sklopkou nebo bukovou pažbou - třeba si na ně nechalo luxusnější kousky, kdo ví. Já jsem kupoval tu nejlevnější variantu (dřevotřískové pádlo), protože si stejně chci zbraň přestrojit podle sebe a tak by bylo škoda připlácet.
Možná, že by stálo za to se přeptat, jak jsou na tom "příplatkové" verze - se sklopkou nebo bukovou pažbou - třeba si na ně nechalo luxusnější kousky, kdo ví. Já jsem kupoval tu nejlevnější variantu (dřevotřískové pádlo), protože si stejně chci zbraň přestrojit podle sebe a tak by bylo škoda připlácet.
- audis
Příspěvek#20 » stř 16. lis 2016, 20:44
Gratuluji ke koupi. V jednom srovnavacim testu sa58 vs. Konkurence říkali, že laděním sa58 se do toho nasype tolik peněz, jako cena hotové moderní konkurence a stejně se to konkurenci nevyrovná. Ale to jistě víš.
Já ladit nic nehodlám. Mně se na sa58 líbí "za málo peněz hodně útočné pusky". A to jak 858 tactical za desítku, tak nyní gazela za šestku.
Dotaz k té tvé od zelenysport.cz : hledí a mušku máš opatřeno reflexními body?
Já ladit nic nehodlám. Mně se na sa58 líbí "za málo peněz hodně útočné pusky". A to jak 858 tactical za desítku, tak nyní gazela za šestku.
Dotaz k té tvé od zelenysport.cz : hledí a mušku máš opatřeno reflexními body?
- kk
- SC1
Příspěvek#22 » čtv 17. lis 2016, 16:01
Posílám obrázky...
Jak už jsem řekl, ostatní nabízené kusy měly otřiskaný i závěr a pažbení, já jsem z toho vyšel jen s drobným poškozením viz foto.
Pozn. co není vidět - vnitřek hlavně vypadá velmi dobře (to fakt nevyfotím), v kanálu (před pístem) je trocha měděnky. A na oleji nešetřili.
Edit: Obrázky neprošly, zkouším znovu (měl jsem blbé názvy souborů).
Edit2: Ten nedovřený závěr souvisí se závadou, na kterou se zeptám v dalším vláknu
.
Jak už jsem řekl, ostatní nabízené kusy měly otřiskaný i závěr a pažbení, já jsem z toho vyšel jen s drobným poškozením viz foto.
Pozn. co není vidět - vnitřek hlavně vypadá velmi dobře (to fakt nevyfotím), v kanálu (před pístem) je trocha měděnky. A na oleji nešetřili.
Edit: Obrázky neprošly, zkouším znovu (měl jsem blbé názvy souborů).
Edit2: Ten nedovřený závěr souvisí se závadou, na kterou se zeptám v dalším vláknu

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) SC1 dne čtv 17. lis 2016, 16:07, celkem upraveno 2 x.
- SC1
Příspěvek#23 » čtv 17. lis 2016, 16:04
A ještě ad "tuning". Kdybych chtěl být čistě racionální, tak si tuto zbraň nekoupím vůbec (jako v té reklamě: "Promiňte, ale potřebujete vůbec tento vůz?", "Ne, ale chci ho!").
Na internetu jsem viděl hromadu sdělení ve smyslu, že tunit vz.58 je to největší vyhození peněz na světě. A přesto to každý druhý dělá
. Já se hodlám držet při zemi, ale něco s tím přece jen provedu.
Na internetu jsem viděl hromadu sdělení ve smyslu, že tunit vz.58 je to největší vyhození peněz na světě. A přesto to každý druhý dělá

- SC1
- iloveguns
Příspěvek#26 » pát 18. lis 2016, 19:02
davidoff píše:Jen dotaz. Vim, ze u nekterych zbrani je to jedno, u nekterych nekdo tvrdi ze ne, ale jak je s cvakanim naprazdno u SA vz.58? Vadi/nevadi?
Když ještě žil konstruktér Ing.Čermák, tak jsem se ho na to cvakání naprázdno osobně zeptal. Říkal, že u vojenských zbraní je s cvakáním naprázdno počítáno a zbrani to nijak neškodí.
- mikymoto
Příspěvek#27 » pon 28. lis 2016, 21:48
Tak dva týdny sleduju stránky ZS, kde se objevují neveselé informace k dostupným SA 58 na úpravu (z auto na semi) - z několika tisíc kusů prý bylo jen několik desítek použitelných k přestavbě. Dnes se objevilo:
Vzdali jsme přebírání hromad šrotu, vybírání ,,schopných" pušek vz.58 a obstarali jsme ve stejné cenové relaci více jak 200ks jugoslávských ,,ákáček" M70B1.
Takže to vypadá, že pramen vysychá (pokud už nevyschl).
Vzdali jsme přebírání hromad šrotu, vybírání ,,schopných" pušek vz.58 a obstarali jsme ve stejné cenové relaci více jak 200ks jugoslávských ,,ákáček" M70B1.
Takže to vypadá, že pramen vysychá (pokud už nevyschl).

- SJirka
Příspěvek#28 » pát 2. pro 2016, 16:04
Mám na vás dotaz přátelé. Jaký je rozdíl mezi CZ 858 a Gazelou 58? Něco zásadního tam být musí, když CZ stojí skoro 10tis a Gazela stojí ted 6500,- Také si jednu z těch dvou chci koupit, Ale zaráží mě za stejný model dvě hodně rozdílné ceny. Radši si připlatím za kvalitu, ale zase nechci vyhazovat peníze zbytečně.
Na co si dát při koupi jako laik pozor, abych nekoupil šrot?
Díky
Na co si dát při koupi jako laik pozor, abych nekoupil šrot?
Díky
- notobi
- SJirka
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony