Lucansky Arms Stinger

Samonabíjecí pušky
4mike

Příspěvek#166 » čtv 28. srp 2025, 06:03

ono neplatí ?
"The Stinger 9 trigger set is based on the widely used AR-15 trigger and offers a wide range of customization."

CzechJoker

Příspěvek#167 » čtv 28. srp 2025, 06:20

Těžko říct. I z kinematografie známe příběhy "based on a true story", kdy je realita jiná. Asi by se musel vyjádřit nějaký majitel, který ví, kudy běží zajíc a pozná, jestli je to kompatibilní spoušťák, která nahradíš nějakým aftermarketovým vymazleným kontejnerem, nebo je to celé překopané s tím, že na počátku možná byl spoušťák z AR15, ale na konci je něco úplně jiného.
K té výměně pružinky, ano, takhle se to často prezentuje. Nebýt podobných kutilů, neměli by puškaři co žrát. On se na sockách málokdo pochlubí, jak si dojebal zbraň a jak si to musel nechat opravit.

4mike

Příspěvek#168 » čtv 28. srp 2025, 06:44

to jako nikdo z majitelů neumí postnout fotky ?
tuningový brka do AR stojí pár stovek
výměna je na pár minut, což je zlomek času na vygenerování 12 strankovýho vlákna

monk

Příspěvek#169 » čtv 28. srp 2025, 06:54

tak pruzinky by asi mohli sedet
trigger.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Majkl

Příspěvek#170 » čtv 28. srp 2025, 06:57

Zprostředkovaně, ale od důvěryhodné osoby - AR kontejner tam nedáš. Je to AR based, ale upravený. Minimálně kladivo má jiný tvar. Ostatně stačí si stáhnout manuál a podívat se na rozpad dílů. Takže ano upravitelný je (ostatně co není, že), ale ne výměnou za AR. Musíš měnit pružiny a případně leštit. Alespoň dokud nebudou k dispozici aftermarket díly.

EDIT - monk byl rychlejší
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

4mike

Příspěvek#171 » čtv 28. srp 2025, 07:06

letmým pohledem bicí i vratná vypadají shodně

kolombo

Příspěvek#172 » čtv 28. srp 2025, 09:08

Prohlížel jsem si tu zbraň na závodech v Jablonném, ta originální spoušť není sportovní ani náhodou.
Ale střílet s tím závody evidentně šlo.

Majitel zatím nepřišel na to, jak řešit výměnu pružin.

4mike

Příspěvek#173 » čtv 28. srp 2025, 11:23

tak si to od něj pujč a vyměň mu je

kolombo

Příspěvek#174 » čtv 28. srp 2025, 11:48

Já se nehrabu ani do vlastních zbraní, mám všude originál firemní :-)

Já jen že to asi nebude cvak, cvak, jak by si mohl někdo myslet ...

CzechJoker

Příspěvek#175 » čtv 28. srp 2025, 12:15

Takže "AR based trigger" je reklamní blábol a realita je taková, že je to proprietální spoušť. Pružina snad vyměnit půjde, ale výhoda modulárního systému AR tam prostě není.

DesertEagle

Příspěvek#176 » čtv 28. srp 2025, 12:25

.. tedy bylo nutností rychle nakrmit nadržené priváty. Ačka budou v příštím roce, tak se necháme překvapit. Pokud s tím budou zkoušet tendery, tak to snad dostane nějakou přidanou hodnotu, po prvních pokusných seriich.

krtek2k

Příspěvek#177 » čtv 28. srp 2025, 12:53

Včera jsem si dovezl 4palec. Vyházel tím 300 lugrů a za mě dobrý. Jen mi nejde rozborka podle manuálu. Když dám záchyt dozadu, tak čepem ani nehnu. Tak nejdřív vyndám čep, pak dám závěr na záchyt, a pak mi jde lower oddělit. Jinak k demontáži spoušťáku napsal návod Honza Korecký, já si dovolim ho zde zvěčnit, aby nezapadl na fb.

Autor: Jan Korecký
1. vyšroubovat malý inbus, co drží vyhazovač a opatrně ho vyndat (bacha, je tam pružinka)
2. vyklepnout čep, co drží zíchyt a vyndat, bacha, je tam i pružinka
3. vyklepnout čep, co vpředu drží kontejner spouště
4. na jedné straně zmáčknout uvnitř kontejneru tu destičku a na té straně vyndat páku pojistky
5. totéž na druhé straně (buď to půjde i s tím plíškem, co dělá pojistku, nebo tento upadne do konteneru, což ničemu nevadí
6. pak jde cely kontejner vytáhnout a postupuje se, jako by byl spoušťák v AR15ce
Nepovedlo se mi vyměnit tu malou pružinku, ta měla větší průměr, tak jsem nechal původní. Ale ty 2 hlavní jsem vyměnil. Ještě bacha - u kohoutu myslím jsou 2 minivalečky po stranách - pro montáž zpět je dobrý mít dočasný čep, který se tam pro montáž strčí a vytlačí se pak tím běžným čepem - nouzově lze použít ten inbus z vyhazovače.
Jen výměna pružin za Hera Arms způsobila pokles odporu o 40%. K otestování spolehlivosti odpalování jsem se ještě nedostal.

4mike

Příspěvek#178 » čtv 28. srp 2025, 13:18

CzechJoker píše:..... "AR based trigger" je reklamní blábol a realita je taková, že je to proprietální spoušť.....

blábol píšeš Ty
Based - konstrukčně i funkčně je to shodný, rozměrově nikoliv
aspoň že lze použít 2 AR brka, je to spotřebák a pod přerušovač se taky nějaký ekvivalent najde až originál někdo změří

CzechJoker

Příspěvek#179 » čtv 28. srp 2025, 13:42

"BASED ON" znamená něco jako „odvozený od“ nebo „inspirovaný“. Takže když výrobce řekne, že komponent je „based on“, přiznává, že konstrukce vychází z určitého základu, ale detaily jsou pozměněné.

Příklad: procesor může být "based" na starší architektuře – to znamená, že logika a principy jsou podobné, ale provedení, výkon nebo technologie výroby jsou jiné. Stejně tak u nějakého softwaru – když je nový program „based on“ jiném, tak je funkčně podobný, ale může používat jiné algoritmy nebo jiný přístup.

V češtině by se to překládalo spíš jako „odvozený od“ nebo „na základě“. Rozdíl proti „stejný“ je právě v tom, že původní slouží jako startovní bod, ne jako kopie.

Proto jsem použil výraz "reklamní blábol". Co tam máš dál?

Jarda.Jezek

Příspěvek#180 » čtv 28. srp 2025, 14:12

Jestli se při 40%ním snížení odporu dostal Honza asi na nějaké 3-4kg, tak to je sice znatelné, ale pro mě stále nedostatečné.

Zpět na