AK47/74, AKS74U a ostatní klony Kalacha
Samonabíjecí pušky
- sapeur
Příspěvek#166 » sob 22. dub 2017, 22:41
Rob96 píše:Dobrý den, chtěl jsem poprosit o radu v jedné věci. Mám ze Zeleného sportu AK74. Když stahuju závěr dozadu, tak přibližně v jedné třetině pohybu má tendenci se zaseknout. Zkoušel jsem zbraň promazat, je to o něco lepší, ale stále se to vyskytuje. Zejména když závěr nestáhnu hned ze začátku s velkou energií. Se zbraní jsem raději ještě nebyl střílet. Chtěl jsem se zeptat, jestli by jste mi nemohli někdo poradit, co by mohlo být příčinou. Moc děkuji.
Jako že se zasekne o něco, nebo že prostě jen zůstane viset v zadní poloze kvůli tření na úderníku?
Bez obav, to mi dělá taky v případě že táhnu závěr pomalu. Stačí závěr v zadní poloze pustit a vždycky dojede dopředu. Při střelbě se mi to nikdy nestalo, to kmitá tak rychle, že nemá šanci se o něco zastavit.
Pokud to je jiný problém, tak reklamuj.
- j.v.
Příspěvek#168 » ned 23. dub 2017, 08:32
Při pomalém natažení se závorník s nosičem zasekávají o kladivo. Je to normální chování způsobené nedostatečným vyleštěním všech styčných ploch a ne zcela optimální geometrií kladiva. Ničemu to nevadí, ale pokud to někoho otravuje, řešení je vcelku jednoduché https://www.youtube.com/watch?v=WUGBRHDdahs
- Rob96
Příspěvek#169 » ned 23. dub 2017, 19:55
Dobrý den, moc děkuji všem za pomoc. Zkusím v rámci možností vyčistit všechny styčné plochy. Video je perfektní, jen si asi netroufnu kladivo se zbraně vyndat a všechny části demontovat. Ještě bych využil Vašich zkušeností a zeptal se. Zbraň má poměrně zašlé dřevěné povrchy na pažbě atd., přestože povrch není vyloženě poškozený. Uvažoval jsem, že bych povrch vybrousil a namořil. Četl jsem zde některé postupy. Chtěl jsem se ale zeptat, jak optimálně při renovaci dřevěných částí postupovat a je reálné to v "domácích podmínkách" udělat v rozumné kvalitě ? Moc děkuji.
- j.v.
Příspěvek#170 » ned 23. dub 2017, 21:01
Rozebrat a složit střeva je jednoduché, jediný problém je v pružině, která to všechno drží pohromadě a je otrava ji vyndat/zandat. Protože jsou ale lidi stvoření líná a pohodlná, vymysleli tohle https://www.brownells-deutschland.de/ep ... /100004718 (ak pin retainer, retaining plate,... DE Brownells prodává asi tři různé variace co jsem se koukal naposledy).
- Rob96
Příspěvek#171 » ned 23. dub 2017, 21:49
Moc děkuji za informaci. Díval jsem na youtube na celkový postup demontáže toho vnitřku, kde je pak také ten přípravek, který uvádíte. Je to výborné, jen mám obavu, že bych i přes detailní instruktáž zbraň opět nesložil zpět. Zkusím to v první fázi vyčistit, případně přibrousit kladivo přímo ve zbrani a uvidím. Zatím moc děkuji !!!
- DJ Die
Příspěvek#172 » ned 23. dub 2017, 22:10
Co se úpravy dřeva týče, já to dělal asi před týdnem. Není to nic složitého ani drahého. Doporučuju napřed použít aceton a zbavit to nečistot a mastnoty. Pak podle toho jak je potřeba brousit, já jsem použil brusný papír drsností 120 (měl jsem dost silně poškrábané nadpažbí do hloubky), 240, 500 a 1200 (asi by nebylo potřeba, ale krásně se to pak leští). Když jsem měl všechny plochy pořádně zpracované, začal jsem to napouštět teakovým olejem (někdo používá lněný). Chce to několik vrstev, aby se zaplnily póry ve dřevě, nanášet stačí kusem hadříku a pak nechat vsáknout pár hodin. Napřed se to krásně vsákne všechno, ale postupně to bude někde zůstávat, jak se jednotlivé části dřeva nacucají. Až dřevo nebude vůbec sát (3-4 někde klidně 6 nátěrů) je potřeba dřevo vyleštit, nejlépe se to dělá flanelem a dá to celkem zabrat, ale výsledek stojí za to. Až budu mít chvilku čas tak nafotím výsledek.
Toho acetonu stačí na pažbení na AK tak 400 ml a doporučuju silné rukavice, protože to žere plasty a gumu....
Toho acetonu stačí na pažbení na AK tak 400 ml a doporučuju silné rukavice, protože to žere plasty a gumu....
- Rob96
- DJ Die
- DJ Die
Příspěvek#176 » čtv 27. dub 2017, 17:38
Takže tady jsou slibované fotky:
Dřevo jsem nezačistil úplně a netmelil jsem vrypy, protože se mi líbí, když to má trochu patiny
Nadpažbí je asi z jiné zbraně a má trochu jinou barvu než zbytek, ale skoro to není vidět 
P1010013.JPG
P1010014.JPG
P1010021.JPG
Dřevo jsem nezačistil úplně a netmelil jsem vrypy, protože se mi líbí, když to má trochu patiny
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Bohuliby
- DJ Die
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva