AR15-obecně

Samonabíjecí pušky

Machead

Příspěvek#1786 » pon 8. čer 2020, 18:03

Odporucam obycajny kompik DPMS Miculek, ono medzi nim a luxusnym rozdiel nie je. Toto moc v rozhadzovani pusky nepomaha.

V pripade Carbine lenght vedenia plynov u nejakej 16", ktore su preplynovane az hruza je stavitelny gas block pozehnanim s nebies. Ako pise Zarozak, stavitelny gas block a normalny kompik urobia z divocaka pokojneho ponika.

Ano, kompik JE hlucny a stat pri nom nie je nic prijemne.

Haluziak

Příspěvek#1787 » pon 8. čer 2020, 18:15

No tam bude problém, když jsem stavěl flintu tak roli měla i estetika takže mi to prase trčí z předpažbí asi půl cm :)

IMG_20180721_081106_HDR~2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

tomas fuk

Příspěvek#1788 » pon 8. čer 2020, 18:23

Pokud to predpazbi ponechas a nahodis Miculka, tak si rovnou kup dalsi, kratsi predpazbi. Ten kompik Ti tady tohle roztrha na hadry.

Haluziak

Příspěvek#1789 » pon 8. čer 2020, 18:31

JJ a pravě proto je tam to "prase"
Proto uvažuji pouze o stavitelném gasblocku.

zarozak

Příspěvek#1790 » pon 8. čer 2020, 18:42

Stavitelný gasblock určitě pomůže,ale nebude tam takový efekt,jako pořádná brzda/kompenzátor-toto pomůže fakt nejvíc. Ten comp by ti to předpažbí rozšklebil,musel bys ho vyměnit,ale china tady funguje taky skvěle a nestojí to moc.
Ale zase ten comp je něco za něco,takto ti sice puška háže,ale comp taky není pro každého,je to strašný řev a tinnitus je časem jistý,taky budeš furt řešit nějaký problém s ostatníma po stranách,už to prostě nebude taková pohoda. Prasátko,především to s kuželem je oproti tomu velmi přívětivé a přítulné. Já se taky pořád rozmýšlím,jestli toho miculu neshodit a dát tam vepře nebo zpátky birdcage,ale já střílím jen na stavech,tam to rve uši o to víc.Pokud bych s tím pobíhal po trávníku a v otevřeném prostoru,tak asi OK.

Pokud chceš opravdu 100% efekt,musíš osadit stavitelný GB,kompenzátor čili i předpažbí.......jen jedno z toho asi nemá moc smyslu

4mike

Příspěvek#1791 » úte 9. čer 2020, 07:23

no a pokud se necítíš na výměnu gassblocku, jde to uklidnit i pigtailem

zarozak

Příspěvek#1792 » úte 9. čer 2020, 09:08

Haluziak: Vem ten levný GB od Vavrečky,má to docela dobře obšlehnuté a hlavně ty GB nevyžadují žádné lisování,žvejkání laufu červíčkama atd. jdou velmi snadno nahodit i shodit. Já mám ten dvoudílný a lá obšlehnutý JP a funguje bezvadně,má ho i pár kámošů a nikdo si nestěžuje. Není sice klikací,ale jak se to jednou nastaví,tak už se na to nemusí šahat a vejde i do ultra slim předpažbí. Jednou jsem montoval i stahovací GB neštelovací přímo z chiny a funguje taky na výbornou,těsní,vypadá dobře. Vživotě bych si nekoupil ty červíčkové žvejkací,ty už musí být jo dobře vyrobené aby to fungovalo na 1

Haluziak

Příspěvek#1793 » úte 9. čer 2020, 09:22

Zarozaku prave jsem na nej koukal na bestpatronu. Za devet kill je to zadarmo. Asi ho rovnou objednam. Az me pusti ze spitalu tak shodim predpazbi a prsknu ho tam. Je tam nějaká záludnost při instalaci? Ten noname jsem si nechával instalovat spolu s předpažbím (nemám momentový klíč)

MRBLUE

Příspěvek#1794 » úte 9. čer 2020, 10:01

Mozno blba otazka, ale je nejaky pripravok ktory zaruci ze mam otvor v gasblocku presne na otvore v hlavni?

Machead

Příspěvek#1795 » úte 9. čer 2020, 11:21

Ciest je viacero. Bud pouzijes kusok spagety (makaron je lepsi, hrubsi, akurat do gas portu), ktory ulomis kusok presne nad urovnou gas portu. Pootocenim hlavne spadne spageta/makaron presne do otvoru pre gas port v gas bloku. Zaistis, otocis aby spageta spadla znova do hlavne, vytlacis von tyckou na cistenie a potom vysypes druhu cast spagetu.

https://www.youtube.com/watch?v=Io7qsMtnQyQ

Mozes pouzit aj pripravok z brownells z plastu

https://www.youtube.com/watch?v=cwmUewVwHdM&t=114s

Vpodstate cokolvek co lahko zlomis na 2 polovice a dostanes von.

Dalsi typ – ak mas gas blok s cervikmi co idu do spodu hlavne (nie priecne) tak vzasade ten blizsie k puzdru zaveru je presne v urovni gas portu na gas bloku. Mozes pouzit vizitku ktorou si okolo hlavne urobis ceruzkou linku iducu presne po obvode hlavne stredom gas portu. A tiez si urobis linku stredom gas portu cez stred hlavne hore. Potom to uz podla toho zrovnas.

Machead

Příspěvek#1796 » úte 9. čer 2020, 11:21

Ciest je viacero. Bud pouzijes kusok spagety (makaron je lepsi, hrubsi, akurat do gas portu), ktory ulomis kusok presne nad urovnou gas portu. Pootocenim hlavne spadne spageta/makaron presne do otvoru pre gas port v gas bloku. Zaistis, otocis aby spageta spadla znova do hlavne, vytlacis von tyckou na cistenie a potom vysypes druhu cast spagetu.

https://www.youtube.com/watch?v=Io7qsMtnQyQ

Mozes pouzit aj pripravok z brownells z plastu

https://www.youtube.com/watch?v=cwmUewVwHdM&t=114s

Vpodstate cokolvek co lahko zlomis na 2 polovice a dostanes von.

Dalsi typ – ak mas gas blok s cervikmi co idu do spodu hlavne (nie priecne) tak vzasade ten blizsie k puzdru zaveru je presne v urovni gas portu na gas bloku. Mozes pouzit vizitku ktorou si okolo hlavne urobis ceruzkou linku iducu presne po obvode hlavne stredom gas portu. A tiez si urobis linku stredom gas portu cez stred hlavne hore. Potom to uz podla toho zrovnas.

Haluziak

Příspěvek#1797 » úte 9. čer 2020, 11:35

Dík za rady já bych to měřil šuplerou a rýsoval na hlaveň :)

Když už budu brát gasblock tak jsem se rozhodl zeptat jak velký mají efekt JP 3,5lb pružiny na spoušťák, že bych je vzal taky (spolu s pořádnými zásobníkmi). Chod mi na norkovi nepřijde vůbec špatný jen děsně tvrdý.

MRBLUE

Příspěvek#1798 » úte 9. čer 2020, 11:49

Dik

MRBLUE

Příspěvek#1799 » úte 9. čer 2020, 12:00

Takto mi dosla puska, zaskrteny gasblock a aretacny srobik siel povolit len pri povolenom gasblocku. Puska nenabijala a gasblock bol aj mierne nakrivo. Podla mna nepasuje na dany model. Podla predajcu v pohode.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Machead

Příspěvek#1800 » úte 9. čer 2020, 13:45

No prave ten bocny byva prave skrtiaci a ten zpredu byva aretacny. Momentalne to podla fotky mas uplne otvorene (kedze je vykruteny von)

Zpět na