AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- zarozak
Příspěvek#1818 » stř 10. čer 2020, 13:55
MRBLUE: Ještě jsem nad tím trochu uvažoval,než jsem usnul
a napadl mě jediný důvod,proč by to výrobce takto udělal cíleně a to kvůli úsťovému zařízení-v tomto případě třeba tlumiči,přes který pokud je natěsno v předpažbí, by se nedalo dostat na ten šroubek,kdyby byl z čela. Ale v tom případě by si už výrobce musel vyčůraně šlapat cestičky dobudoucna v podobě prodeje svých proprietálních laufů s menším průměrem ramene kvůli tomu červu a nejspíš,aby to mělo vůbec nějaký smysl i svého předpažbí,které je nějak upraveno,aby se tam dal nasadit imbusák ze zadní strany............protože,kdyby se tam počítalo se sundáváním předpažbí při každém seřizování GB,tak by to ztratilo smysl,poněvadž by mohl být červ rovnou z čela,jak je to všude jinde

- MRBLUE
Příspěvek#1819 » stř 10. čer 2020, 17:26
Mam tam 15" M.Lok predpazbie a je uplne pohodovy pristup aj k nastavovaciemu aj k aretacnemu cerviku. Ak by nebol prekryty tak ide bez problemu utahovat cez predpazbie. Skusim ci to pojde nastrelit bez dotahovania a povolovania aretacie, lebo pri vymene by som musel zhadzovat aj ustovu brzdu a menit podlozku.
- jjjhe
Příspěvek#1824 » čtv 11. čer 2020, 15:51
Ruger MPR jsem si osahal na prodejně s úmyslem ji koupit, nejdříve mě zarazila vůle mezi upperem a lowerem. Rozebrali jsem ho na základní čištění, nicméně závorník se zasekával v nosiči a buď nešel vytáhnout - až sikovky a hadr, nebo tam naopak nešel zastrčit. Zřejmě horší kus. Také závlačka byla z tak tvrdého materiálu, že nešla nejdříve vytáhnout a pak ani zastrčit.
Usoudil jsem, že za 31 tisic je to tragédie a i CZ Luvo je zpracované lépe. Navíc uvnitř upperu byly rýhy a škrábance až skrz elox... Dle výrobního čísla jsem ověřil, že se jedná o produkci z roku 2018, tak snad už to Ruger vychytal a toto byl jen horší kus. Nicméně pokud firma pustí tohle do světa, nechtěl jsem být oběť pokusů a doufat, že se to střelbou ochodí a pušku nekoupil. Papírově to jinak vypadalo skvěle, lepší spoušť, 18'', rifle gas system, mlock předpažbí, Magpul rukojeť a pažba... realita mě zklamala. Jako první AR asi dobrá, pokud má člověk štěstí na kus, ale život bych jí nesvěřil.
Usoudil jsem, že za 31 tisic je to tragédie a i CZ Luvo je zpracované lépe. Navíc uvnitř upperu byly rýhy a škrábance až skrz elox... Dle výrobního čísla jsem ověřil, že se jedná o produkci z roku 2018, tak snad už to Ruger vychytal a toto byl jen horší kus. Nicméně pokud firma pustí tohle do světa, nechtěl jsem být oběť pokusů a doufat, že se to střelbou ochodí a pušku nekoupil. Papírově to jinak vypadalo skvěle, lepší spoušť, 18'', rifle gas system, mlock předpažbí, Magpul rukojeť a pažba... realita mě zklamala. Jako první AR asi dobrá, pokud má člověk štěstí na kus, ale život bych jí nesvěřil.
- Machead
Příspěvek#1825 » čtv 11. čer 2020, 17:28
Neviem, asi zavisi co si pozeral, je mozne ze tie najlacnejsie s plastovym predpazbim su robene dakde v mexiku.
Co som drzal jednu znameho v rukach tak tomu nic za tie prachy nechybalo. Isto, spicka to nie je ale inak, nic zle urobene a ziadne skrabance.
Mam od Ruger este 1911 a je to velmi, velmi pekne spracovany kver.
Co som drzal jednu znameho v rukach tak tomu nic za tie prachy nechybalo. Isto, spicka to nie je ale inak, nic zle urobene a ziadne skrabance.
Mam od Ruger este 1911 a je to velmi, velmi pekne spracovany kver.
- gabriel24
Příspěvek#1826 » čtv 11. čer 2020, 18:59
ako vola tam malinka je, medzi lowerom a upperom, ale skor minimalna. rozborka uplne fajn, zaver vpohode vytiahnem aj zasuniem, nic nedrhne, vsetko ide krasne hladunko, ziadne skrabance...
ale po 100 vystreloch celkom fajn sa zaserkala, nie som zvyknuty z pistole, chapem, ze tie plyny to tam zaserkaju
.
ale po 100 vystreloch celkom fajn sa zaserkala, nie som zvyknuty z pistole, chapem, ze tie plyny to tam zaserkaju

- zarozak
Příspěvek#1828 » čtv 11. čer 2020, 19:56
Ten MPR není úplně luxusně zpracovaný,to moje MP 15 je mnohem lépe obrobená,ale tím kwer nestřílí. Ten MPR jinak funguje jedna báseň,vzhledem k plynovému systému dost udivilo,že to vůbec není rozežraté na střelivo jako jiné rifly a jedou v tom i slabší přebíjené laborace. Chování při střelbě taky luxus. Měl jsem v prackách 3ks a ze 2 si i řádně zastřílel a nemám vcelku nějak nic,co bych tomu vytknul,za mě super a prachy taky solidní.
gabriel24: Ty,co jsem viděl já měly všechny ten výhryz na spodní straně nosiče u zápalníku,což je tedy výmysl jak noha. Ty ho tam nemáš??
gabriel24: Ty,co jsem viděl já měly všechny ten výhryz na spodní straně nosiče u zápalníku,což je tedy výmysl jak noha. Ty ho tam nemáš??
- gabriel24
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX