Lucansky Arms Stinger

Samonabíjecí pušky

Jarda.Jezek

Příspěvek#196 » ned 31. srp 2025, 22:25

Přitom to jsou všechno věci, které mohl udělat výrobce už najednou a jen to pak prodat jako upgrade balíček.

cipis

Příspěvek#197 » ned 31. srp 2025, 22:46

Však co ti brání se stát tím výrobcem?

MRBLUE

Příspěvek#198 » ned 31. srp 2025, 23:19

Jarda.Jezek píše:Přitom to jsou všechno věci, které mohl udělat výrobce už najednou a jen to pak prodat jako upgrade balíček.

Nepotrebuje to. A ak by to aj urobil a vypytal si za ladenu karabinu co ja viem nejakych 300-400 eur (7500-10000,- korun) tak by vsetci brblali aky je nenazrany. Pritom to je suma s ktorou ratam pri kupe kazdeho Glocku, aby sa mi dobre pouzival. A to je len zakladna uprava, ziaden sportovy special.

Jarda.Jezek

Příspěvek#199 » pon 1. zář 2025, 05:25

Brání ni v tom to, že to neumím udělat efektivně a smysluplně dostat na trh. Na rozdíl od výrobce zbraně, který už velkou část toho má za sebou, takže pro něj by to bylo efektivní i ekonomicky.
Do karabin se dá běžně i víc, když bude cena upgrade odpovídat běžným cenám, koupí to dost lidí, protože smysluplnější alternativa nebude.
Příměr s glockem je trochu mimo, ten nejde dobře používat po žádném upgradu. Ale to je záležitost subjektivní volby dle individuálních preferencí.

MRBLUE

Příspěvek#200 » pon 1. zář 2025, 07:05

Glock by tiez mohol robit customy na sposob Taran Tactical. Ale nerobi. Nepotrebuje to. Zakaznici Tarana nie su jeho cielova skupina. Ved kym vyrobili GPT trvalo cez 40 rokov :-D
Cesky trh a ceski zakaznici cakajuci custom zbran asi nebudu to klucove pre uspech tejto zbrane.

4mike

Příspěvek#201 » pon 1. zář 2025, 10:19

śouhlas, majorita pacientů co si pořídí 1911 si naohýbá típacku a poku.ví spoušťák taky sama, než by tam nacpali něco férově dobrýho a to mají k dispozici solidní škálu , jenže "za prachy"
Jo ono je to "dobrý" na ty 2 krabičky za rok ....
i na JP je nač "hrábnout"ani funglovka Infinity (a mnoho jiných "brandů") není 100% z krabice na start, Performance od SaW je vyložená parodie, .........

Murphy

Příspěvek#202 » pon 1. zář 2025, 10:45

Kdyz to tak ctu, tak je vubec nejaka SERIOVA zbran, ktera by byla opravdu vyladena uz z krabice? Aby clovek nemusel menit pulku vnitrnosti, aby se dostal k pouzitelnosti?
(Ted myslim karabiny nebo pistole, ne revolvery Ruger KLCR nebo NAA, na kterych uz proste neni co vylepsovat. 8-))

DesertEagle

Příspěvek#203 » pon 1. zář 2025, 11:12

MRBLUE píše:Co chcete u karabiny za par korun? Ladeny spustak? Svojho casu som si kupil malorazku Ruger 10/22 VLEH a spustak bol uplna katastrofa. Po krabicke nabojov ma bolel prst. A to je "amerika".

.. ano, ano, tohle jsou češi. Kupují bazmek mixu součástek z Asie, Pakoše a Indie za tisíc euro a očekávají zázraky s tunningovým spouštákem. Co kus to originál, jak se zkrátka zadaří. V této cenové kategorii považuji za velký uspěch, že to vůbec funguje.
Veřím, že fully pro složky, diktátory :-) a tendery obecně poladí i doladí výrobu. Marketing na tisíce kusu velkých zakázek asi s příběhem Indie a China nebude uplně fungovat. Natěšený retail jsou v současné době neplacení testeři, prostě je to tak. Upřímně KMR to má bohužel velmi podobně.
P.S. Nechci být jen negativní. Moc se mi líbí délky. Uplný kratásek, potom příjemná osmička a pro státy, kde jsou krátasky zakázane tak 16". Tohle je mám pocit opravdu super volba pro podobný kvér.

4mike

Příspěvek#204 » pon 1. zář 2025, 11:55

Murphy píše:Kdyz to tak ctu, ...

k nošení třeba jo ale dál a výš je to podle nároků usera
někdo preferuje měkčí a klidně i pomalejší spoušť, někomu par deka navíc neva, pokud je ostrá rychlá a čitelná,
další chce jen o fous dolů ale atombordel spolehlivou na 120%
Nakonec vem si kolik je různých výrobců a provedení do AR, výrobce jedinýho modelu ani nemůže vyhovět všem.

4mike

Příspěvek#205 » pon 1. zář 2025, 12:13

DesertEagle píše:.. ano, ano, tohle jsou češi....

já bych se tak nesebemrskal, amíci jsou v tomhle hodně podobní

krtek2k

Příspěvek#206 » úte 2. zář 2025, 08:14

Žádný otřepy tam nebyly, ani to nějak extra nedrhlo, poleštil jsem takovým tím filcovým kolečkem s leštící pastou. Měřák na odpor spouště nemám ani nepotřebuju, stačí mi, že mi to nakonec vyhovuje.

DesertEagle

Příspěvek#207 » úte 2. zář 2025, 08:27

Ono je to docela parodie, prostě velkohubý dnešní svět. Původní Raytheon FIM-92 Stinger je na svoji dobu kus špičkové technologie. Stingray Corvette je pěkná hračka. KIA Stinger už je komický pokus. Dát podobny wow název na bazmek v korporaci Pakoš vs India už je myslím trapnost. Už jen čekám, kdy Lid značka Parkside hodí nějaké svoje "Stingery nebo Stingray " ... :-(
P.S. Navážu na téma z FB každá zbran jiný odpor na spouštáku. Vzpomínám si, že první proma firmy přiznávala pralesní výrobu, ale s dodatekem, že některé díly jsou CZ výrobky např. pružiny. asi je něco nakonec jinak.

Jakoli

Příspěvek#208 » úte 2. zář 2025, 10:37

Hm,tak vám pěkně děkuju :D Díky tomu co čtu mě to těšení se na mého objednaného Stingera 9 pomalu přechází.... :)

Jarda.Jezek

Příspěvek#209 » úte 2. zář 2025, 10:44

Já ho taky chtěl. Ale teď prostě počkám, klidně půl roku, než se uvidí, jak to je. A pak klidně rok, než se spraví, co se objeví... Nebo i déle. A možná koupím něco jiného, třeba Striboga. Fakt nevím, jestli a co... Dám tomu čas.

Glock_Gaston

Příspěvek#210 » úte 2. zář 2025, 11:02

Buďte v klidu DesertEagle neměl v ruce ještě ani kus ale všechno ví a všude byl. Máme tu na fóru minimálně dva majitele Stingeru krtek2K a Radola Gajda a oba pokud se nepletu vypadají spokojeně. Asi bych se řídil názorem někoho kdo to reálně vlastní a ne názorem někoho kdo si tu vymýšlí a domýšlí. To je fakt na hlavu, borec se zmohl regulerně jen na Pákistánskou MP5 ale už vypisuje pohádky o výrobě Stingeru v Pákistánu. To je normálně obcese orientem.

Zpět na