Lucansky Arms Stinger

Samonabíjecí pušky
DesertEagle

Příspěvek#211 » úte 2. zář 2025, 11:36

To Glock_Gaston: chápu, že pokud stojíš za distribucí, tak nejsi asi uplně happy. Tvých 8 přísvěvku se točí kolem stejného tématu :-)

Glock_Gaston

Příspěvek#212 » úte 2. zář 2025, 11:46

LOL, opět nemáš argumenty tak osobně útočíš. Minule si mi tvrdil, že s tím šlapu někde chodník. Mě zas přijde podle tvých příspěvků, že stojíš za distribucí POF MP5. A když už nemáš argumenty tak zas budeš plakat aby mě zabanovali co? Kňuuuuu

skvorfi

Příspěvek#213 » úte 2. zář 2025, 19:44

Skoro jsem si myslel, že se tu dočtu něco ohledně nového Stingera. Zatím se to tady jen hádá a řeší se tu jen kecy.
Omlouvám se za tato slova, ale poslední příspěvky jsou pro mě absolutně mimo mísu a mimo diskusi. Stingera mám předobjednaného a těším se na něj. Až přijde, odpor spoustě mohu změřit a dát to sem, případně i zkušenosti po první střelbě. Tedy pokud to tady někoho zajímá nebo jestli se to tady dál chce jen hádat.
Pěkný večer všem. A pamatujte, nejsme zde na fóru nepřátelé, ale dle mého názoru - kamarádi.

altra

Příspěvek#214 » stř 3. zář 2025, 20:43

Moje zkušenost je, zapůjčeno v Guncentru, vystřílel jsem jen 150 nábojů na 20 m, všechny v černém. Objednáno, uvidíme.

CzechJoker

Příspěvek#215 » čtv 4. zář 2025, 11:03

Tak na 20 m musí být z dlouhé v černém všechno, pokud nejsi úplné vemeno. To bych asi jako kritérium výběru úplně nebral. Spíš ergonomii, možnost úprav nebo dostupnost proprietálních náhradních dílů.

krtek2k

Příspěvek#216 » pát 5. zář 2025, 06:57

Nevíte proč tu krytku závitu lepí? Bez nahřátí to dolu nešlo.
https://photos.app.goo.gl/Kjd8mNxYzc8i91vQ7

Haluziak

Příspěvek#217 » pát 5. zář 2025, 07:05

Abys ji neztratil, než jsem měl na Mlocku kompenzátor, tak mě to furt sralo jak se to povoluje.

Toga

Příspěvek#218 » pát 5. zář 2025, 10:10

Zdravím, zde je malá recenze pro reálné zájemce. Mám verzi 8''.

Za mě je to velice povedená karabina. Spoušť má čitelnou, plynulou bez zadrhávaní. Odpor na mé je cca 3.8 kg. Nijak mě to neomezuje, protože má ostrý zlom.

Zpětný ráz je skutečně utlumený, menší než už direct blowback. Beru ji jako služební karabinu, nehodlám ji ladit ani s ní závodit. Cením si, že je lehká, levnější na provoz a hlavně se mi líbí.

Dobře se drží, pažba s posuvnou lícnicí je robustní, nikde nevaklá a to ani sklopená. Sklon rukojeti je jako u AR15, méně ostrý než má EVO, drží se mi lépe. V předpažbí se dá ruka příjemně opřít o tvarované pouzdro zásobníku, takže zatím ani neuvažuji o přední rukojeti. Líbí se mi M-LOK předpažbí a možnost natažení ala Evo i AR15.

Tuším, že s ní bude spousta zábavy, plánuji s ní nějaký služební a CQB kurz, na sport bych si pořídil něco jiného. Mám ji i na home defence s nasazeným tlumičem v trezoru. Pro mě je to taková služební AR15 "light". :)

IMG_20250905_100759.jpg
IMG_20250905_100900.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Toga

Příspěvek#219 » pát 5. zář 2025, 10:22

Malá poznámka k QD portům. QD port je vzadu na pažbě, ten je zajištěný proti otočení popruhu. Další port je za rukojetí, ten je volný, takže popruh se v něm může volně otáčet, dokud ho nezastaví držák pažby.

Pozor ale kruhová díra vepředu na M-LOK předpažbí NENÍ QD port. Rozměrově tam jde QD zastrčit, ale nezaskočí kuličky a popruh vám vypadne. Pokud tedy chcete dvojbodový i trojbodový QD popruh, potřebujete QD adaptér s montáží na M-LOK. Mám ho od MAGPUL, stejně jako popruh, a ten je rovněž zajištěný pro otáčení.

IMG_20250905_101018_1.jpg

Radola Gajda

Příspěvek#220 » pát 5. zář 2025, 13:31

To QD potvrzuji, taky mě tam nechtělo úplně zaskočit. Ale stačilo začistit tuto vnitřní hranku a je to ok.

skvorfi

Příspěvek#221 » stř 10. zář 2025, 07:15

Tak včera jsem měl možnost si ze Stingera zastřílet, kamarád ho už má.
První dojmy - moc se mi líbí, krásné a skvěle se mi drží v ruce. Zatím tam nemá kolimator, tak že střelba přes mířidla. Na 50m téměř každou ranou z ruky (rychlopalba) na zavěšený balisticky plát.
Spoušť hodně tvrdá, ale čitelná, krátký reset. Až se příště potkáme, změřím mu odpor, odhaduji tak 4-5kg. Ale je to celé syrové, nemá to moc odstrileno. Čekám na svůj kus a spoustě porovnám, jak subjektivně, tak i měřákem.
Za mě - za ty peníze moc povedená věcička. Určitě budu měnit pružinky na spoušti, kterých mám doma mraky. Srovnával jsem se Stribogem, který donesl také, mnohem lépe se mi drží Stinger, zpětný ráz bych řekl u Stingera pocitově nižší.

Spider1978

Příspěvek#222 » ned 14. zář 2025, 19:54

Tady jsem našel u Turků nějaká TD ohledně Stingru
https://orsavmanufacturing.com/pcc

NotAVAP

Příspěvek#223 » ned 14. zář 2025, 21:34

Turecký Ahmet se trochu upsal... :-) U 4 palcové verze píší "Trilug - YES" a "Charging Handle - Both: AR and Scorpion"

CzechJoker

Příspěvek#224 » pon 15. zář 2025, 06:42

Jojo, Made in Czech republic...

skvorfi

Příspěvek#225 » pát 19. zář 2025, 15:37

Tak, koho by to zajímalo, tady kamarád dělal výměnu pružin spoustě.
Odpor spoustě před výměnou 3,8 kg, po výměně 2,65 kg.
Celé video k dispozici zde:
https://www.youtube.com/watch?v=Smwl2yIKbrA

Třeba to někomu z vás pomůže.

Zpět na