Antreg ARS M4s

Samonabíjecí pušky

zooter

Příspěvek#226 » pon 21. zář 2020, 09:46

Všichni se těšíme:-)... Teď máme ARS, tam se teď testuji nové povrchové úpravy závorníku. Tedy spíš další upgrade povrchovky. Na současnou úpravu se přidává (jednoduše řečeno) taková trojkombinace vrstev. Ta bude mít vyšší kluznost a má zabránit v případě problému, kdy by mohla vzniknout prasklinka na závorníku z důvodu špatného náboje nebo tak, aby to zůstalo v první vrstvě (té nové) a nešlo to na samotný závorník. Barva standardní by měla být šedá - jelikož voj. puška (možnost výběru "optional" asi z modré, červené a zlaté) Takže stále se něco zdokonaluje a za to jsme samozřejmě rádi:-)

DesertEagle

Příspěvek#227 » stř 30. zář 2020, 09:34

Už jsem pár týdnů rozhodnutý a aktuálně pouze hledám čas, kdy se pro ARS na konec světa vyprávím. Po přečtení tohoto vlákna vidím, že to bude dobrá, vlastně chci řict uplně nejlepší volba. Plánovaná konfigurace: 12.5 s lehkou hlavní a Vortex Spitfire 3x. Původní myšlenka byla pevna mířidla ano, ted jsem na pochybách. Názory majitelů please ??

izerS18

Příspěvek#228 » stř 30. zář 2020, 10:32

Mam 12.5" a k tomu Athlona s 3x zoom, takze co chces ty. Strilim s tim na gongy do 200m. 3x sklo je male, lehke a do 200m naprosto dostacuji. Tedy pokud nechces resit mirenku, i kdyz na 100m s tim nastrilim do 3cm take. Jeste resim, ze tam dam Prismscope od Primary Arms, protoze ten jejich obrazec je pecka na gongy.

xbran

Příspěvek#229 » stř 30. zář 2020, 11:08

DesertEagle: jj - zalezi na tom co od toho chces - da se na to navesit cokoliv podle toho co chces resit - umi to morfovat :) sou borci co umi s miridlama strilet lip jak ja s optikou ... obecne se radi zacit s miridlama az mas zmaknuty zaklady - a az potom optiku ale ... to sem nejak preskocil - abych se k tomu vypada to vratil ... takze ono je to asi jedno

Béďa

Příspěvek#230 » stř 30. zář 2020, 20:15

Antreg je dle mě super, viz mé předchozí příspěvky. Pokud neřeším CQB a je hlavní/jediná AR-15 tak bych ještě zvážil 14,5 kvůli výkonu střeliva přeci jen US ARMY tu délku zvolila z nějakého důvodu (sám mám ale 10,5 z důvodu že jde o druhou AR-15). Osobně jsem zastáncem co nejlepší optiky, podle mě má vyšší význam ACOG na levné AR-15, než Čína na JP. Vortex za ty peníze není špatný, ale, pokud to je reálné zvážil bych spíše variábl. Ta univerzálnost je prostě super, pokud tedy nechci mít pevné zvětšení a k tomu malý kolimátor. Dost mě překvapilo, pro mě nové, GPO variábl v ceně okolo 16t svítil i proti zářivce (tzn, bude svítit i v jasném dni, u levnějších optik to není samozřejmost), podle oka to byla opravdu 1x, pouze to co jsem měl v ruce mělo jednoduchou spíše loveckou osnovu.

Jinak se nedivím, že někdy dávají lidi na AR-15 i lovecké Swaro, ta kvalita obrazu co jsem mohl zkusit byla prostě famózní.

Jinak sám střídám na Antregu Vortexe HDII a Trijicon Reflex.

juraj1

Příspěvek#231 » stř 30. zář 2020, 23:22

Dneska jsem Antrega po nejake dobe protahl a najednou mi strilel na 2. Hodinu cca 10cm od bodu mireni. Strelivo SB 55gr, optika 1-6x Vortex Viper PST gen 2. Strelnice tunelova. Nevite, cim to muze byt?

izerS18

Příspěvek#232 » čtv 1. říj 2020, 06:42

Stejna strelecka pozice a nastaveni optiky jako pri posledni strelbe, kdy jsi to mel tam, kam si miril? Munice taktez stejna?

xbran

Příspěvek#233 » čtv 1. říj 2020, 07:36

juraj1: to me dela taky - 55gr SB me litaj nejhur ze vsech ze strasnym rozptylem na 100m .. kdyz uz 55gr tak GGG - ty me prijdou ze kdyz maj naladu tak udelaj z 1:7 i docela hezkej soustrel .. z toho duvodu sem ho uplne vyradil - jinak ja sem tam lezel vedle vas - pekne ste tomu pistolaku dali! :)

juraj1

Příspěvek#234 » čtv 1. říj 2020, 11:16

izerS18 píše:Stejna strelecka pozice a nastaveni optiky jako pri posledni strelbe, kdy jsi to mel tam, kam si miril? Munice taktez stejna?

Jo, vse v sede, stejne nastaveni optiky, stejna krabicka streliva.

xbran: rikal jsem si, ze ten kratky Antreg vypada celkem pekne :D Byli jsme tam hlavne kvuli Mosinovi, byli jsme radi, ze jsme trefili terc. Ta puska se behem 3 vystrelu zvladla castecne rozebrat. Ale to je offtopic. Snad jsme te tema nadavkama nepohorsili :D

Priste zkusim tracking test optiky, jestli funguje dobre.

izerS18

Příspěvek#235 » čtv 1. říj 2020, 12:30

10cm je docela dost mimo od posledni strelby. Mne SB 55gr v kruhu do 7 cm, des. Ale treba ted v nedeli, co mam na plinkani 55gr PPU, mi co krabicka, to skoro jina oblast soustrelu. Ale rozdil max 5cm. Strilim do gongu, tak jsem to neresil. Ladim s tim ale 10 na terci, tak se trefim:)

tatra21

Příspěvek#236 » sob 3. říj 2020, 14:59

Zdravím majitele Antregu. Chtěl jsem se jít podívat jak vypadá v reálu, ale v rámci Středočeského kraje a Prahy jsem nenašel žádného prodejce. Jedine v Jaroměři Gunexpert, ale ten je měl o dost dráž než ve Vyškově. Kde jste kupovali? Díky

morho

Příspěvek#237 » sob 3. říj 2020, 15:05

tatra21: mají ho na Lero střelnici v Praze, jsou prodejci Antregu. Nekupoval jsem, cenu neznam, jen jsem si to osahal.

tatra21

Příspěvek#238 » sob 3. říj 2020, 22:49

Díky, mrknu tam

Spider1978

Příspěvek#239 » pát 16. říj 2020, 11:00

Nemá někdo v LBC kraji na osahání
Pokukuji po ni jako po první pušce

Elado

Příspěvek#240 » ned 18. říj 2020, 10:58

zaujímavé, že vám tie SB lietajú tak divne, mne zo všetkých AR lietali úplne presne. Ale je pravda, že som ich nepoužil už vyše roka.
Antreg vyzerá na skvelú piestovku, vážne o nej premýšľam.

Zpět na