AK47/74, AKS74U a ostatní klony Kalacha
Samonabíjecí pušky
- lubos.zama
- lubos.zama
Příspěvek#241 » sob 26. srp 2017, 20:46
Snake.360 píše:Ahoj,poradil by mi někdo k čemu jsou v čištění pro AK 74 dva nástroje, konkrétně černý plochý klíček a něco jako "jehla"?
A druhá věc, čistíte zbraň originál vytěrákem? Je krátký na protažení celou hlavní a na nástavec se závitem v čištění zase nepasuje kartáč
Omlouvám se za možná hloupý dotaz ale nikdy jsem s tím ještě nedělal tak mě zajímá jak na to pořádně, díky
Kup si za cca 250,- Kč boresnake a aspoň co se hlavně týče, máš vystaráno. Stačí 3-4 protažení směrem od komory k ústí a máš tam zrcadlo. Mám ho i na vzduchovku a nedám na něj dopustit.
- Snake.360
Příspěvek#242 » stř 6. zář 2017, 09:53
Díky, boresnake mám, jen jsem byl zvědavý co k čemu je,kdybych to potřeboval
Měl bych prosbu ohledně pažby. Mám AK 74 se sklopkou, polský Tantal, a chtěl bych původní sklopnou pažbu vyměnit za jinou,asi taky sklopnou. Poradil by mi někdo nějaké modely prosím? A zvládnu to vyměnit sám nebo to vyžaduje nějaký větší zásah do zbraně pomocí nářadí? Moc díky za nějaké rady

Měl bych prosbu ohledně pažby. Mám AK 74 se sklopkou, polský Tantal, a chtěl bych původní sklopnou pažbu vyměnit za jinou,asi taky sklopnou. Poradil by mi někdo nějaké modely prosím? A zvládnu to vyměnit sám nebo to vyžaduje nějaký větší zásah do zbraně pomocí nářadí? Moc díky za nějaké rady

- j.v.
Příspěvek#243 » stř 6. zář 2017, 16:06
Jakákoliv AKM pažba by měla sedět, já mám třeba na bulharovi Zhukova od Magpulu a je moc fajn.
pozn.: sundání pažby u tantala https://www.youtube.com/watch?v=2RDs_kD2l8E
pozn.: sundání pažby u tantala https://www.youtube.com/watch?v=2RDs_kD2l8E
-
ViralWinter - Příspěvky: 659
- ViralWinter
Příspěvek#244 » sob 9. zář 2017, 16:56
Tlumicz píše:Bohuliby píše:Podle novely EU bude prý odpovídat pouze Bulharka BSR, ta není předělávaná, ostatní včetně SA 58 jsou předělávky, proto bych se zásobníky asi moc nespěchal.
No, není dobré nakoupit bulharské AK 74 BSR, dokud jsou na pultech ?
Zdravim, jak tak čtu Váš příspěvek tak mi to nedalo a našel jsem tohle k BSR "Původní bulharská samočinná puška ráže 5,45x39 mm, upravená na samonabíjecí pušku-zbraň kat.B." Jsem majitelem AKMS a stejný text je i u mé zbraně (jen není bulharská. Proč by tedy dle EU tato zbraň jediná splňovala podmínky?
Legální podle pravidel EU budou třeba i Works ZS M70B1, ne? Aspoň podle toho, co píšou na ZS...
Mimochodem, které jsou v současnosti na našem trhu nejlepší/nejlépe zpracované klony AK47, které po implementaci nespadnou do Áčka a zároveň na ně pasují aftermarket věci, jako AR trubka pažby, předpažbí třeba od MI a podobně? Někdo tu tuším psal, že na M70 skoro nic nepasuje?
Dík
- sapeur
Příspěvek#245 » sob 7. říj 2017, 15:34
Rám BSR74 je nově vyrobenej, v liště není drážka ze který kouká pojistka co vypouští úderník ve chvíli kdy se závěr uzavře. Omezovač kadence tam je jen na ozdobu (asi místo podložek). Takže je to jen poloautomatická puška se vzhledem "zlé" útočné verze. V tomhle kole omezení bude problém jen s velkokapacitním zásobníkem.
Včera jsem narazil na jinou věc. Koupil jsem dva zásobníku TAPCO 5.45x39 (30 ran). Při naplnění 30 náboji nejde natáhnout závěr (na rozdíl od orig. bulharských tam není žádná rezerva na další pokles poslední patrony a závěr kolem ní už neprojde). Už je chvíli bez problému používám, ale obvykle dávám jen 25 střel.
Když jich je 29 tak problém taky samozřejmě není.
Předpokládám, že je to problém zásobníku, zkoušel jste to někdo odstranit? Díky.
Včera jsem narazil na jinou věc. Koupil jsem dva zásobníku TAPCO 5.45x39 (30 ran). Při naplnění 30 náboji nejde natáhnout závěr (na rozdíl od orig. bulharských tam není žádná rezerva na další pokles poslední patrony a závěr kolem ní už neprojde). Už je chvíli bez problému používám, ale obvykle dávám jen 25 střel.
Když jich je 29 tak problém taky samozřejmě není.
Předpokládám, že je to problém zásobníku, zkoušel jste to někdo odstranit? Díky.
- Golem
Příspěvek#246 » ned 29. říj 2017, 00:14
Pokud byste někdo chtěli "nesmrtelného kalašnikova", tak "doporučuji" tuto konkrétní srbskou Zastavu M70B1, která je v nabídce tady v burze. Sice si majitel před časem postěžoval na jiném fóru, že "Tak jsem se dneska jentak ze zvědavosti mrknul do své Zastavy a zděsil sem se. Hlaveň totální liška, že byla z 7,62 víceméně 5,45... ", ale stal se zázrak a tady v inzerci už je: "Nastříleno do 100 ran.
Puška je v perfektním stavu, poctivý kus srbskýho železa." Doufám že je moje ironie jasná, není tu na to speciální smajlík...
Puška je v perfektním stavu, poctivý kus srbskýho železa." Doufám že je moje ironie jasná, není tu na to speciální smajlík...

- mikymoto
Příspěvek#247 » ned 29. říj 2017, 09:25
Jo taky jsem si toho zvláštního výlevu o zrezivělé flintě všiml - každopádně už tento text není k dispozici. Nějak se nám z diskuze ztratil.
Malá poznámka - pokud si dobře pamatuju, tak ZS nabízel Zastavy ve dvou provedeních lišících se cenou. Ty levnější měly hlaveň BEZ tvrdochromu a ZS na to upozorňoval přímo v popisu pušky. Takže pokud někdo koupil pušku s obyčejnou ocelovou hlavní a krmil to vojenským střelivem, tak se není čemu divit, že to pak rezne přímo před očima (když to nešůruje hned po střelbě a nekozervuje). Je otázkou, zda tyto pušky měly nějaké odlišné značení a lze je jednoduše při koupi z druhé ruky na první pohled poznat.
Malá poznámka - pokud si dobře pamatuju, tak ZS nabízel Zastavy ve dvou provedeních lišících se cenou. Ty levnější měly hlaveň BEZ tvrdochromu a ZS na to upozorňoval přímo v popisu pušky. Takže pokud někdo koupil pušku s obyčejnou ocelovou hlavní a krmil to vojenským střelivem, tak se není čemu divit, že to pak rezne přímo před očima (když to nešůruje hned po střelbě a nekozervuje). Je otázkou, zda tyto pušky měly nějaké odlišné značení a lze je jednoduše při koupi z druhé ruky na první pohled poznat.
- Golem
Příspěvek#248 » ned 29. říj 2017, 13:54
Nevím jestli psal o svém zážitku s korozí tady, ale na jiném fóru to stále je. Tam ji k prodeji nenabízí. Sice tam používá jiný nick, ale je prokazatelné, že je to ten samý člověk.
Myslím, že žádná Zastava tvrdochrom nikdy neměla. Oni také Jugoslávci používali vlastní náboje, které neměly korozivní zápalku, takže to pro ně nebyl takový problém.
Myslím, že žádná Zastava tvrdochrom nikdy neměla. Oni také Jugoslávci používali vlastní náboje, které neměly korozivní zápalku, takže to pro ně nebyl takový problém.
- wigum
Příspěvek#249 » ned 29. říj 2017, 15:48
mikymoto píše:Jo taky jsem si toho zvláštního výlevu o zrezivělé flintě všiml - každopádně už tento text není k dispozici. Nějak se nám z diskuze ztratil.
Žádnej tvrdochom tam nikdy nebyl. Rozdílná cena byla za nové a použité flinty.
Jinak pohádek o tvrdochromu bylo napsáno 1000a1. Chlapci ty flinty jsou starší než většina z vás a ty co byli používané, tak celej svůj život stříleli korozivní střelivo a co si budem říkat o nějaké extra péči o služební zbraň vojákem, že? Drtivá většina M70 prošla válkou a představa jak ji voják každý den 2x čistí je úsměvná. A přesto ty flinty přežili a dodnes fungují. Já taky nečistím hned po střelbě, ale klidně za den dva a rezavej kus trubky z toho opravdu nemám.

- DJ Die
Příspěvek#250 » ned 29. říj 2017, 16:32
wigum: Náhodou, moje je o rok mladší než já!
Já ji teda po střelbě protáhnu hadem a doma pořádně vyčistím a nakonzervuju. Ano, umí se tam udělat rez, ale takový problém to není. Měsíc bez čistění po střelbě bych to ovšem nenechával. On ten tvrdochrom má taky svoje úskalí. Proto se dnes čím dál víc používá nitridování hlavní (Tennifer atp.). Navíc Srbsko nemělo/nemá moc velké zásoby chromu, takže by to pro ně bylo i zbytečně drahé.
Já ji teda po střelbě protáhnu hadem a doma pořádně vyčistím a nakonzervuju. Ano, umí se tam udělat rez, ale takový problém to není. Měsíc bez čistění po střelbě bych to ovšem nenechával. On ten tvrdochrom má taky svoje úskalí. Proto se dnes čím dál víc používá nitridování hlavní (Tennifer atp.). Navíc Srbsko nemělo/nemá moc velké zásoby chromu, takže by to pro ně bylo i zbytečně drahé.
- mikymoto
Příspěvek#251 » ned 29. říj 2017, 18:18
Hele je to možný - já si jen pamatuju, že u těch levnějších byla zmínka o tom že nemají tvrdochrom a když jsem koukal na ty dražší, tak tam ta poznámky nebyla. Takže jsem si mylně domyslel, že některé tvrdochrom měly. Já v té době koukal po všem co šlo "proti směrnici" a poznámka o chybějícím tvrdochromu mě překvapila a utkvěla v paměti.
- DJ Die
- Heki
- Golem
Příspěvek#254 » pon 30. říj 2017, 00:20
Tyhle Zastavy tvrdochrom v hlavni nikdy neměli, a protože Jugoslávci ani tehdy nepoužívali náboje s korozivní zápalkou, nebyl to pro ně problém.
Problém vznikl až když si tuto pušku po zcivilnění koupil mamlas tady, prohnal hlavní klasické korozivní střelivo, hlaveň mu vevnitž brutálně zrezivěla, a potom se mamlas proměnil ve zmrda a prodává to jako "Nastříleno do 100 ran. Puška je v perfektním stavu, poctivý kus srbskýho železa." Viz zde: http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=4&t=9139
Problém vznikl až když si tuto pušku po zcivilnění koupil mamlas tady, prohnal hlavní klasické korozivní střelivo, hlaveň mu vevnitž brutálně zrezivěla, a potom se mamlas proměnil ve zmrda a prodává to jako "Nastříleno do 100 ran. Puška je v perfektním stavu, poctivý kus srbskýho železa." Viz zde: http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=4&t=9139
- Golem
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX