AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- tmx0152
Příspěvek#2671 » pát 14. říj 2022, 13:08
Eagg píše::clap:Hltam tieto vase debaty. pekne sa to cita. rozdil hmotnosti pistu neni tak velky jak se zda.
tam bude neco jineho. v prumeru je to tak 200 gr.
tu je o tom hezky clanek.
https://www.gundrak.cz/VARpoint/Default.aspx?Page=404
Ten clanek se ale tyka pouze V-AR. Coz je, jak zminil Sokar vyse, specificky pripad. Hmotnosti rozdil DI vs. pist tady neni tak velky.
Ja se v zasade tocim kolem soucasne ars 12,5” LW, ktera prazdna vazi 3,25kg, a zvazovane bcm cqb mcmr 11,5”, ktera vazi 2,6kg. Coz je pro slabe operatory - nejen na papire - znatelny rozdil

-
Sarkafarka.Loupeznik - Příspěvky: 565
- Sarkafarka.Loupeznik
Příspěvek#2673 » pát 14. říj 2022, 14:33
tmx0152 píše:Eagg píše::clap:Hltam tieto vase debaty. pekne sa to cita. rozdil hmotnosti pistu neni tak velky jak se zda.
tam bude neco jineho. v prumeru je to tak 200 gr.
tu je o tom hezky clanek.
https://www.gundrak.cz/VARpoint/Default.aspx?Page=404
Ten clanek se ale tyka pouze V-AR. Coz je, jak zminil Sokar vyse, specificky pripad. Hmotnosti rozdil DI vs. pist tady neni tak velky.
Ja se v zasade tocim kolem soucasne ars 12,5” LW, ktera prazdna vazi 3,25kg, a zvazovane bcm cqb mcmr 11,5”, ktera vazi 2,6kg. Coz je pro slabe operatory - nejen na papire - znatelny rozdil
Správný operátor totiž musí zvedat 180 kg na benchpressu a v zubech utáhnout na laně kamion. Pak mu nedělá problém tahat celý den v prackách kulomet. Smrtelníci, kteří mají v plánu trénovat častěji a v delších časových úsecích než je 1 hodina/měsíc, už tu úsporu více než půl kila ocení. Stejně tak ten samý smrtelník těžko pozná rozdíly mezi puškou kvality BCM a nebo JP během střeleb.
- mijunior
- koudak
Příspěvek#2675 » pát 14. říj 2022, 15:05
Ted jsem zvazil V-AR - 3.2kg; 14.5" tezka hlaven; hola puska bez niceho
DD - 3.2kg; 10.5" tezka hlaven; s kolimatorem, baterkou, remote switchem a plastovyma krytkama na hand guardu (proste "hotova zbran")
Nevim teda 200g rozdil, ale osobne bych rekl, ze specificky mezi V-AR pist/DI, ale urcite to nebude bezny a podle me ani prumer.
Ad srovnani kvality V-AR a DD tak nevim, ale nerekl bych, ze je zasadne odlisna. Urcite ne o tridu nahoru nebo dolu. A nebo se mozna divam na spatny casti tech zbrani? Nicmene nemam vetsi vzorek nez tyhle 2, takze bych to asi bral s rezervou.
DD - 3.2kg; 10.5" tezka hlaven; s kolimatorem, baterkou, remote switchem a plastovyma krytkama na hand guardu (proste "hotova zbran")
Nevim teda 200g rozdil, ale osobne bych rekl, ze specificky mezi V-AR pist/DI, ale urcite to nebude bezny a podle me ani prumer.
Ad srovnani kvality V-AR a DD tak nevim, ale nerekl bych, ze je zasadne odlisna. Urcite ne o tridu nahoru nebo dolu. A nebo se mozna divam na spatny casti tech zbrani? Nicmene nemam vetsi vzorek nez tyhle 2, takze bych to asi bral s rezervou.
- Eagg
Příspěvek#2676 » pát 14. říj 2022, 16:01
tmx0152 Tak myslim si ze co se tyce hmotnosti muzeme co se tyce pistu srovnat V-AR klidne s ARS. tam budou malinke rozdili, co potvrdil aj @Koudak. Moje ARS 14,5 tezka hlaven ma hola 3,4 (s kompikom 3,6)
Takze chci tym rict ze ten rozdil cez pol kg v prospech DD nebude jenom pistem, ale mozna i konstrukci, upevnenim hlavne, nebo nevim no. Ten pist to psal i @sokar je 100 gr cca.
Takze nekde se setri materialem, jeho hrubkou, a kvalite? Tezko rict.
Na druhe strane chapem touhu po co nejlehsi zbrani. Aj pistole si dnes kupujeme spis plastaky nez zelezaky. A neni to na ukor kvality.
Za mne, s rukou na srdci: Dneska bych si Antrega NEKUPIL! Mam z nej zmiesane pocity, nesu zle, nesu dobre.
Snazim si uzivat si strelbu ale tu vahu citim.
A proc by sem uz dnes sel do jine pusky? No duvod je jediny VAHA!
Takze te naprosto chapu ze chces ARS vymenit.
P.S. ty ji chces vymenit, jako prodat ARS, a kupit jinou. Nebo si chces ARS nechat a dokupit jinou ?
ten faxon nevypada spatne
https://www.youtube.com/watch?v=CBK3CxUHLF4
Takze chci tym rict ze ten rozdil cez pol kg v prospech DD nebude jenom pistem, ale mozna i konstrukci, upevnenim hlavne, nebo nevim no. Ten pist to psal i @sokar je 100 gr cca.
Na druhe strane chapem touhu po co nejlehsi zbrani. Aj pistole si dnes kupujeme spis plastaky nez zelezaky. A neni to na ukor kvality.
Za mne, s rukou na srdci: Dneska bych si Antrega NEKUPIL! Mam z nej zmiesane pocity, nesu zle, nesu dobre.
Snazim si uzivat si strelbu ale tu vahu citim.
A proc by sem uz dnes sel do jine pusky? No duvod je jediny VAHA!
Takze te naprosto chapu ze chces ARS vymenit.
P.S. ty ji chces vymenit, jako prodat ARS, a kupit jinou. Nebo si chces ARS nechat a dokupit jinou ?
ten faxon nevypada spatne
https://www.youtube.com/watch?v=CBK3CxUHLF4
- sokar
- MRBLUE
Příspěvek#2678 » pát 14. říj 2022, 16:56
sokar píše:Ta poznámka není z mojí hlavy - přišel jeden borec z 601 a říkám mu že je docela těžká a on na to, že není těžká puška ale slabý operátor![]()
Tak říkám, čéče to je fakt, dobrej argument to budu taky říkat![]()
![]()
![]()
Ale aj pre silneho operatora je prospesnejsie tahat naviac 1/2 litra vody alebo 1 plny zasobnik, ako pol kila pusky.

- koudak
Příspěvek#2679 » pát 14. říj 2022, 16:59
Eagg píše:tmx0152 Tak myslim si ze co se tyce hmotnosti muzeme co se tyce pistu srovnat V-AR klidne s ARS. tam budou malinke rozdili, co potvrdil aj @Koudak. Moje ARS 14,5 tezka hlaven ma hola 3,4 (s kompikom 3,6)
Ani ja presne nevim ty rozdily. Mozna ten uchyt hlavne, mozna jina slitina toho ci onoho, nekde proste jsou. A jak dulezita je ta hmotnost, to si musi kazdy rozhodnout sam za sebe.
Kdyz jsem porizoval DD tak hmostnost byla jenom plus, lehka zbran nebyla uplne ta nejvyssi priorita a jsem se svou volbou spokojeny. Stejne tak jako nekdo bude s V-AR, nekdo s DD a nekdo zase s Antregem. Ze zbrani co tady omilame (V-AR, Antreg, JP, DD, BCM) na 100% neni chyba vzit kteroukoliv z nich podle me.
- Eagg
Příspěvek#2681 » pát 14. říj 2022, 18:30
Hodte foto svych pusek vystrojene jak jsou a napiste k nim vahu. (bez zasobnika)
@mijunior Mnel sem na svem antregu LPVO a prislo mi to HOOOODNE tezke. (asi slabej operator)
@koudak nebo obecne lidi co mate DD a BCM. Kolik ran ty zbran zvladne? mate uz nekdo treba 10 nebo 15 tisic z nich?
Jakou ma zivotnost? U ANtrega vime ze vydrzi hooooodne, puska v habreste ma 35 ci tak nejak a je jak nova furt....
. Nestoji za to ta Vaha?

Docela dost.... a to tam nemam zvetsovak a svitilnu s montazi...

@mijunior Mnel sem na svem antregu LPVO a prislo mi to HOOOODNE tezke. (asi slabej operator)

@koudak nebo obecne lidi co mate DD a BCM. Kolik ran ty zbran zvladne? mate uz nekdo treba 10 nebo 15 tisic z nich?
Jakou ma zivotnost? U ANtrega vime ze vydrzi hooooodne, puska v habreste ma 35 ci tak nejak a je jak nova furt....
. Nestoji za to ta Vaha?

Docela dost.... a to tam nemam zvetsovak a svitilnu s montazi...

- Chlup
Příspěvek#2684 » pát 14. říj 2022, 19:10
koudak píše:Ani ja presne nevim ty rozdily. Mozna ten uchyt hlavne, mozna jina slitina toho ci onoho, nekde proste jsou. A jak dulezita je ta hmotnost, to si musi kazdy rozhodnout sam za sebe.
Kdyz jsem porizoval DD tak hmostnost byla jenom plus, lehka zbran nebyla uplne ta nejvyssi priorita a jsem se svou volbou spokojeny. Stejne tak jako nekdo bude s V-AR, nekdo s DD a nekdo zase s Antregem. Ze zbrani co tady omilame (V-AR, Antreg, JP, DD, BCM) na 100% neni chyba vzit kteroukoliv z nich podle me.
Tady sokar mluvi o tom kde jsou ty rozdíly ve váze - viewtopic.php?f=22&t=12136#p213479.
-
antonspelec - Příspěvky: 1239
- antonspelec
Příspěvek#2685 » pát 14. říj 2022, 19:33
Ze vam do toho vstupuju…a snad to nebude prilis velkej offtopic, ale ja osobne jsem “problem” s tezkou V-ARkou nakonec “vyresil” tak, jak jsem to neocekaval ani ve snu. Po nahodnem vyzkouseni na strelnici od kolegy jsem si nakonec poridil Bren 2 s 11” hlavni, udelal lehci tuning (vymena ovladacich prvku za lepsi, instalace delsiho a soucasne lehciho predpazbi s M-LOK slotama). Nastrileno cca 3000 a zatim jsem spokojenej. Tak to treba taky zkuste, clovek nikdy nevi…
Naposledy upravil(a) antonspelec dne pát 14. říj 2022, 19:56, celkem upraveno 1 x.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí