AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- izerS18
Příspěvek#2763 » sob 22. říj 2022, 13:30
Mohu se zeptat na co tam mate tu svitilnu? Kde vas nechaji strilet v noci na otevrene strelnici? To same laser - Proc, k cemu?
Nerypu, jen by me to zajimalo, kdy vam to pomuze k nejakemu lepsimu vysledku - ala rychlejsi a presnejsi strelba na 50/100m? Strelba od boku s laser?
Ja na to nenasel jediny scenar, kdy by se mi to melo hodit. V noci nemam strilet kde a jen je to zatez na predku.
Nerypu, jen by me to zajimalo, kdy vam to pomuze k nejakemu lepsimu vysledku - ala rychlejsi a presnejsi strelba na 50/100m? Strelba od boku s laser?
Ja na to nenasel jediny scenar, kdy by se mi to melo hodit. V noci nemam strilet kde a jen je to zatez na predku.
- risa2000
- risa2000
Příspěvek#2765 » sob 22. říj 2022, 13:52
Chlup: Mě by pro změnu zajímalo, jaký má ta svítilna a laser dosah (nemyslím teoretický, ale do jaké vzdálenosti to je ještě použitelné). Přijde mi, že je kolim a laser jsou dost podobné v tom, že pokud budou oba správně nastřeleny, tak budou stejně přesný. Ale dá se to vůbec udělat, třeba na 100 m? Aby tam nesvítil kolim na jednom bodě a laser na druhém? Nebo jak to vlastně používáš?
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1444
- Jarda.Jezek
Příspěvek#2766 » sob 22. říj 2022, 14:25
Dvě přímky se v trojrozměrném prostoru mohou protnout nejvýše v jednom bodě. Pokud se náhodou protnou ve vzdálenosti 100 m, pak v kterékoliv jiné vzdálenosti budou více či méně daleko od sebe. Čím menší úhel budou svírat, tím menší bude vliv vzdálenosti na rozestup. Tipuji, že oba zaměřovače budou pro jinou vzdálenost případně jiné okolnosti.
Když už tu jsou otázky, proč tam jsou ty které ozdoby a závaží, já bych se zeptal, proč tam není ještě puškohled, noční vidění a termovize. Ty by se taky pro některé scénáře mohly dobře hodit. A ještě dvojnožka a gumový návlek pro ladění vibrací hlavně.
Když už tu jsou otázky, proč tam jsou ty které ozdoby a závaží, já bych se zeptal, proč tam není ještě puškohled, noční vidění a termovize. Ty by se taky pro některé scénáře mohly dobře hodit. A ještě dvojnožka a gumový návlek pro ladění vibrací hlavně.
- Tavič
- risa2000
Příspěvek#2768 » sob 22. říj 2022, 15:06
Jarda.Jezek: Pravda, tak triviální úvahu jsem opomněl udělat - myslím, že v tom případě bych se spokojil s tím, že budou pěkně pod sebou
.
Každopádně, měl jsem na mysli spíš praktickou realizaci, jako třeba, že puškohled nebo kolim má nějakou minimální škálu pro kalibraci (třeba 0.5 MOA), ten laser to asi taky bude mít taky. K tomu se přidá nějaká odchylka z montáže a může se stát, že každá věc bude "svítit" jinam a seřídit nepůjde. Resp. nepůjde to seřídit na větší vzdálenost. Na 20 m to asi bude jedno. Také je otázka, jakou má ten laser stopu, resp. úhlový rozptyl.

Každopádně, měl jsem na mysli spíš praktickou realizaci, jako třeba, že puškohled nebo kolim má nějakou minimální škálu pro kalibraci (třeba 0.5 MOA), ten laser to asi taky bude mít taky. K tomu se přidá nějaká odchylka z montáže a může se stát, že každá věc bude "svítit" jinam a seřídit nepůjde. Resp. nepůjde to seřídit na větší vzdálenost. Na 20 m to asi bude jedno. Také je otázka, jakou má ten laser stopu, resp. úhlový rozptyl.
- mijunior
Příspěvek#2769 » sob 22. říj 2022, 15:51
V místě určení můj dotaz zapadnul, tak ho dám sem a budu doufat že mě admin neukŕižuje. Máte někdo zkušenost s bipodem od Magpulu?
Uvažoval sem i o Harrisu ale s M-lockem už je za 5 tis. a ještě na objednávku, to už mi na to moje "střílení" přijde dost. Takhle bych ušetřil na stovku nábojů. Bude na něm jen Antreg a později i malorážka. Takže nějaký Atlas atd. nepotřebuji.
Uvažoval sem i o Harrisu ale s M-lockem už je za 5 tis. a ještě na objednávku, to už mi na to moje "střílení" přijde dost. Takhle bych ušetřil na stovku nábojů. Bude na něm jen Antreg a později i malorážka. Takže nějaký Atlas atd. nepotřebuji.
- tmx0152
- izerS18
Příspěvek#2771 » sob 22. říj 2022, 17:46
Tmx518 - strilim venku, 90% z ruky a pohybu. Nikde jsem nenarazil na moznost nocniho strileni, tak proto se ptam. Strilim od 50m s 223, proto ta otazka. A prisla kor po tom, co se tu zacaly honit gramy na pusce a pak vidim co kazdy druhy ze ma svitilnu. Tak se ptam, k cemu to je, jak mi to pomuze zlepsit se a kde s tim strilet.
Pokud ti povoli na vnitrni zhasnout, tak ok, vyzkousis si ji a zastrilis se svitilnou. Ja v Praze na vnitrni nechodim s 223 bo jsou kratke, to vezmu max karabinu v 9mm
To mijunior - mam Magpul bipod pro m-lok na .308 a spokojenost pres 1.5 roku. Za me mohu jen doporucit. Drazsi Atlas bych volil v pripade prevazujici mirenky.
Pokud ti povoli na vnitrni zhasnout, tak ok, vyzkousis si ji a zastrilis se svitilnou. Ja v Praze na vnitrni nechodim s 223 bo jsou kratke, to vezmu max karabinu v 9mm

To mijunior - mam Magpul bipod pro m-lok na .308 a spokojenost pres 1.5 roku. Za me mohu jen doporucit. Drazsi Atlas bych volil v pripade prevazujici mirenky.
- tmx0152
Příspěvek#2772 » sob 22. říj 2022, 18:09
izerS18 - Ty cisla jsou matouci,sorry,vypada to jak petka
Ja treba svitilny na pusky davam od zacatku,protoze jsem mel svetylka v noci vzdycky rad a navic na YT rikaj,ze se to muze hodit.Takze klasika,racionalni to uplne neni.
Taky nevim o venkovni strelnici,kde bych si ja osobne mohl zastrilet v noci.Ale vim,ze nejake jsou,ale je to o znamostech,ktere nemam.
V ty Praze je to na 50 metru btw.
Nicmene uz jsme trochu off-topic…Jen mi to nedalo.Prislo mi to jako rypnuti a ja jsem potrefena husa.

Ja treba svitilny na pusky davam od zacatku,protoze jsem mel svetylka v noci vzdycky rad a navic na YT rikaj,ze se to muze hodit.Takze klasika,racionalni to uplne neni.

Taky nevim o venkovni strelnici,kde bych si ja osobne mohl zastrilet v noci.Ale vim,ze nejake jsou,ale je to o znamostech,ktere nemam.
V ty Praze je to na 50 metru btw.
Nicmene uz jsme trochu off-topic…Jen mi to nedalo.Prislo mi to jako rypnuti a ja jsem potrefena husa.
- Chlup
Příspěvek#2774 » sob 22. říj 2022, 19:00
izerS18: Ten laser je tam kvůli nočnímu vidění. Viditelný laser je fajn, že se to dá zastřílet za světla, ale jinak v praxi k ničemu. Zatím jsem nikdy v životě s ostrou ještě nestřílel v noci. Laser se tam teď přestěhoval z airsoftky. Nějaké možnosti jak si to zkusit mám a uvidíme jestli se to povede zrealizovat. Ale je to spíš díky známým co mají známé než, že by to bylo jen tak možné. Takže uvidíme jestli se to zadaří a jestli tam laser zůstane.
Z hlediska víkendové návštěvy střelnice je to samozřejmě úplná blbost a jenom těžítko. Ale mám noční vidění a chci mít tu zbraň postavenou tak, aby mohla fungovat v jakékoli "shit hits the fan" situaci. A chci si tyhle situace vyzkoušet a naučit se to. Určitě to tam nepotřebuju, ale moc to chci. Podaří se si to zkusit? Nevím, ale doufám.
Světlo se prostě hodí. Nemůžes zastřelit co nevidíš. A jsou situace i ve dne kdy je potřeba. Třeba stín pod autem, stín za dveřmi, sklep. Hodí se i prosvítit auto ke kterému přistupuješ. Je to trochu jak ten laser. Když si zajdu každou sobotu zabouchat někam do stavu, tak je to jen těžítko.
Z hlediska víkendové návštěvy střelnice je to samozřejmě úplná blbost a jenom těžítko. Ale mám noční vidění a chci mít tu zbraň postavenou tak, aby mohla fungovat v jakékoli "shit hits the fan" situaci. A chci si tyhle situace vyzkoušet a naučit se to. Určitě to tam nepotřebuju, ale moc to chci. Podaří se si to zkusit? Nevím, ale doufám.
Světlo se prostě hodí. Nemůžes zastřelit co nevidíš. A jsou situace i ve dne kdy je potřeba. Třeba stín pod autem, stín za dveřmi, sklep. Hodí se i prosvítit auto ke kterému přistupuješ. Je to trochu jak ten laser. Když si zajdu každou sobotu zabouchat někam do stavu, tak je to jen těžítko.
- risa2000
Příspěvek#2775 » sob 22. říj 2022, 20:15
mijunior: I to tvoje střílení je přesně jakého typu? Jestli to je z lavice, nebo ze země, na střelnici, tak bych řekl, že přesnější střelba bude z bagu, a za menší peníze. Pokud s tím ale plánuješ někde pobíhat a takticky zasahovat do situace, pak samozřejmě bipod, a jako bych nic neřekl.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí