Lucansky Arms Stinger

Samonabíjecí pušky
DesertEagle

Příspěvek#31 » sob 15. bře 2025, 16:37

... jj mojí POV se někteří zbraní neznalí jedinci smějí a potom si dotáhnou/objednají Turecko Indický bastl .. výhodou POV je, že jí časem řada z nás přestavi na HK díly, v moji už je Pakoš snad jen only svařenec, případně fajšmekři přestaví na HK Parts, ale tohle zůstane bazmekem navěky :-(
Ano, cena bude přo řadu kolegů magnetem. Babicovo vaření: .. veimi EVO, trošku polad a nech vyrobit v pralese za best price.

Střelec

Příspěvek#32 » sob 15. bře 2025, 18:51

Pokud budeme řešit čistě outsorcing ze 3. zemí, tak to je dnes normální, nejen u zbrojovek, ale i automobilek atd., stačí si v podstatě jen pohlídat kvalitu. Nezatracoval bych produkt jen na základě tohoto.

DesertEagle

Příspěvek#33 » ned 16. bře 2025, 20:38

Pohlídání kvality je bohužel nemožné. Produkce třetích zemí jsou loterie každé dodávky. Dám na stůl několik stejných kusů Tureckých hraček a každá zbran je naprostop jiná, respektive ojebaná jinde či překvapivě funkční. U kvéru za 25 nelze čekat zázraky a zákazník by k tomu měl tak přistupovat.

Střelec

Příspěvek#34 » ned 16. bře 2025, 21:31

Samozřejmě, že to možné je, jen se musí chtít a to samozřejmě stojí peníze.
Vezmu to z pohledu automotive, ale můžeme to vztáhnout také na zbraně. Subdodavatelé jsou podrobováni autitům před zahájením výroby, v průběhu výroby, musí splňovat různé certifikace (ISO, IATF), dostávají přesné technické specifikace a plán zajištění kvality. Zákazník samozřejmě dodané díly navíc průběžně testuje. Kvalita je navíc zajištěna smluvními požadavky, jejichž nedodržení je vázáno na poměrně vysoké pokuty. Nejen Turci to už zvládají, ale zase se odkážu na svou první větu.

DesertEagle

Příspěvek#35 » pon 17. bře 2025, 08:19

Když si to vezmu přes peníze. 5 tis odvedou na DPH. cca 5 tis vezme dealer a obchiodnicí, clo, speditéři a zbyde možná 10-12tis na vlastní zbran. Asi si lze domyslet co za tyhle peníze můžu dostat. Turci budou asi ještě v pohodě, ta India spolupráce bude větší peklo. Přínosem je, že v CZ se vyrábí pružina hi,hi. Je snad pochopitelné, že věci bereme s nadsázkou, pokud to bude fungovat a mít uspěch potom to mistrovi Lučanskému samozřejmě všichni přejeme.
Obrázek

Střelec

Příspěvek#36 » pon 17. bře 2025, 18:11

Nebude to první UB výrobce, který outsourcuje v Indii.

Béďa

Příspěvek#37 » pon 17. bře 2025, 19:01

Tak pomlouvat něco co ještě ani má trhu není mi nepřijde fér,.neříkám že to tak nedopadne,.ale rozhodně bych dal Lucanskemii šanci se předvést.

Jarda.Jezek

Příspěvek#38 » pon 17. bře 2025, 21:42

To by mě zajímalo, jak se budou tvářit filipínští Metroarms, až zjistí, že někoho taky napadlo dělat osmipalcovou a šestnáctipalcovou karabinu v lugeru s úplně stejným obchodním označením, které už nějakou dobu používají oni. Zvlášť na americkém trhu to bude vtipné...

mischanek

Příspěvek#39 » sob 22. bře 2025, 19:59

To chování při střelbě vypadá luxusně - https://www.youtube.com/watch?v=aIQyZf40GCQ

Jarda.Jezek

Příspěvek#40 » ned 23. bře 2025, 09:19

To je jedno z mála videí, již starších, které s Lučanského Stingerem na youtubu jsou. A opravdu slibné.

Ovšem jak jsem psal, není to jediný Stinger tohoto druhu, zde ukázka MetroArms Stingeru:
https://www.youtube.com/watch?v=jS0lOqfLAqI

DesertEagle

Příspěvek#41 » pon 24. bře 2025, 09:14

To mischanek: slintáš nad fullkou, kterou mít nikdy nebudeš :-) ob iter ... tohle ti s MPcí nasypu uplně stejně 13/s zásobník venku něco přes 2s.

LK

Příspěvek#42 » pon 24. bře 2025, 12:48

V Defendii v Ostrave ho maji na osahani.

Za mne zpracovani odpovida cene. Oboustranne ovladani, chodi plynule. Natahovaci paka ta ala ar15 jde dost z tuha. Spoust, nevim v pohode, tohle nejak moc neresim. Citelna, jasny reset, zadne bahno.Par veci je hned na vymenu. Natahovaci paka vepredu docela limituje prostor na uchop. Pazbu tam maji jinou nez ta co se bude prodavat.

katana

Příspěvek#43 » úte 25. bře 2025, 19:12

Pánové, mám skromný dotaz: když budu chtít jinou pažbu, kde jí koupím? Nikde jsem nenašel pažbu s uchycením na Picatinny. Nebo neumím hledat?
předem díky

Béďa

Příspěvek#44 » úte 25. bře 2025, 21:08

No našel.jsem přesně s s,.jedni má Proarms, druhá je od Šicí.

KapitánPacička

Příspěvek#45 » stř 26. bře 2025, 09:52

mischanek píše:To chování při střelbě vypadá luxusně - https://www.youtube.com/watch?v=aIQyZf40GCQ

Z jednoho videa, bych nedelal konecny zaver v chovani zbrane. Jak je videt, ma tam tlumic a velice pravdepodobne strili nejake subsoniky, ktere maji proste nizsi vykon a lepsi chovani pri vystrelu. (Klidne muzou strilet i nejake prebijenky umyslne podmotorovane, ktere maji daleko nizsi vykon, aby zbran fungovala ale mela maly zpetny raz) Chtelo by to videt, jak to strili bez tlumice normalni naslapnute naboje, treba SellBell 7,5grs.

Jestli jsem to dobre pochopil, ten zaver neni nijak brzdeny. Pouze je ze 2 kusu a tedy ma malilinkate opozdeni :roll: Takze hadam, ze fe finale to bude mit porad "ostry" zpetny raz jako klasika EVO3

Jsem opravdu zvedavy, az se dostane na trh, jak si povede.

Osobne bych do toho nesel, neverim kvalite vyroby z jistych zemi, kde to mistni matlaci vyrabeji primo na ulici :crazy: :lol:

Zpět na