CZUB Scorpion EVO 3 S1

Samonabíjecí pušky

Indian

Příspěvek#76 » úte 13. úno 2018, 21:31

Aha, zajímavé informace prosakují, o kterých jsem nevěděl. Za skoro 30 litrů je opravdu dost jiných na výběr...

Falcon

Příspěvek#77 » čtv 12. dub 2018, 08:06

Ahoj,
Vcera jsem byl po par měsících zase střílet z eva a stalo se me snad 10x ze se me nepodal náboj do hlavně a zustal v zásobníku, jenom v nem byl kousek posunutej. Závěr tuším byl snad vždy vzadu... Vystřílel jsem asi 150 nábojů a jak říkám, stalo se to asi 10x. Střídal jsem dva tricitkovy zásobníky. Někdy plný někdy jen 10nábojů.
Je to zvláštní, protože se me tohle jeste snad nikdy nestalo. Nekdy jsem treba vystřílel 500 a nebyla tam žádná zadrzka.
Nevíte někdo cim to může být zpusobeno?
Děkuji

kalbys

Příspěvek#78 » pon 9. črc 2018, 14:28

Zdravím,
Už jste někdo měl možnost si osahat CZ SCORPION EVO 3 S1 CARBINE? Obrázek
Cenově vychází jen asi o 2500,- dráž než krátká verze.
Už jsem byl skoro rozhodnutý pro krátkou verzi hlavně proto, že je to papírově pistole, tudíž by neměl být na většině střelnic problém. Ta karabina je už sice vedená jako puška, ale pořád má sympatickou ráži pro levnější střelivo.
Využití hlavně pro zábavu v akční střelbě.

Petzold

Příspěvek#79 » pon 9. črc 2018, 14:58

Na vedlejším foru je jeden, co to nejen zkoušel, ale to i koupil. Cca 1000 ran a pouzdro závěru na trsátka. Tedy soukromý dovoz, nevím jestli to CZUB u nás už ofiko nabízí.

kalbys

Příspěvek#80 » pon 9. črc 2018, 15:47

Petzold píše:Na vedlejším foru je jeden, co to nejen zkoušel, ale to i koupil. Cca 1000 ran a pouzdro závěru na trsátka. Tedy soukromý dovoz, nevím jestli to CZUB u nás už ofiko nabízí.

Maji to v nabidce podnikove prodejny:
https://www.czub.cz/cz/podnikova-prodej ... brod.html/

marat

Příspěvek#81 » úte 10. črc 2018, 09:53

Jen pozor, není to ta na obrázku. Je to ta “vylepšená” falešným tlumičem:
http://cz-usa.com/product/cz-scorpion-evo-3-s1-carbine/
Byl jsem se na ni podívat, vypadá dobře, ale 16” na 9mm mi už přijde dost...

Blacky

Příspěvek#82 » úte 10. črc 2018, 12:32

Vizuelně je to kočka. Když ji nekdo budete mít ,tak ji rad potezkam. Klasicky Evo me zklamalo, jak je to tezky.

kalbys

Příspěvek#83 » čtv 19. črc 2018, 08:28

Kratky EVO ma zatim vyhodu v tom, ze je to papirove pistole. Tudiz by to nemela EU smernice poslat do banu. Nejsem si uplne jistej s tou karabinou, ktera ma 40.5cm dlouhou hlaven a uz je klasifikovana jako puska.

marat

Příspěvek#84 » úte 31. črc 2018, 15:01

Víte o někom, kdo dělá úpravy Scorpionu Evo, nejlépe v Praze a okolí? Zejména ladění spouště, výměna pojistky apod.
A zároveň víte o někom, kdo je schopný sem dostat díly z USA od firem jako CZCustom, HBI, Yeti Wurks atd.?
Díky

antonspelec

Příspěvek#85 » úte 31. črc 2018, 21:46

Nevim, jak ty dily, ale co se puskarskejch sluzeb tyka, mam dobrou zkusenost s panem Novotnym z Holesovic

mholec

Příspěvek#86 » stř 15. srp 2018, 11:51

Po dlouhém váhání jsem koupil EVO 3 S1 (uvažoval jsem ještě nad CSV-9). Došel jsem k tomu, že ani s jednou neudělám chybu, z finančního hlediska rozhodlo to, že v CZUB v Praze nabízeli za dobrou cenu k tomu Meoptu. Na CSV-9 mě nejvíce odrazoval vizuální vzhled. Přeci jen ke zbrani mám vždy nějaký vztah a CSV-9 se mi tolik nelíbí. Evo mi sedí ergonomicky, vyhovuje mi velikost, vyšší hmotnost mi nevadí (kdybych to všude nečetl, ani bych to neřešil), jsou do toho levný plastový zásboníky. Plast hlavně co jsou raily mi přijde trochu odfláknutý (vizuelně, dokonce malinký kousek mám odloupnutý,čehoč jsem se všiml až později doma). Nic se nikde nevyklá, všude všechno drží napevno. Chování při střelbě je za mě OK, předčilo mé očekávání vzhledem k tomu, jak mám obě ruce levé. Jak jsem napsal, ovládací prvky jsou tam kde mají být, jen je vidět, že se předpokládá zřejmě střelba s rukavicemi, protože po 300 výstřelech mě bolí prsty z natahování závěru a přepínání pojistky. Četl jsem o ulamování plastového nesmyslu na zacvaknutí pažby, bavil jsem se o tom i s pánem v CZUB. Došli jsme k tomu, že je to plast a podle toho se k tomu je potřeba chovat. Buď to při zacvaknutí mírně zmáčknu dolů a je to cajk, nebo do toho můžu bušit jako halama a pak se to zákonitě ulomí. Tolik moje postřehy, další pokusy proběhnou v září v Pelhřimově na LOSu.

kalbys

Příspěvek#87 » pát 17. srp 2018, 15:53

Máte někdo na scorpionu odzkoušený otevřený kolimátor, co byste doporučili? Je mi vcelku jedno, jestli je dot zelený nebo červený.

antonspelec

Příspěvek#88 » ned 9. pro 2018, 20:39

kalbys píše:Zdravím,
Už jste někdo měl možnost si osahat CZ SCORPION EVO 3 S1 CARBINE? Obrázek
Cenově vychází jen asi o 2500,- dráž než krátká verze.
Už jsem byl skoro rozhodnutý pro krátkou verzi hlavně proto, že je to papírově pistole, tudíž by neměl být na většině střelnic problém. Ta karabina je už sice vedená jako puška, ale pořád má sympatickou ráži pro levnější střelivo.
Využití hlavně pro zábavu v akční střelbě.

Zkousel jsem a naproste zklamani, z meho pohledu je to jedna velka chyba (spoust, ergonomie) a mne subjektivne se zda, ze na to, ze je v 9mm luger, kope jak splasena kobyla :x A ta cena... :shock:

Baske

Příspěvek#89 » ned 9. pro 2018, 22:04

Mám doma kraťase, za mne blbá pojistka, která překáží při střelbě, nemožnost natáhnout zajištěnou zbraň, jako dobrou hodnotím spoušť, tvrdší, vojenská, ale čitelná, napínací páka se nepohybuje se závěrem, možnost posunout si pažbičku, stříleli jsme z EVA a UMP od hecklera, pocitově to vyhrálo EVO a to jsem nebyl jediný kdo měl stejný názor.
Z karabiny mám odboucháno cca 150 nábojů, za mne příjemné střílení.
V práci máme EVA ve full autu, podle deníku mají víc, než 60 k výstřelů a kromě výměny zápalníku a pružin u dvou zbraní chodí.

antonspelec

Příspěvek#90 » ned 9. pro 2018, 22:28

No mozna to byl nestastnej kus, tezko rict. Z kratase jsem strilel z nekolika kusu a prisel mi paradoxne lepsi nez ta karabina. Spoust u EVO neni moje gusto obecne a u te karabiny mi prisla obecne mizerna. Ale prijde mi smutny, jak neklidny je to pri strelbe...nejsem kdovijaka vazba (183 cm, 80 kg), tak je to mozna tim. Ale kolega ma konverzi, do ktere dava Glock 17 a kope to min.
Ty ovladaci prvky-ja jsem zvyklej z AR-15, ktera je pro mne proste idealni a tady mi to nesedi.
Testovali jste i V-ARku v tom srovnavani?

Zpět na