AR15-obecně

Samonabíjecí pušky

Chip

Příspěvek#91 » úte 19. led 2016, 14:27

Mysliš jako vyhazovani prazdných nabojnic? Obávám se, že výhozní okénko na druhou stranu nikdo neuděla. To by už byl obrovský zasah do konstrukce zbrane a musel by vyrobit nový bolt i upper. Právě kvůli levákům je za výhozním okénkem deflektor. Jediné co je zapotřebí přehodit je pojistka a vypouštěč zasobníku. A i bez toho se človek obejde, pokud umi zbraň dobře obsluhovat.

Apep

Příspěvek#92 » úte 19. led 2016, 14:49

Tak na webu jsem našel hodně takhle upravených AR15 a myslím, že na zakázku takto udělaná zbraň asi zas takový problém (obzvlášť u V-AR) nebude, ale asi se to odrazí v ceně.
Na druhou stranu moc neschvaluji tyhle jedinečné a individuální úpravy zbraní. Pro sportovní střelbu ještě dejme tomu, ale pro přípravu k obraně a boji určitě ne.

cipis

Příspěvek#93 » úte 19. led 2016, 15:09

Tak tohle mne ani nenapadlo, asi je člověk zvyklý na různé zbraně, protože ty nábojnice lítají všude možně :)
A taktéž to nepovažuji za dobrý nápad, už jen kvůli servisu. Pojistky, páčky atd., to problém není, ale vyhazování nábojnic na druhou stranu, hmm. Neřeknu u speciální zbraně na nějaký extra sport, ale na běžné použití či na ochranu určitě ne.
Kup si AUG, tam se to dá uživatelsky přehodit, alespoň myslím ;-)

sided
moderátor

Příspěvek#94 » úte 19. led 2016, 15:23

Jako levák mám na ARce oboustranou pojistku a zbytek mi vyhovuje jak je. Vyhazované nábojnice vůbec nevnímám. U kliky je levé provedení výhoda ale u samonabíječky mi to nepřijde. A třeba kosa je postavená vyloženě pro leváky.

Na AUG existuje levý kit ale nevím jestli se dá objednat samostatně. Každopádně to bude určitě řacha, už ten základ je drahý.

Simona

Příspěvek#95 » úte 19. led 2016, 15:29

Chip : úplně do detailu samozřejmě nevím jak to funguje. Základní znalosti o pístovce V-AR, její rozborku a čištění ale zvládnu i chápu v čem je maličko zjednodušená od klasiky. Jinak si myslím, že u způsobu výroby V-AR, jak to výše i popisuje Apep, to nějaký velký problém nebude. Tím spíše, že jsem slyšela, že to lze. Možná trošičku potlačím nedočkavost po čerstvě naby(i)tém ZP a chuť si hned dělat radost. Ještě několikrát vyzkouším a popřemýšlím....tady jsem ale našla i left verzi https://www.youtube.com/watch?v=URB9M87ejhk

cipis : na extra sport to určitě u mě nebude, ale nějak mi to vyhazování nábojnic před očima činilo zatím problém...pořád jsem měla dojem, že to dříve nebo později koupím do čela :roll:

cipis

Příspěvek#96 » úte 19. led 2016, 15:46

Ale to do čela nemáš šanci dostat, obzvlášť u téhle zbraně, od toho je tam ten deflektor. A jak to píšeš, tak tedy asi není problém s lítáním nábojnic v zorném poli, ale spíš ta možnost zásahu hlavy. Jenže do té hlavy dostaneš odrazem kdekoliv, s jakoukoliv zbraní, když se "šikovně" postavíš. Různé zbraně vyhazují různě, i u stejné zbraně stačí jiná navážka a už to lítá jinak. Přímý zásah u AR15 s deflektorem podle mne ale nehrozí. Je to dle mne otázka zvyku a radši bych ten cenový rozdíl prostřílel :) Jinak na tom videu má spodní část těla pro "praváky", má jiný jen ten vršek s nestandardním vnitřkem. Jestli se na tom něco pokazí, tak budeš hodně dlouho nepojízdná :(

Chip

Příspěvek#97 » úte 19. led 2016, 16:34

U AUG tomu věřím, protože je to bullpub a s těmi se levákům střílí hůř. Ale u běžných pušrk s tím problèm není. Nábojnice jsou vyhazovány do strany a nahoru, takže by střelce zasáhnout neměly. Za dobu co učím střílet jsem určite viděl stovky leváků a nikdo neměl problém. Doporučuji odstřílet s běžnou puškou několikset ran a přestaneš nábojnice vnímat. PS. Pístový systém není zjednodušením, ale "zesložitěním" odběru plynu. Co může být jednodušší než trubička, která fouká plyn přímo na závěr? :-) PPS. Teď mě napadá, zda nemá možnost změny vyhazování italská AR 15 ADC. Má tam beztak díry na táhla závěru. Ale stoji tak 100 000 :-(

Simona

Příspěvek#98 » úte 19. led 2016, 18:13

Moc všem děkuji za informace. Na jejich základě posunu rozhodnutí co nakoupit a jak případně upravit na později. Po nastřílení několika stovek.
cipis : co prosím myslíš tím deflektorem ? Je někde foto - detail ?
Chip : bez mučení se přiznám, že se mi tipově bullpup a tím i aug i (pes) vůbec nelíbí (i když oboje mají určo své praktické přednosti). Bohužel to při mém výběru hraje roli i když né nejhlavnější. Líbí se mi právě ta klas AR15 a nebo právě ta poupravená od V-AR....takovej dobrmanpub 8-) S tím plynem máš samozřejmě pravdu. Asi jsem se špatně vyjádřila. Tím zjednodušením jsem myslela u V-AR chybějící kryt výhoz okénka a hlavně doražeč závěru.

cipis

Příspěvek#99 » úte 19. led 2016, 19:50

To je ten výstupek, co je hned za výhozním okénkem, směrem k obličeji.
https://www.google.cz/search?q=deflekto ... aWc5HkM%3A

To červené je deflektor, zelený je doražeč (tak nějak bych nepovažoval jeho nepřítomnost na některých modelech za chybu) a je tam vidět v lučíku u spouště páčka záchytu závěru. Ta ale asi pro leváka moc vhodná není :(

cipis

Příspěvek#100 » úte 19. led 2016, 20:32

Chtěl jsem to editnout, ale už mi to nejde - teď jsem si schválně zkoušel závěr shodit levým ukazováčkem a na standardní čudl došáhnu, je to asi na hraně, tak někdo s krátkým ukazováčkem bez pootočení ruky asi nedošáhne, ale jinak to jde v pohodě.

Simona

Příspěvek#101 » stř 20. led 2016, 10:39

cipis : děkuji už mi to je jasný. Díky všem za zkušenosti.

Chobotnice

Příspěvek#102 » stř 27. črc 2016, 19:53

A přímo Colt? Prostě kdyby něšlo o prachy ale prostě o originál?

achilles

Příspěvek#103 » čtv 20. říj 2016, 13:35

Chlapi, jaký kolimátor byste doporučovali na PAR Mk3 Spartan 14,5" do 5tis?
díky

pelanj

Příspěvek#104 » pát 21. říj 2016, 19:13

Mám dobrou zkušenost s Vortex StrikeFire II, pokud nevadí, že je to tubus a relativně velký.

P.V.

Příspěvek#105 » pát 2. pro 2016, 21:18

Zdravím. Dnes jsem okukoval a ochmatával Diamondback m4 db15 ( http://www.beareka.cz/pusky/m4-m16-ar-1 ... -cerna.htm ), nevypadá nejhůř - pěkně slícovaná, nic se neviklalo, plechový zásobník... Rozborka celkem snadná.

Bohužel nebyl moc čas, tak jsem se nezvládl zeptat na mířidla a předpažbí. Má někdo zkušenosti s podobným typem téhle AR, co by na to šlo? Omlouvám se za blbé dotazy, ale jsem fakt zelenáč...

Zpět na