Pistollo 77°

Samonabíjecí pušky

Otik Platenik

Příspěvek#1 » sob 7. pro 2024, 12:53

CzechJoker

Příspěvek#2 » sob 7. pro 2024, 13:01

Určitě je to zbraň, se kterou se každý rád vymáchá v bahně... Připomíná mi Magpul FDP/FDC. Další devítka se glockovským zásobníkem a za sebevědomou cenu. Integrovaný kolimátor a absence montážních lišt. Za sebe říkám, že nevím, čím by mě to mělo oslovit, když už je na trhu HK a Sig. Pohádkám o zázraku z garáže tak nějak nemám chuť věřit, ostatně podobných zázračných projektů tu bylo více a kde je jim dnes konec?

Héfaistos

Příspěvek#3 » sob 7. pro 2024, 13:30

To už dám radši šanci Stingerovi (za nímž stojí alespoň renomvoaný konstruktér zbraní) a nevypadá to jako něco, co jsem si odnesl od kolotočářů...

Otik Platenik

Příspěvek#4 » sob 7. pro 2024, 14:02

Mě z toho vychází, že jediná cílovka pro koho taková zbraň může být zajímavá tak to jsou odpůrci zbraní, kteří si ale chtějí zastřílet, ale nemít špatný pocit z toho, že v ruce drží zbraň, která byla primárně vytvořena proto aby zabíjela. Ale pochybuji, že si takovou zbraň koupí vzhledem k její ceně.

Pro mě je ta zbraň slušně rečeno nehezká, nepraktická a několik bezpečnostních pojistek může vyvolat mylný dojem, že zbraň je vlastně neškodná a průser je na světě. Proč bych kupoval toto když za třetinovou cenu mám např EVO. To už si raději vystřelím ze vzduchovky.

Murphy

Příspěvek#5 » sob 7. pro 2024, 14:25

Vypada trosku jako vodovaha s pistolovym gripem, nebo vymakane pistolky na vodu z Aliexpressu.
Do 20.000 ve 22LR by to mohlo mit na zazitkovou strelbu sanci.

Střelec

Příspěvek#6 » sob 7. pro 2024, 14:36

Každý nový projekt vítám, ačkoliv se z nich většina ani vůbec nedostane do sériové produkce a za pár měsíců po nich ani pes neštěkne.
Nicméně PR pana Suroviče mi přijde hodně nabubřelá.
Když jsem si začal dělat průkaz, zjistil jsem, že celý trh okolo zbraní je opředen mnoha tajemstvími
Ta tajemství by mě upřímně zajímala, za svůj celý život, co se ve střelecké komunitě pohybuji, jsem na žádná nenarazil.
Přispívá k tomu i střelecká komunita, která je hodně uzavřená.
Asi se pohybuju v jiných komunitách a i kdyby, nerozumím tomu, jak to ta zbraň má napravit.
Jako první přinášíme takový důraz na design, to zatím nikdo ve zbrojním průmyslu neudělal.
Myslím, že každý, kdo se trošku zajímá o zbraně, tak si hned vybaví X zbraní, které toto splňují.
Když jsme se shodli s Jirkou Ježem na designu, tak jsem zadal našemu konstruktérovi, ať mi udělá rešerši trhu a najde tři až čtyři podobné té naší. Do deseti minut přišla odpověď, že rešerši dělat nemusí, že taková ani jí podobná zbraň neexistuje. Nevěřil jsem mu, dělal si rešerši sám, taky jsem nic nenašel.
Viz výše, rešerši asi odflákli, namátkou např. KelTec.

Petr z Braníka

Příspěvek#7 » sob 7. pro 2024, 14:50

Pokud to není airsoftka, tak si ji koupí jen držitel ZP. A držitel si nedělá ZP pro to, že nechce něco, co vypadá jako zbraň. Dělat si zbroják, ale nechtít skutečnou zbraň, mi nedává smysl. Nevím, kdo je tohodle cílová skupina.

Erix

Příspěvek#8 » sob 7. pro 2024, 15:30

Tak na jedné straně futuristický design není špatný, ale použít jej jako boj proti nebezpečnosti a agresivitě zbraní, špatné je. ;)

Jen odbočka, kdyby to někdo někde vytáhl, tak to může mít v efekt přesně opačný a až zákeřný -> maskovaná zbraň. :!: Osobně bych tímto směrem nešel.

Třeba sportovní Pardini, Anschutz, Walter, Steyr,... mají pěkné kousky a relax tam být může. Někdo tady nechápal, k čemu je třeba Ruger Charger -> relax a plinking, tady je za mě ta cesta. Nemusí to být něco ve smrtonosném kalibru, ale čistě sportovní ražení, kalibr 22LR,...

Kolik relaxu mají ve státech s předovkami, pistolemi TC Encore,... Nebýt prach a zápalky tak drahé, tak to provozují možná raději, než klasické nábojovky. Ono to ladění a snaha o přesnost např. při BR mě táhne čím dál víc, než za návštěvu vykropit 2,3 krabky jen tak.

Otik Platenik

Příspěvek#9 » sob 7. pro 2024, 16:12

Petr z Braníka píše:Pokud to není airsoftka, tak si ji koupí jen držitel ZP

Přesně, taky v tom nevidím smysl když stejně potřebuješ ZP.

To bych už spíše koupil perkusní a ZP vůbec neřešil.

film

Příspěvek#10 » sob 7. pro 2024, 16:26

jejich web s možností předobjednání
https://pistollo.com/

MojeTikka

Příspěvek#11 » sob 7. pro 2024, 16:28

Vypada to spis jako detska hracka, co strili kulatyma zvykackama, coz vidim jako bezpecnostni problem. I v tech USA. Hracky mnohdy vypadaji jako skutecne zbrane, coz neni idealni a opacne to vidim jako uplnou pitomost.

Vypada to, jako by to vyrobil Fiskars. Jenze ten ma vic rozumu, rekl bych.

Piggy

Příspěvek#12 » sob 7. pro 2024, 17:07

Milkyway

Příspěvek#13 » sob 7. pro 2024, 17:13

Každý, kdo se o něco nového pokusí, je hrdina. Když zřídí několik pracovních míst, měli bychom si ho vážit. Přeji novému projektu zákazníky a úspěch, byť asi nejsem jejich cílová skupina.

Bax

Příspěvek#14 » sob 7. pro 2024, 17:34

Nemůže pro ně být cílová skupina lidi, kterým je nyní 21+ a znají Fortnite a další počítačové hry? Začínají vstupovat do věku, kdy již mohou mít ZP a designově jim to asi bude bližší, než naše kvéry z minulého tisíciletí :D

CzechJoker

Příspěvek#15 » sob 7. pro 2024, 17:45

Spíš si myslím, že ne.

Zpět na