SA Vz.58 EXPERT ASSAULT 7,62x39/300 - GunExpert
Samonabíjecí pušky
- Lion
Příspěvek#1 » úte 25. srp 2015, 19:02
Ahoj, chtěl bych se Vás zeptat na zkušenosti ohledně zkrácené verze SA Vz.58 EXPERT ASSAULT 7,62x39/300 od firmy GunExpert. Uvažuji o její koupi a byl bych moc vděčný pokud jí jíž někdo vlastní, tak jak je s ní spokojený. Například by mě zajímala přesnost zbraně na různé vzdálenosti. Jak moc se přesnost změní, když je hlaveň zkrácena z délky 390 mm na 300 mm. Zda je to velký rozdíl oproti nezkrácené verzi. Dále jestli je nějaký problém s funkčností zbraně (zasekávání se, nepřebití dalšího náboje apd.) Někde jsem se dočetl, že může docházet k " vydrolování " tvrdochromu z hlavně pokud je hlaven takhle zkrácena. Co je na tom pravdy? Na stránkách GunExpertu vypadají zbraně velicě pekně a dotažené do konce. Je tomu tak i v reálu? Děkuji moc za pomoc a zkušenosti.
Jedná se konkrétně o tento model:
http://www.sa58.cz/products/sa-vz-58-ex ... -62x39-mm/

Jedná se konkrétně o tento model:
http://www.sa58.cz/products/sa-vz-58-ex ... -62x39-mm/

- Biggles
Příspěvek#2 » čtv 27. srp 2015, 01:36
Hm, za ten balík je i dobrá AR. Smysl SA vz.58 je jen v nostalgii pro majitele, účelnej tuning, pokud vůbec, je možná kompenzátor a kolimátor (sám jsem do ní svýho času taky sypal prachy za doplňky, tak myslím, že to trochu posoudit dokážu - viz foto níž, že nekecám
). Na sport jsou lepší hračky (ať už původem z východu nebo západu). A na vyčištění pozemku de facto taky.

- Lion
Příspěvek#3 » čtv 27. srp 2015, 16:22
To Legolend, Rimmer132: S tou cenou máte naprostou pravdu. Je to drahé. Na druhou stranu chápu, že výzkum a vývoj těchto kovových doplňků něco stál. Vím, že na internetu jsou i jiné firmy, které dělají railové doplňky z polymeru a jsou výrazně levnější než produkty uvedené v mém odkazu. V této fázi mi ani tak nešlo o doplňky jako spíše o funkčnost této zkrácené verze od firmy GunExpert. Přesnost při střelbě oproti klasické délce 390 mm. A celkově o pocity majtelů, zda to má smysl jít do této zkrácené hračky.
To Biggles: Ano, souhlasím, že AR je nová zbraň, ráže 5.56x45 tolik nekope a je přesnější. Na závody jako např. IPSC ideál. Do budoucna uvažuji taky o téhle ráži. Ale nyní si prostě chci vyzkoušet českou kosu. Měl jsem jí na vojně. A ted když se dá ještě trochu poladit, tak je to lákavé. Jako argument levné střelivo asi už dneska neplatí, jelikož za poslední rok to jde vcelku nahoru a lepší už to asi nebude. Ale i tak si myslím, že s SA58 bude dobrá zábava. Údržba je uplně napohodu oproti jiným modernějším kouskům. V odkaze je plně upgrade-ovaná SA58 od GunExpert za cca 39000,-Kč. Neříkám, že budu kupovat uplně stejný upgrade, spíš šlo o ilustraci zkrácené verze. Základ s vychytanýma vnitřnostma se dá sehnat do 20 tis. Kč. Zbytek ceny k plnému upgradu už dělá akorát ten jejich záchyt závěru a předpažbí od Zendla.
Kolimátor v plánu mám, ten se ale dá v budoucnu pohodlně přehodit na jinou zbraň, takže investice do něj bude více méně trvalá (pokud ho nerozbiju).

To Biggles: Ano, souhlasím, že AR je nová zbraň, ráže 5.56x45 tolik nekope a je přesnější. Na závody jako např. IPSC ideál. Do budoucna uvažuji taky o téhle ráži. Ale nyní si prostě chci vyzkoušet českou kosu. Měl jsem jí na vojně. A ted když se dá ještě trochu poladit, tak je to lákavé. Jako argument levné střelivo asi už dneska neplatí, jelikož za poslední rok to jde vcelku nahoru a lepší už to asi nebude. Ale i tak si myslím, že s SA58 bude dobrá zábava. Údržba je uplně napohodu oproti jiným modernějším kouskům. V odkaze je plně upgrade-ovaná SA58 od GunExpert za cca 39000,-Kč. Neříkám, že budu kupovat uplně stejný upgrade, spíš šlo o ilustraci zkrácené verze. Základ s vychytanýma vnitřnostma se dá sehnat do 20 tis. Kč. Zbytek ceny k plnému upgradu už dělá akorát ten jejich záchyt závěru a předpažbí od Zendla.

- Biggles
Příspěvek#4 » čtv 27. srp 2015, 17:37
Upřímně? Koupil bych "novou" kosu za necelou šestku a tím to hasne (pro vzpomínku na vojnu). Jak jsem psal, tak maximálně kolimátor a kompík navíc. Dvacet je za kosu nesmysl (o třicetidevíti nemluvě). Líp to střílet nebude... Nemluvě o tom, že za ty prachy je AR od ťamanů a nebo za 24 od Rugera...
- Walt
Příspěvek#5 » čtv 27. srp 2015, 22:49
SA VZ.58 COMPACT 5,56x45/190, nova vyroba CSA, chromovany lauf od H&K, doplňky GE, plasty no name
muj prvni kus mel problemy s nedostatecnym zakalenim drazek tela, reseno v ramci reklamace vymenou za novou zbran
obcas neodpali zapalku Barnaul a ted zacal zlobit vytahovac (vystreleno asi 1 000 ran), resim v zaruce s vyrobcem
to jsou negativa
na reklamaci jsem vicemene vydelal, v te době uz byla v nabidce moznost chromovane hlavne za priplatek
puska je velmi skladna, presna, do problemu s vytahovacem byla spolehliva
za ty prachy je AR 15, vim, ale proste jsem ji chtel

muj prvni kus mel problemy s nedostatecnym zakalenim drazek tela, reseno v ramci reklamace vymenou za novou zbran
obcas neodpali zapalku Barnaul a ted zacal zlobit vytahovac (vystreleno asi 1 000 ran), resim v zaruce s vyrobcem
to jsou negativa
na reklamaci jsem vicemene vydelal, v te době uz byla v nabidce moznost chromovane hlavne za priplatek
puska je velmi skladna, presna, do problemu s vytahovacem byla spolehliva
za ty prachy je AR 15, vim, ale proste jsem ji chtel

- Lion
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony