Nákupní povolení - dlouhé opakovací zbraně - ANO/NE?

Flightmaster

Příspěvek#1 » čtv 1. bře 2012, 08:07

Můžete mi poradit, zda je nutné mít nákupní povolení pro opakovací brokovnici, jejíž délka hlavně je menší než 60 cm a jejíž trubkový zásobník pojme 4 náboje (+1 v komoře)?
Dle legislativy mi vychází, že NP mít musít, ale zároveň jsem našel na webu jednoho prodejce zbraní napsaný pravý opak: "Pro nákup opakovací pušky jakékoliv délky hlavně není potřeba NP."

sided
moderátor

Příspěvek#2 » čtv 1. bře 2012, 08:14

Opakovací brokovnice s hlavní kratší než 600mm je kategorie B, potřebuješ nákupku na "Brokovnici opakovací" , a nezapomen na nošení ;)

E-Ryc

Příspěvek#3 » čtv 1. bře 2012, 08:45

§ 5 Zbraněmi kategorie B jsou
a) krátké opakovací nebo samonabíjecí zbraně,
f) dlouhé opakovací nebo samonabíjecí zbraně s hladkým vývrtem hlavně, jejichž délka hlavně je menší nebo je rovná 600 mm,

§ 87 10. Krátká zbraň - palná zbraň, jejíž délka hlavně nepřesahuje 300 mm nebo jejíž celková délka nepřesahuje 600 mm.

Takze me to vychazi, ze to B je...

sided
moderátor

Příspěvek#4 » čtv 1. bře 2012, 08:48

ještě edit: pro žádné opakovací pušky nákupku samozřejmě nepotřebuješ, ty jsou Cčko, ale ty chceš přeci brokovnici.

tuareg

Příspěvek#5 » sob 23. bře 2013, 20:42

A jak to je s nákupem opakovací brokovnice která má hlaveň 71 cm a je k ní výměnná hlaveň o délce 51 cm. Co napsat do žádosti o nákupku?
Podotýkám že ta delší hlaveň je součástí brokovnice podle P.Z.

frantisekkozisek

Příspěvek#6 » sob 23. bře 2013, 20:56

No tak brokovnici s dlouhou hlavněj koupíš bez NP a na tu hlaveň navíc si vyřídíš NP.

Zpět na