Trap - brokovnice

Satoris

Příspěvek#1 » ned 21. lis 2010, 10:49

Potřeboval bych poradit s výběrem brokovnice na TRAP (možná občas i SKEET).
Něco mám nastříleno, takže vím že mě to baví.
Nechci do toho vrážet extra velký peníze, ale zase bych byl rád aby zbraň byla spolehlivá a pracovalo se s ní dobře.
Vyhlédlé mám:

Beretta 686 E Sporting
Browning Citori
BRNO Rifles BO 801.2 http://www.czub.cz/cz/catalog/105-zbran ... O_801.aspx
CZ-USA SPORTING http://www.czub.cz/cz/catalog/104-broko ... RTING.aspx

Máte někdo zkušenosti s těmi brněknkami a CZ-USA ? Jak sou na tom kvalitativně? Nikde sem tu CZ-USA na střelnici ještě neviděl. Případně kromě ceny jaké jsou pro a proti?

Nebo pokud někdo nějakou z uvedených zbraní vlastníte, nebylo by prosím Vás možné se sejít někde na střelnici a půjčit si ji na 2 kola? Samozřejmě bych zaplatil nějakou rozumnou cenu.

ZdenekH6

Příspěvek#2 » ned 21. lis 2010, 13:22

ahoj, tak řeším stejný "problém" a pomohla mi jej vyřešit návštěva podnikové prodejny CZUB v Praze. Zbraně CZ-USA jsou turecké výroby určené pro americký trh. to mi stačilo a víc o této zbrani nepřemýšlím
ale 801,2 je už jiná dost hezky mi padla do ruky, líbí se mi i možnost modifikace na trap a skeet, široká šína, světlovodná muška .... u mne prostě 1.
ale nikde nemohu najít hodnocení,zkušenosti s touto zbraní

Pokud budeš mít nějaké informace, rád si je zde na fóru přečtu nebo i jako SZ

Poradce02

Příspěvek#3 » ned 21. lis 2010, 15:56

Chlapi jestli máte peníze na Berettu 686 sporting tak nad ničím novým nepřemýšlejte.Ta je léty vyzkoušená a chválí ji všichni pro spolehlivost a skvělou střelbu jak na skeetu tak i trapu. Málokdo má moc peněz a má na každou disciplínu flintu což je ideální ale dá se slušně střílet s zvyknout si na jednu brokovnici a měnit jen choke, případně nastavení pažby, pokud je k dispozici.Citorka není špatná ale má dost vysokou baskuli proti Berettě a je spíše pro lov svými mířidly-šínou a dalšími parametry.Brno Rifles 800 není moc rozšířená a mě osobně nijak při střelbě neoslovila a neseděla mi vůbec když jsem si ji nahodil do ramene.Navíc s cenou 50.000+ případné doplňky a úpravy bych raděli za tu cenu si vzal Berettu novou.CZ USA sporting - měl to u nás jeden kluk párkrát na trapu a hned se to po 300 ranách pokazilo něco se spouští tak to měsíc bylo na reklamaci.Pak jsem ho tam už neviděl a nechal si to jen na lov.Střelil jsem si z ní a zdála se mi i dost těžká, má 4,1kg a to je dost, když to máš na trapu tolikrát zvedat, nebo nosit na parcouru celý den.

Satoris

Příspěvek#4 » ned 21. lis 2010, 21:01

Tou Brněnkou BO 801.2 sem nemyslel verzi Competition, 50 tisíc bych za ní opravdu nedal, to už bych si koupil tu Berettu. Tu BO 801.2 sem našel teď třeba za 26 tisíc, což je půlka oproti té Berettě. Do ruky mi v krámě padla dobře, ale nevím jak s tou spolehlivostí, neznám nikoho kdo by ji měl a mohl poreferovat nebo kde bych si s ní mohl vyzkoušet vystřelit.

Poradce02

Příspěvek#5 » ned 21. lis 2010, 23:10

No pokud ti dobře padla tak neváhej, bude i 2 roky záruka tak s opravami si teď nelam hlavu, pokazí se i dražší flinta.Pokud budeš mít štěstí, bude šlapat jak hodinky, jde o to kolik toho nastřílíš. Jestli 2000 nábojů za sezonu, nebo 15000.Osobně bych raději ale koupil i starší Berettu 686 sportinga v komisi.

Satoris

Příspěvek#6 » úte 28. pro 2010, 11:32

Máte někdo prosím Vás zkušenosti se značkou Marocchi ?
Model 03 nevychází tak zle.
Víte někdo jak jsou na tom s kvalitou či spolehlivostí?

pohodar

Příspěvek#7 » stř 29. pro 2010, 01:06

..od Browninga mod.XS,od Beretty mod. 682 Gold E. Mám oboje a můžu vřele doporučit.Myslím však,že pro občasnou rekreační střelbu Marochi dostatečně uspokojí, produkt z Brna je taky výborný...

Zpět na