Hledám odborníka na brokovnice

Dana

Příspěvek#1 » pon 4. dub 2016, 20:27

Můžete mi prosím poradit ohledně brokovnice? Dříve jsem sportovně střílela ze vzduchovky a malorážky. Takže něco o zbraních vím, ale brokovnice jsou mi cizí. Děkuji, Dana :)

marinakus

Příspěvek#2 » pon 4. dub 2016, 20:37

Hodně široká otázka....

Dana

Příspěvek#3 » pon 4. dub 2016, 20:41

Ano, jsem si toho vědoma. Určitě budu konkrétnější, pokud najdu spřízněnou duši :-)

marinakus

Příspěvek#4 » pon 4. dub 2016, 20:45

Důležité je asi na začátek říci, proč chceš vědět cokoliv o brokovnici a co ti to má přinést. Teorie, manipulace, praktická střelba ať už jakákoliv.... z jaké brokovnice.... není to prostě tak jednoduché.

cipis

Příspěvek#5 » pon 4. dub 2016, 21:23

Tady se najde odborníků ... Na všechno ... :D

Začni a napiš, s čím máš problém atd. ;-)

paza

Příspěvek#6 » pon 4. dub 2016, 21:29

Začněme tím, že asi s brokovnicí :D No a dál.....?

winter97

Příspěvek#7 » pon 4. dub 2016, 22:01

A to sem si myslel že se blbě ptám jen ja :D :D ... ale třeba se z toho něco zajmavýho vyklube :D

Chip

Příspěvek#8 » pon 4. dub 2016, 22:05

Musíš napsat na co tu brokovnici potrebujes. Zda chces lovit, venovat se sportovní střelbě a to zda trapu, skeetu, kovbojské nebo praktické střelbě. Nebo jestli ji chceš jen na obranu domu. Od toho se da odpíchnout. Do te doby je dobrá rada drahá. :-( Asi stejně jako kdyby jsi se ptala na auta a neřekla zda chceš kamion, jeep, nebo sporťák...:-)

Jirka-t

Příspěvek#9 » pon 4. dub 2016, 22:06

Tak já začnu. Brokovnice má oproti vzduchovce a malorážce větší průměr hlavně. A může těch hlavní mít i víc. Kdybys potřebovala ještě něco, určitě napiš.

Blacky

Příspěvek#10 » pon 4. dub 2016, 22:26

Já si dokonce myslím, že do brokovnice se dávají i jiný náboje.

peggy
moderátor

Příspěvek#11 » úte 5. dub 2016, 18:43

Podstatné napsal Chip. S tím je potřeba začít. Nedělejte z toho zbytečnou šaškárnu.

bomba

Příspěvek#12 » úte 5. dub 2016, 20:41

Dana píše:Můžete mi prosím poradit ohledně brokovnice? Dříve jsem sportovně střílela ze vzduchovky a malorážky. Takže něco o zbraních vím, ale brokovnice jsou mi cizí. Děkuji, Dana :)

Brokovnice je lovecká, sportovní (i vojenská) ruční palná zbraň střílející převážně hromadnou brokovou nebo jednotnou střelu. Bývá zpravidla dvouhlavňová na dva náboje, s hlavněmi nad sebou kozlice, nebo s hlavněmi vedle sebe dvojka. Také máme brokny jednohlavňové. Ty můžou být jednoranné jednušky nebo opakovací (pumpy). Nejrozšířenější je kalibr 12, 16 a 20. Čím menší číslo, tím větší vrtání.

Ivoo

Příspěvek#13 » stř 6. dub 2016, 19:26

Základní otázka je co chceš s brokovnicí střílet a jak moc intenzivně (vážně) např asf holuby,popry,IPSC atp a dál -jestli jen občasně pro zábavu nebo zamýšlíš postupovat výše do nějakých soutěží atp-od toho bych začal -odvíjí se od toho základní otázka -jakou brokovnici

vmartin

Příspěvek#14 » čtv 21. dub 2016, 19:51

Zdravím, nechci zakládat nové téma, když se nadpis hodí. Neměl by někdo čas a zájem zaučit nováčka na asfaltové holuby na ostravsku? Zatím chodím sám a výsledky jsou nic moc. Potřeboval bych okouknout techniku a taky nějaké ty rady na začátek. Kdyby to šlo, k někomu bych se přifařil. Dík.

Zpět na