ZKM 456 Aeron vs. Biatlon

Dlouhé zbraně .22LR

Lukyn77

Příspěvek#1 » ned 18. led 2015, 14:52

Ahoj.
Rád bych se zeptal zdejších znalců, zda je potřeba nějaká úprava pušky - záchytu zásobníku, ... pokud bych chtěl pušku ZKM 456 s pažbou Aeron (pažba originál bez úprav) přepažbit do pažby ZKM 456 biatlon - starší typ s vkládáním zásobníku ze strany. Nerad bych originál Aeron poškodil, ale zároveň bych rád měl zásobník.
Případně nevíte, kdo by uměl v řádné kvalitě otvor do Aeron pažby pro zásobník udělat - okr. Tábor a dále?
Děkuji za jakékoli postřehy.

Lukáš

frantisek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » ned 18. led 2015, 20:50

Aeron: pazbu mi upravoval truhlar, bez znalosti zbrani. Vkladani 5 a 10 ran zasobniku, 5 ranny jdou vyndat bez upravy zachytu.

Biatlon: shanim k tyhle pazbe info, nebo pripadne koupim. Minimalne fotka by nebyla? Diky.

Lukyn77

Příspěvek#3 » ned 18. led 2015, 21:05

Dík za info.
Já tu pažbu Biatlon nemám, ale uvažuju o ní kvůli tomu, že bych nemusel vrtat do originálu Aeron. Je úplně stejná jako biatlon, jen už má otvor pro zásobník hotový - tovární. Teda se mi tak zdá. Aeron je přeci jen už stará pažba a mám ji v krásném stavu. Ta díra bude vždy vypadat jako díra a ne jako tovární úprava. Ono asi vzít vrtačku a navrtat a dobrousit by nebyl takový problém, kdyby... Je to prostě škoda. Být na to nějaké udělátko - olemování otvoru s vnitřní vložkou, to by bylo něco jiného.
A jaká úprava závěru by to měla být pro ten 10ti raný zásobník?

V odkaze je kompletní historie ZKM:

http://www.strelectvi.info/cz452/recenze/zkm/zkm.htm

frantisek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » pon 19. led 2015, 04:30

Ne zaveru, zachytu. Potkal jsem na jadne s aeronem cosi, co vypadalo jako dilo profika a packa zachytu zasobniku byla zvenku. Jinak to nejde, protoz 10 zasobnik je dlouhy rohlik a tak velky otvor, abys dosahl na zachyt neudelas.
S vrtanim se smir, tedy pokud chces zasobniky ;)

brajen

Příspěvek#5 » ned 8. úno 2015, 08:56

Zdravim, panove co je lepsi u dlouhe opakovaci malorazky hlaven z uhlikove oceli nebo z nerezove... a znacka cz 455 THUMBHOLE GREY nebo Malorážka Savage Mark II BRJ.... diky

Zpět na