Ruger 10/22 T

Dlouhé zbraně .22LR
Letec 12

Příspěvek#31 » pon 23. dub 2018, 10:39

Přednost TD je , že se dá přenášet rozložená, takže se vejde do menšího báglu a lze ji přes den bez problémů nosit.

Indian

Příspěvek#32 » stř 25. dub 2018, 10:17

Právě ta možnost přenášení rozložené zbraně se mi moc líbí. V dnešní sluníčkářské době je dost lidí, kteří koukají přes prsty na každého kdo nese nějakou zbraň. A u dlouhé je to dost nápadný klacek ve futrálu. Ledaže bych to nosil v obalu na violu nebo jiný hudební nástroj.
a Ruger 10/22T má ještě vhodný batůžek... :-)

MM

Příspěvek#33 » stř 25. dub 2018, 11:01

Ked si zoberies VLEH Tactical a das k nemu niektoru zo sklopnych pazieb, tak to strcis aj do bezneho ruksaku. Ale ak chces TD, zober TD - aspon bude viac ludi co s tym maju skusenosti :).

<OT>Okoliu musis prezentovat ze to je sportova malorazka. Vcelku tu funguje.</OT>

CzechJoker

Příspěvek#34 » čtv 23. kvě 2019, 12:22

Mám čerstvou zkušenost se zásobníkem BX-1 v mé 10/22 TD. Jedná se o originál. Bohužel došlo k tomu, že se mi při střelbě povolil šroub a došlo k povysunutí předního vodícího čepu. Z toho důvodu pak nešlo zásobník vysunout ze zbraně a skončil jsem u puškaře. Řešení je jednoduché - dotáhnout imbus - viz obrázek - a možná to i před střelbou vždy zkontrolovat.

Obrázek

TudorB

Příspěvek#35 » pát 19. úno 2021, 12:57

Zdravím, nevíte někdo jaký je rozdíl mezi verzí RB a DSP (carbine a sporter)?

MM

Příspěvek#36 » pát 19. úno 2021, 15:01

Pozerajuc na Ruger-ovsky web nevidim rozdiel mimo krajsej / kvalitnejsej pazby, ociek na pazbe a hlavne pouzitia "barrel band" (element co drzi hlaven v predpazbi). Niekto dost nadava na to ze to kazi presnost.
Ruger uvadza rovnaku dlzku hlavne, ale kedze tych modelov sekali ako Bata cvicky, moze sa stat ze je tam rozdiel aj v hlavni - jeden z ceskych predajcov ma uvadzane 480mm vs 470mm.

Na tvojom mieste by som si to polozil jedno vedla druheho a rozhodol sa co sa mi vacej paci a ci si chcem priplatit, alebo zoberiem lacnejsi model.

Lonestar

Příspěvek#37 » stř 15. lis 2023, 22:16

Jak se tu mluvilo o "tacticool" pažbení na 10/22, tak dneska jsem konečně zkompletoval svoji High Tower Armory 90/22 8-)
Uvnitř je 10/22 Tactical s 16,12" hlavní.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

hunter240

Příspěvek#38 » sob 4. kvě 2024, 08:49

V týdnu jsem si pořídil novou hračku a jsem z ní docela nadšený. Je to bazarovka ,ale v pěkném stavu. Kompletně jsem jí rozebral,vyčistil a těším se až jí vyzkouším
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

hunter240

Příspěvek#39 » stř 11. zář 2024, 09:11

Ahoj střelci, jaké máte zkušenosti s Vaší 10/22 TD? Jde mi hlavně o spolehlivost, já úplně spokojený nejsem. Standard jsou cca 3 závady na 50 nábojů. Dřív jsem vlastnil pistoli Ruger mk III a tam jsem skoro nevěděl co je závada

MRBLUE

Příspěvek#40 » stř 11. zář 2024, 10:42

Ked som mal 10/22 VLEH tak som mal nahodeny buffer. To zabezpecilo spolahlive nabijanie s roznymi laboraciami. Na youtube najdes odkazy “bolt buffer”.

Gimpel

Příspěvek#41 » stř 11. zář 2024, 12:22

Spolehlivost žel determinuje typ zásobníku, mají nejméně tři.

Možná i konkrétní kus, toto ale není moje zkušenost.

Buffer dle mého názoru se spolehlivostí nesouvisí.
Dobře však snižuje složku mechanického, dynamického hluku.

MRBLUE

Příspěvek#42 » stř 11. zář 2024, 12:35

Mne to pomohlo. Preco? Netusim. Dostal som taku radu a pomohlo. Je to pruzny plast. Moze odrazit zaver smerom ku komore.

Gimpel

Příspěvek#43 » stř 11. zář 2024, 14:41

Považuji za seriózní dodat, že mám zkušenosti výhradně s Ruger Charger Takedown. :!:

,,Moze odrazit zaver smerom ku komore.''
Souhlasím. Tento faktor souvisí se srovnáním nábojového sloupce v zásobníku.

hunter240

Příspěvek#44 » čtv 12. zář 2024, 06:09

Děkuji, buffer objednán. Za zkoušku nic nedám. Zásobníkama to není, mám čtyři a se všemi to je stejné. Jen jsem si všimnul, že když nasadím tlumič, tak je téměř po závadách

MM

Příspěvek#45 » čtv 12. zář 2024, 09:15

Zavady akeho typu - neodpali (kedze tlmic pomaha, predpokladam ze nie), sekne ti nabojnicu pri vyhadzovani, pripadne nenaberie dalsi?
Vies +- kolko ma ta zbran nabehane (pytam sa pretoze mozno este nie je zabehnuta)?
Skusal si predpokladam rozne strelivo? HVcka?
Ja by som to rozobral, vycistil, pozrel ci netreba nieco zacistit ...
Mal som rozne 10/22ky (aktualne len Charger, planujem ale zase este jeden kus s dlhsou hlavnou) - vsetky boli mimo kombinacie velkeho zasobniku + niektoreho druhu streliva 100% spolahlive.
Nevidel som ako je riesenie skladanie toho TDcka, predpokladam ale ze hlaven sa tam fixuje nejakou maticou, takze by som skontroloval ci je to dobre dotiahnute.

Zpět na