Smith Wesson MP15-22

Dlouhé zbraně .22LR

Mat

Příspěvek#31 » ned 9. zář 2018, 15:48

izerS28 - nejde o to naklikat, jde o to, že to pokaždý jde jinam a to doslova. Takže se nemáš od čeho odpíchnout. CCI standart jsou super....jen né tady.

Knop - Optiku jsem přesně z tohoto důvodu dával na jednodílnou montáž, která má délku upnutí 110mm v kuse. Takže zde je perfektní fixace ne Weaver liště. Hlaveň povolená není. Po vyjmutí distantčního krouzku v předpaží, se hlaveň ani nehne. Vada optiky tu vylučuji. Z této samé jsem na 512 střílel záslepku a optika byla doslova jen sundaná a nandaná na tuto zbraň. A ano, bojím se, že přesně tak to dopadne. Dovozce si umyje ruce že je zbraň ok a já můžu odepsat 19k... protože tuhle sračku nikdo nekoupí ani za půlku ceny.
Takže by mě vážně zajímalo a to jako fakt. Čím si tento model a výrobce vysloužil označení, "jedna z nejlepších semi na trhu" a druhá věc...fakt bych rád viděl terče lidí, co jí mají...a že jich tu pár v ČR běhá...

Knop

Příspěvek#32 » ned 9. zář 2018, 15:54

Ještě jsem upravil svůj příspěvek na předchozí straně...

Tady autor shrnuje výsledky svoje a dalších lidí a dochází k závěru, že zbraň střílí "průměrně" a její hlavní výhoda je to, že vypadá a funguje jako AR-15.

https://www.stu-offroad.com/firearms/mp ... 5-22-4.htm

Mat

Příspěvek#33 » ned 9. zář 2018, 16:24

Knop - koukal jsem jak je zbraň řešena. Jsem profesí strojař (25 let) ano, je to plast, ale tohle je bohudík fakt vyrobený v top kvalitě. Celej předek (jako u AR 15) je jeden kus + ano, zašroubovaná hlaveň. Ale 50m ze stolice, nebo z vaku by dalo tak jako tak jinej výsledek. Mnohem hůř je na tom co se týče vyroby, respektive technického řešení 512 tactical... A přesto s ní se dalo luxusně trefovat.

No, každopádně, pokud mě dovozce pošle do prdele, doufám že aspoň má zkušenost pomůže jiným. Otázkou je, co si pak už má člověk koupit. Druhá věc je, že hlaveň nemá výrobní číslo ( USA na to prostě kašle, .22LR bere jako hračku) ale je pak snažší nechat u puškaře vyrobit novou hlaveň lepší kvality. protože mě to vážně příjde, že kámen úrazu je v hlavni samotné

Knop

Příspěvek#34 » ned 9. zář 2018, 16:29

Myslím, si, že hlavní problém je v celoplastové "pružné" konstrukci a přesnost nebyl hlavní požadavek při vývoji téhle zbraně. Tohle je zbraň pro zábavu případně tréningová pomůcka pro výcvik na používání normální AR-15, nikoli zbraň pro přesnou střelbu.

Knop

Příspěvek#35 » ned 9. zář 2018, 17:06

Taky záleží na tom, jak se samonabíjecí zbraň chová k nábojům, jestli náhodou nedopravuje náboj do komory s deformovanou střelou, malorážkové náboje jsou v tomhle smyslu docela zranitelné. Tohle se dá vyzkoušet tak, že se náboje po jednom dávají do komory ručně - přesnost by se potom zlepšila. I kdyby se to opravdu dělo, nemusí být možné s tím nic udělat - zbraň je prostě navržená, jak je navržená a výrobce přesnost zbraně považuje za dostatečnou vzhledem k určení zbraně.

audis

Příspěvek#36 » ned 9. zář 2018, 18:01

Kompenzator (je li namontovan klidně z výroby ), je namontovan správnou stranou?
to je vlastně skoro jedno, střela už je dávno pryč.

Mat

Příspěvek#37 » ned 9. zář 2018, 18:31

zbraň podává noboj zcela příkladně, to bylo první, nebo jedno z prvních co jsem koukal.
Zbraň může být navržená jak chce, nikde jsem nečetl, že je nějak definovaná přesnost. Tj. nikdo nikde nepsal, že jsou nějaké limity, tedy že 15cm na 50m je ok. Pokud toto není nikde definováno výrobcem, tak je mi líto. Všechny semi automaty jsou co do přesnosti vždy o chlup za opakovačkama. OK, ale tohle fakt né.

Poznámka pod čarou. je na trubce video s Rugerem 10/22 kde chlápek střílí na kovovou figurínu 200 yard ( to je kolem 200m ) a trefuje cíleně jak hlavu, tak tělo. 200m !!! takže asi tak.

Tlumič plamene jsem sundal před první ránou, vím že občas tohle může rozhodit.

Mat

Příspěvek#38 » ned 9. zář 2018, 19:22

izerS18 máš nějaké terče z 50m touto zbraní? Rád bych je viděl, pokud můžu. Fakt by mě zajímalo zda je to standard, nebo mám jen blbej kus. Díky

KosiNos stejná prosba.

a na další, pokud mají tuto zbraň, díky

Knop

Příspěvek#39 » ned 9. zář 2018, 19:22

Jestli jsi se díval na odkaz, chlapík z USA, který určitě prošel spoustu zkušeností druhých (a navíc v USA těch pušek bude velké množství) a taky na základě vlastních zkušeností tvrdí, že ta puška standardně střílí "průměrně", tedy špatně a rozptyl na 50 yardů je většinou dva palce nebo ještě horší.

Takže si nejsem jistý, jestli je možné po výrobku, který běžně nestřílí přesně, možné požadovat zázraky a taky nevím, jestli je moudré snažit se za každou cenu pušku "opravit", protože je možné, že se přesnost stejně nezlepší.

Takže ty jsi zkoušel manuálně nabíjet po jedné ráně a přesnost byla stejně špatná?

Mat

Příspěvek#40 » ned 9. zář 2018, 19:48

50 yardů je ca 50m, a 2palce je 50mm ok, ale já jsem cca na 100mm v průměru...v podstatě je jedno kam na A4 namířím.

A ano, klesl jsem až k tak zoufalému činu, jako po jedné ráně nabíjet semi..... a překvapivě beze změny, nebo mnou nepozorovanou změnou.
Hele, zkusil jsem psí kusy, vzhledem k tomu kolik mě ten krám stál, jsem zkusil věci, které by mě jindy vůbec nenapadli.

Potažmo, když mi tu kolega psal o Magtec HV (ty používám na Ruger 22/45 lite) tak mě překvapil, ale ok. Na 455 GG lítají fakt velmi slušně. na 50m do 25mm. Pokud mi někdo napíše, že tímto střílí a vše je cajk....a já mám A4 jak po zásahu brokovnice...tak mi buď někdo kecá, nebo je chyba ve zbrani. Momentálně jsem ale jediný, kdo tady uveřejnil nějaké terče a tedy i výsledky. Chápu, né každý si terče fotí, né každý hned beží na střelnici dát pár ran. Mám s .22LR nastříleno celkem dost, od sranda závodního družstva z učňáku (rok 89 -90) až po dnešek. Takže ve .22LR nejsem úplný ucho.

Knop

Příspěvek#41 » ned 9. zář 2018, 21:51

Pořád se mi nějak nezdá ta montáž. Od okuláru k prvnímu upevňovacímu bodu je to velká dálka, a ještě je to celé namontované na "pružném plastu". A dokonce na dvou různých částech zbraně. Montáž na fotce z 24.8. vypadá proti tomu mhohem lepší.

Mat

Příspěvek#42 » pon 10. zář 2018, 06:16

Ten plast není rozhodně měkký. Je to ten samý, jako je na zbraních dnešní doby. Glock, HK, CZUB atd. Jeden ze článků které jsem mimo jiné četl před koupí, byl, že se tohodle též obával. Proto takříkajíc se zbraní kropil, aby jí pořádně zahřál.....a nic, nic neměkne, nic se teplem nenatáhlo, ani jinak nezměnilo tvar.
Tahle velká montáž má oproti klasickému řešení právě výhodu v délce usazení. Jedna strana má délku na weaver listů 110mm v celé délce sedí. Z 2/3 na těle ve kterém je chycená hlaveň. Z druhé strany jsou přítlačné destičky které mají cca dvojnásobnou přítlačnou plochu, oproti standardní montáži. Tohle se fakt nehýbe. Ani když jsem to měl ve stolici a zkoušel vzít za samotnou optiku. Ano, je to plast, ale zbraňový....tohle není PET láhev. Každopádně pokud to dopadne blbě, což je reálné, jde z domu. Jako na 30m honit plechovky nepotřebuju, chci něco jako byla 512 se kterou se dalo s rukou v zadku střílet na 100m tácky pod pivo. A to tahle kráska fakt nesplňuje

Potažmo, můžete sem kluci hodit fotky svých MP 15/22 ať můžu kouknout a ne jen já, jak máte chycenou montáž? Díky

sided
moderátor

Příspěvek#43 » pon 10. zář 2018, 07:07

Koukám na ty tvoje fotky a ta montáž se mi nějak nezdá. 1) ji tam máš obráceně (to by asi mohlo být jedno) 2) na zbraních typu AR vždycky platí že montáž nesmí být uchycená přes závěr i předpažbí. Pak to dělá bordel.
Každopádně než to poneseš na reklamaci tak bych z toho sházel všechen zbytečnej sajrajt co si na to navěsil, potom osadil optiku pořádně třeba i s jinou montáží a znovu vyzkoušel.

Mat

Příspěvek#44 » pon 10. zář 2018, 07:32

Montáž je namontovaná správně, asi je to divný, ale má to tak být.
Nejde mi z telefonu skopčit jen obrázek, tak se snad zobrazí odkaz. Všechny tyhle vyosené montáže se montují přesahem k oku. Pokud si to někdo montuje jinak, proč né.

https://www.google.com/imgres?imgurl=ht ... 2WRM&osm=1

Nicméně, použít klasickou můžu. Sice změnu nečekám, ale ok, na klasické montáži jsem nezkoušel.

MM

Příspěvek#45 » pon 10. zář 2018, 07:35

Co takto upnut zbran do niecoho a vyskusat sustrel tak ? Potom mas vylucene vsetky mozne vplyvy - od ludskeho az po montaz / optiku.

Zpět na