Ruger 10/22 T

Dlouhé zbraně .22LR

Redsnake

Příspěvek#46 » čtv 12. zář 2024, 09:22

já teda nemám origo Tčko, ale mám 10/22 s bull barel hlavní s match komorou, custom build. Na to že je to samonabíječka s match komorou tak je velmi spolehlivá a závadit začíná až po několika stovkách ran s tlumičem, kdy je objektivně zasviněná marastem z přirozeně špinavých .22 LR. A když mám prasečí náladu, prostříknu to na střelnici balistolem, otřu kapesníkem a jede dál.

Lonestar

Příspěvek#47 » čtv 12. zář 2024, 11:19

Taky tak - mám opakovačku RPR a samonabíječku 10/22 Tactical, a závadit (vzpříčený první náboj v zásobníku) začínají až po pár stovkách ran, když už jsou komora i zásobník řádně zasviněné. Když jsem měl 10/22 v té HTA P90 konverzi, tak jsem ji čistil až po cca 400-500 ranách (právě z důvodu závad), protože bylo nutné ji celou rozebrat...
HINT - taky se musí občas vyčistit i zásobníky (vývodky), bývají zasviněné olovem...

Gimpel

Příspěvek#48 » čtv 12. zář 2024, 16:04

.....,,Zásobníkama to není, mám čtyři a se všemi to je stejné."........

Jsou to 4 stejné typy, velikosti?

Mě se moc neosvědčil ten desetiranový.

Klicky

Příspěvek#49 » čtv 12. zář 2024, 17:25

Kucí máte někdo představu jestli je kromě rozebírání nějaký větší rozdíl mezi takedown verzí 10/22 a normální? Je ta rozebíratelná třeba míň bytelná nebo tak něco? Nebo je to jedno?

Mě se strašně líbí 10/22 tactical, ale nejsou na ní mířidla a nevím jestli se tady v ČR dá sehnat nějaký set který by na to pasoval. Rozebíratelná verze mířidla má.

Redsnake

Příspěvek#50 » čtv 12. zář 2024, 17:31

Mam za to ze u takedown verze se uvadi, ze nedosahuje takove presnosti co klasika, to sroubovani proste nedotahnes vzdy stejne. Taky bych si overil jestli je sroubeni v hliniku ci pevnejsim kovu. Reciever 10/22 je standardne hlinik, otazka je kolik to vydrzi.

Tactical s pevnejma miridlama? Jako proti gustu zadnej disputat samozrejme, ale tu pridanou hodnotu tezke hlavne s pevnejma miridlama imho nepoznas.

Klicky

Příspěvek#51 » čtv 12. zář 2024, 17:33

Já mám pro pevný mířidla slabost a je tam hlavně už hotovej závit, takže na to jde kopnout tlumič a cvakat si.

Gimpel

Příspěvek#52 » čtv 12. zář 2024, 19:47

........,,presnosti co klasika, to šroubování''..................

Mezi hlavní a rámem není šroubový spoj. Jen se a volně zasune kus do protikusu, rámu. Toto není nic pevného. Natož přesného. Celkem relativně slušnou přesnost tam zajišťuje taková distanční matice. Dokonce kliká.

Lonestar

Příspěvek#53 » čtv 12. zář 2024, 20:46

Na Tacticalu máš Picatinny lištu - můžeš si na ni dát i pevná mířidla (ač o smysluplnosti tohoto kroku pochybuju :))

MM

Příspěvek#54 » čtv 12. zář 2024, 21:04

@Redsnake - pozri si aktualne modely - ten vyrocny + este napr. Carbine v Hogue pazbe maju "GI" mieridla ... prave preto uvazujem ze by som si jeden kupil, i ked povodne som chcel Target.
https://www.ruger.com/products/1022RCS/models.html
https://www.ruger.com/products/1022Carbine/specSheets/31197.html

Su aktualne aj v Cechach.

Redsnake

Příspěvek#55 » čtv 12. zář 2024, 21:11

Aha, já měl za to, že se bavíme o tomhle modelu.

https://www.livingactive.de/ruger-10/22 ... nless.22lr

Klicky

Příspěvek#56 » čtv 12. zář 2024, 21:20

@MM Ta Carbine je vážně hezká

jsi mě docela nahlodal

Klicky

Příspěvek#57 » čtv 12. zář 2024, 21:29

Lonestar píše:Na Tacticalu máš Picatinny lištu - můžeš si na ni dát i pevná mířidla (ač o smysluplnosti tohoto kroku pochybuju :))

To můžeš ale na hlavni ti stejně chybí výřez na přední mířidlo, takže bys tam musel mít nějaký adaptér s připraveným výřezem do kterého ty mířidla půjdou zasunout. A takovej adaptér jsem u nás na trhu neviděl.

V Americe mají sady mířidel, ale posílat to sem stojí víc než ten set mířidel nemluvě o tom že si nejsem jistý jak je to teď s legálností posílání takového zboží. Američani nějak měnili zákony a teď když by si člověk nechal poslat blbý šrouby s určením pro zbraň tak je to snad už i ilegální.

Lonestar

Příspěvek#58 » čtv 12. zář 2024, 21:42

NODAK SPUD
Ale Brownells uvádí "Neznámá dostupnost" :(
https://www.brownells.cz/epages/Cesko.s ... llFacets=1

MM

Příspěvek#59 » čtv 12. zář 2024, 22:13

Tak tie 'ghost ring' GI mieridla su cosi co som na 10/22ke uz dlho chcel - koli lacnemu treningu na ARko - povodne som zvazoval Ruger SR22ku (prestali robit), pripadne S&W MP22, alebo Tippmana ... ale 10/22 je 10/22. Su sady mieridiel co sa daju osadit aj na ine modely, ale prislo mi to take skrabanie sa pravou rukou na lavej strane ... takze uz som viac menej rozhodnuty - len sa musim rozhupat a osahat si ze ktory model.

hunter240

Příspěvek#60 » sob 14. zář 2024, 15:34

Dnes jsem byl na střelnici a vyfotil jsem závady
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zpět na