Beretta 70/71
Krátké zbraně .22LR
- Smart.ik
- MilanoX
- PictusCZ
Příspěvek#1579 » stř 12. říj 2016, 19:01
Vyzkoušeno, když stáhnu závěru rukou při zastrčeném prázdném zásobníku, tak je tam páčka záchytu závěru (v tom výřezu) nadoraz, není tam žádná výrazná vůle, která by se dala "dotlačit" prstem.... Takže závěr zůstane v zadní poloze. Při střelbě se tak ovšem neděje...
BTW krasavice, to se musí nechat... Kdo to dělal? Luxuryguns, nebo někde jinde? Každopádně moc pěkná, tu odlišnou barvu některých prvků nevím, to ještě zvažuju, ale jméno Klinsky (předpokládám?) by se myslím moje okolí mělo pro tyto Vánoce naučit
A zásobník máš s kovovou, nebo plastovou botkou? Ta fotka mi přijde, že je to ten s plastovou? Je použitelnej?
BTW krasavice, to se musí nechat... Kdo to dělal? Luxuryguns, nebo někde jinde? Každopádně moc pěkná, tu odlišnou barvu některých prvků nevím, to ještě zvažuju, ale jméno Klinsky (předpokládám?) by se myslím moje okolí mělo pro tyto Vánoce naučit

A zásobník máš s kovovou, nebo plastovou botkou? Ta fotka mi přijde, že je to ten s plastovou? Je použitelnej?
- Pepino
- AgN75cZ
Příspěvek#1581 » stř 12. říj 2016, 19:11
Podle fotky je určitě zásobník druhovýroba s plast.botkou. U mně funguje lépe než originál.
K tomu záchytu. Včera na střelnici jsem byl schopen několikrát za sebou zreplikovat nezachycení závěru v zadní poloze po vypálení posledního náboje. Předtím se mi to nikdy nestalo, ale poté co mi jeden střelec ukázal jiné držení zbraně než jsem doposud praktikoval, tak jsem vždy záchyt závěru brzdil palcem pravé ruky. Jsem přesvědčen, že toto je případ i u Tebe.
Odesláno z mého GT-I8190 pomocí Tapatalk
K tomu záchytu. Včera na střelnici jsem byl schopen několikrát za sebou zreplikovat nezachycení závěru v zadní poloze po vypálení posledního náboje. Předtím se mi to nikdy nestalo, ale poté co mi jeden střelec ukázal jiné držení zbraně než jsem doposud praktikoval, tak jsem vždy záchyt závěru brzdil palcem pravé ruky. Jsem přesvědčen, že toto je případ i u Tebe.
Odesláno z mého GT-I8190 pomocí Tapatalk
- PictusCZ
Příspěvek#1582 » stř 12. říj 2016, 19:12
V pátek (nejspíš) to odnesu do Kentaura, kde jsem to koupil, aby se na to mrkli, tak uvidíme... Ad závěr - nepřijde mi, že by závěr nějak drhnul. Včera po střelbě jsem ji samozřejmě rozebral a ještě jednou vypucoval drážky a promáznul...
Včera jsme zkoušeli asi tři druhy střeliva (protože jsem měl krabičku svejch padesáti a na AVIMu zrovna došly, tak nám tam dali poslední výškrabky - 19 nějakejch co jsem ani netušil značku a pak jednu krabičku, co sem pak ještě hodím, co je zač). Ale snad úplný šmucky by to být nemusely...
EDIT: F...k chlapi, já snad v pátek místo ke Kentaurovi ještě jednou půjdu na AVIM testnout to
Hele s tím držením - ano, kdybych střílel sám, cajk, klidně beru, držel jsem ji v ruce poprvý, tak se stane... ale střílel i kamarád - levák a že by i ten zvládl (při opačným úchopu) brzdit záchyt?
EDIT2: Teď jsem to zkoušel a brzdění záchytu palcem pravé ruky můžu téměř jistě vyloučit - jak jsem psal, mám menší ruku a zjistil jsem, že pravým palcem při držení na tu páčku ani nedosáhnu. Když se "hodně hodně snažím a palec natáhnu co se dá", tak se leehoulince dotknu hrany toho výstupku co je na páčce.. Ale to je vše. A už to v tu chvíli nemá vůbec nic společného s úchopem, který mám při střelbě když ukazovák mačká spoušť... Díky moc za rady a vážím si jich, ale přijde mi to jako silně nepravděpodobná varianta
Včera jsme zkoušeli asi tři druhy střeliva (protože jsem měl krabičku svejch padesáti a na AVIMu zrovna došly, tak nám tam dali poslední výškrabky - 19 nějakejch co jsem ani netušil značku a pak jednu krabičku, co sem pak ještě hodím, co je zač). Ale snad úplný šmucky by to být nemusely...
EDIT: F...k chlapi, já snad v pátek místo ke Kentaurovi ještě jednou půjdu na AVIM testnout to

EDIT2: Teď jsem to zkoušel a brzdění záchytu palcem pravé ruky můžu téměř jistě vyloučit - jak jsem psal, mám menší ruku a zjistil jsem, že pravým palcem při držení na tu páčku ani nedosáhnu. Když se "hodně hodně snažím a palec natáhnu co se dá", tak se leehoulince dotknu hrany toho výstupku co je na páčce.. Ale to je vše. A už to v tu chvíli nemá vůbec nic společného s úchopem, který mám při střelbě když ukazovák mačká spoušť... Díky moc za rady a vážím si jich, ale přijde mi to jako silně nepravděpodobná varianta

- MilanoX
Příspěvek#1583 » stř 12. říj 2016, 20:07
Mám dva zásobníky s plastovou botkou. Jeden má evidentně slabší pružinu a záchyt nezvedne. Druhý je OK. Co se týká špatného držení, tak nevím. Už tu zbraň zkoušelo dost lidí (i děcka) a s tím dobrým zásobníkem to zůstává vzadu, i když to někteří drželi jak prase kost.
Taky mě už napadlo, jestli to nedělá slabší střelivo. Beretta žere skoro všechno a přebije i když se závěr nestáhne úplně dozadu (alespoň ta moje).
Taky mě už napadlo, jestli to nedělá slabší střelivo. Beretta žere skoro všechno a přebije i když se závěr nestáhne úplně dozadu (alespoň ta moje).
- PictusCZ
Příspěvek#1584 » stř 12. říj 2016, 20:51
Střelivo
- Eley Match XTRA (link nemůžu najít, můžu leda ofotit krabičku)
- TopShot (tyhle: http://www.kentaurzbrane.cz/index.php?r ... cturer=872)
A pak mi tam ještě vyškrábli nějakých 19 nábojů bůhví odkud, abychom náhodou neměli málo, ale to vážně nevím, co bylo zač
Všechny tři druhy střeliva stejná situace...
- Eley Match XTRA (link nemůžu najít, můžu leda ofotit krabičku)
- TopShot (tyhle: http://www.kentaurzbrane.cz/index.php?r ... cturer=872)
A pak mi tam ještě vyškrábli nějakých 19 nábojů bůhví odkud, abychom náhodou neměli málo, ale to vážně nevím, co bylo zač

Všechny tři druhy střeliva stejná situace...
- PictusCZ
- pelanj
Příspěvek#1589 » čtv 13. říj 2016, 07:18
Taky vám SB Standard tak strašně Berettu zahnojí? Sice mám jinou malorážkovou pistoli (Taurus PT22), ale po půlce krabičky je komora tak strašně zaprasená od toho mazání, že náboj jde do komory docela ztuha. Co jsem měl půjčenou 71, tak nakonec dopadla stejně, i když o něco později (volnější komora?)
Máte nějaký tip na rozumně dostupné střelivo, které tolik nemaže? Něco jako SB HV, ale normální rychlost.
Máte nějaký tip na rozumně dostupné střelivo, které tolik nemaže? Něco jako SB HV, ale normální rychlost.
- RomanB74
Příspěvek#1590 » čtv 13. říj 2016, 09:51
>pelanj: Střílím majoritně právě SB Standard a žádné ultra zahnojení nepozoruji. Dás se říci jen o něco málo víc proti 9L v G19 či .32A v Berettě 70 a to spíše díky "obnaženému olovu" a tím tedy většímu otěru.
Každopádně množství usazenin vcelku výrazně ovlivňuje množství maziva ve/na zbrani. Někdo to přehání tak, že se mu po jednom zásobníku kouří z pistole jak po bitvě u Stalingradu.
Ještě k problematice zachytávání závěru: Vlastním i Berettu 70 v ráži .32A se dvěma zásobníky. Jeden origo, druhý od alternativního výrobce (plastová botka). A právě u toho alternativního zásobníku se vyskytuje nezvykle více "neshod". Jednak bylo potřeba upravit výřez mezi vývodkami, který bránil volnému pohybu závěru. A co je rovněž podstatné, pružina zásobníku je odhadem na 50% síly pružiny v originálním zásobníku. Botky nejsou kompatibilní (nelze je prohodit), materiál alter. zásobníku tedy plechové tělo, je slabší a měkčí.
Každopádně množství usazenin vcelku výrazně ovlivňuje množství maziva ve/na zbrani. Někdo to přehání tak, že se mu po jednom zásobníku kouří z pistole jak po bitvě u Stalingradu.
Ještě k problematice zachytávání závěru: Vlastním i Berettu 70 v ráži .32A se dvěma zásobníky. Jeden origo, druhý od alternativního výrobce (plastová botka). A právě u toho alternativního zásobníku se vyskytuje nezvykle více "neshod". Jednak bylo potřeba upravit výřez mezi vývodkami, který bránil volnému pohybu závěru. A co je rovněž podstatné, pružina zásobníku je odhadem na 50% síly pružiny v originálním zásobníku. Botky nejsou kompatibilní (nelze je prohodit), materiál alter. zásobníku tedy plechové tělo, je slabší a měkčí.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí