Beretta 70/71
Krátké zbraně .22LR
- pelanj
- Sisa
Příspěvek#1593 » čtv 13. říj 2016, 19:10
Milan100 píše:Ale pripadna uprava jednoducha, lehke skrtnuti frezou, neb alespon u me se proste "nepotkaly radiusy" zachytu a vybrani v zaveruZaver na zachytu sedi jen spodni hranou vybrani, skoro jen tou spickou.
Sisa: opatrně s frézováním, pokud je záchyt jen na krajíčku obvykle za to může slabá pružina zásobníku. Vyzkoušej zda jde záchyt ručně dotlačit ještě výše do vybrání tak aby držel opravdu pořádně. pokud ano tak je nejspíš problém jen v té vytahané pružině zásobníku která nepřetlačí poměrně silnou pružinu záchytu. I když jsem sám na Berettě nějaké úpravy dělal, tak frézovat jiný tvar otvoru pro záchyt ni nepřijde rozumné. Mám dva zásobníky a originá takle zlobí, protože má výrazně slabší pružinu než nový. Já pružinu vyndávám a natahuji, chvíli to pak funguje bez problémů. Pokud by jsi se taky vydala cestou natažení pružiny tak pozor na rozborku zásobníku, hje to tu už vícekrát popsáno. Díly vylítávají ven hooodně daleko a jdou blbě zpět.
Zachyt "maka" bez problemu, vyse jiz nejde

- Hondista
Příspěvek#1595 » ned 16. říj 2016, 06:58
Já teda každou krabičku SB doma vysypu a náboje prostě otřu hadrem. Někdy na něm zůstavají i nějaký mosazný šponky.Berettka je teď po stříleni mnohem čistší, především čelo závěru a okraj nábojový komory. Dřiv jsem měl třeba i úplně zalepený otvor pro zápalník. Teď to prostě neni zapatlaný tím jejich voskem co to mažou ale jen začouzený od střelnýho prachu. Takhle si pohraju večer u televize třeba se dvouma krabičkama co se chystám vystřílet, čas co tomu věnuju zase ušetřím při čištění berty. Ten vosk má asi význam při delším skladovaní i když co jsem měl jiný značky střeliva, hlavně americký, tak většinou byly krasně suchý.
- Sisa
Příspěvek#1596 » pon 17. říj 2016, 18:10
Strilim jen TopShoty, neotiram, nedelam s nima nic a zadny problem. A mam takovy dojem, ze ten vosk tam ma i nejakou funkci, ja bych ho pryc nedaval. Jedine kde se mi obcas usadi, je v zasobniku, nicmene stahnu podavac, projedu nylonovym kartackem a cisto. Po strileni jen otru spaliny od prachu, hlaven protahnu parkrat kartackem a jednou za cas lehce kapnu olej na pohyblive casti. Zatim prohnano laufem pouze neco pres 2000 ks a jen spokojenost (narozdil od Walthera
)

- mar.tan
- mikymoto
- mikymoto
Příspěvek#1601 » čtv 20. říj 2016, 09:49
Jak píše kolega nade mnou - Ty potřebuješ nižší mušku - takže buď vyměnit, nebo upilovat. Nicméně bych se na to vyprdnul. Berta není terčovej speciál a taky je to už starší dáma. Na honění desítek bych pořídil něco se stavitelnými mířidly a Bertu měl na radost (tak to alespoň mám já).
Pokud už by jsi měl skutečně problém a nešlo to vylepšit jinak (nebyl by problém v rukách), tak mě napadlo celkem levný řešení. Zkus si špičku mušky zalepit bílou páskou nebo zabarvit bílou barvou. Třeba Ti a takováto "nedestruktivní" úprava pomůže s posunem soustřelu výše.
Pokud už by jsi měl skutečně problém a nešlo to vylepšit jinak (nebyl by problém v rukách), tak mě napadlo celkem levný řešení. Zkus si špičku mušky zalepit bílou páskou nebo zabarvit bílou barvou. Třeba Ti a takováto "nedestruktivní" úprava pomůže s posunem soustřelu výše.
- mar.tan
- moony666
- MilanoX
Příspěvek#1604 » sob 5. lis 2016, 22:52
Moony: Já si taky dlouho myslel, že to je mýma rukama. Pak jsem tu beretku dal puškařovi a ten mi řekl, že má upilovanou mouchu. A protože mám tu pistolku rád, tak jsem si ji nechal udělat novou. Pravda, s tím dalším tuningem se cena pistole zdvojnásobila, ale když musíš, tak musíš... 

- moony666
Příspěvek#1605 » sob 5. lis 2016, 23:53
aha, já si jen trošinku "roztáhnul" drážku na hledí a trochu si ho naklepnul doprava, ale na mouchu jsem nesahal. Pokud ale už někdo předtím dělal úpravy, tak proč ne - koneckonců, důležitý je pouze jedno - zbraň musí "svému" střelci vyhovovat, koneckonců já mám mířidla postavené tak, že skrz ně někdo druhý těžko něco trefí .
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí