Beretta 70/71

Krátké zbraně .22LR

pelanj

Příspěvek#1591 » čtv 13. říj 2016, 10:42

Možná jsem jenom natrefil na nějakou super várku - jenom vezmu střelu do ruky a už mám mastné ruce. Problém není způsobený výstřelem, ale ještě před výstřelem mazáním ze střely.

Pepino

Příspěvek#1592 » čtv 13. říj 2016, 16:09

Jestli mas strely viditelne nejak vic zapatlany tak mas asi fakt jen blbou varku. Ja se standardama nemam problem.

Odesláno z mého GT-I9195I

Sisa

Příspěvek#1593 » čtv 13. říj 2016, 19:10

Milan100 píše:
Ale pripadna uprava jednoducha, lehke skrtnuti frezou, neb alespon u me se proste "nepotkaly radiusy" zachytu a vybrani v zaveru :D Zaver na zachytu sedi jen spodni hranou vybrani, skoro jen tou spickou.

Sisa: opatrně s frézováním, pokud je záchyt jen na krajíčku obvykle za to může slabá pružina zásobníku. Vyzkoušej zda jde záchyt ručně dotlačit ještě výše do vybrání tak aby držel opravdu pořádně. pokud ano tak je nejspíš problém jen v té vytahané pružině zásobníku která nepřetlačí poměrně silnou pružinu záchytu. I když jsem sám na Berettě nějaké úpravy dělal, tak frézovat jiný tvar otvoru pro záchyt ni nepřijde rozumné. Mám dva zásobníky a originá takle zlobí, protože má výrazně slabší pružinu než nový. Já pružinu vyndávám a natahuji, chvíli to pak funguje bez problémů. Pokud by jsi se taky vydala cestou natažení pružiny tak pozor na rozborku zásobníku, hje to tu už vícekrát popsáno. Díly vylítávají ven hooodně daleko a jdou blbě zpět.

Zachyt "maka" bez problemu, vyse jiz nejde :) A ikdyz je maximalne jak jen muze byti nahore, stejne to pri dorazeni z nej pada. Jiz okem je videt, ze se to proste nepotkalo a zaver na zachytu sedi jen hranou a zachyt je v tom miste kulaty. Staci udelat lehce plosky, ktere se potkaji, a bude bez problemu. Nicmene me to zatim netrapi, pouze jsem se ptal ze zvedavosti :) Vesmes az na lehci vuli zaveru na ramu a hlavne je to bezproblemova pistole a da se tim i slusne trefovat.

Har.Megido

Příspěvek#1594 » pát 14. říj 2016, 21:25

Docela bych si na bertu poŕídil nějaké stylové autentické pouzdro, nějak jsem se nedopátral, v čem ji nosili Italové, Egypťané či Izraelci. Netušíte někdo?

Hondista

Příspěvek#1595 » ned 16. říj 2016, 06:58

Já teda každou krabičku SB doma vysypu a náboje prostě otřu hadrem. Někdy na něm zůstavají i nějaký mosazný šponky.Berettka je teď po stříleni mnohem čistší, především čelo závěru a okraj nábojový komory. Dřiv jsem měl třeba i úplně zalepený otvor pro zápalník. Teď to prostě neni zapatlaný tím jejich voskem co to mažou ale jen začouzený od střelnýho prachu. Takhle si pohraju večer u televize třeba se dvouma krabičkama co se chystám vystřílet, čas co tomu věnuju zase ušetřím při čištění berty. Ten vosk má asi význam při delším skladovaní i když co jsem měl jiný značky střeliva, hlavně americký, tak většinou byly krasně suchý.

Sisa

Příspěvek#1596 » pon 17. říj 2016, 18:10

Strilim jen TopShoty, neotiram, nedelam s nima nic a zadny problem. A mam takovy dojem, ze ten vosk tam ma i nejakou funkci, ja bych ho pryc nedaval. Jedine kde se mi obcas usadi, je v zasobniku, nicmene stahnu podavac, projedu nylonovym kartackem a cisto. Po strileni jen otru spaliny od prachu, hlaven protahnu parkrat kartackem a jednou za cas lehce kapnu olej na pohyblive casti. Zatim prohnano laufem pouze neco pres 2000 ks a jen spokojenost (narozdil od Walthera :D )

mar.tan

Příspěvek#1597 » stř 19. říj 2016, 15:32

Zdravím, k mé 71 jsem pořídil ještě 70 v 7,65 a soustrel mám moc dole, co s tím? Dá se vyměnit hledí, nebo ho musím pribrousit (to se mi moc nechce) ?

Odesláno z mého S3 pomocí Tapatalk

mikymoto

Příspěvek#1598 » stř 19. říj 2016, 16:11

Brousit hledí? To slyším poprvé - nemyslel jsi spíš mušku?
Nehledě na to, že zbroušením hledí (netuším jak bys to chtěl dělat) by jsi střílel ještě níž než teď.

mar.tan

Příspěvek#1599 » čtv 20. říj 2016, 08:58

Jo mušku, nicméně základní dotaz je, zda to lze udělat výměnou mušky, za vyšší.

MilanoX

Příspěvek#1600 » čtv 20. říj 2016, 09:04

Já nechával mušku měnit za vyšší. Důvod byl ale ten, že to lítalo moc nahoru.
Pokud ti to lítá dolů, tak chce muška upilovat. Pokud to teda není rukama :-).

mikymoto

Příspěvek#1601 » čtv 20. říj 2016, 09:49

Jak píše kolega nade mnou - Ty potřebuješ nižší mušku - takže buď vyměnit, nebo upilovat. Nicméně bych se na to vyprdnul. Berta není terčovej speciál a taky je to už starší dáma. Na honění desítek bych pořídil něco se stavitelnými mířidly a Bertu měl na radost (tak to alespoň mám já).

Pokud už by jsi měl skutečně problém a nešlo to vylepšit jinak (nebyl by problém v rukách), tak mě napadlo celkem levný řešení. Zkus si špičku mušky zalepit bílou páskou nebo zabarvit bílou barvou. Třeba Ti a takováto "nedestruktivní" úprava pomůže s posunem soustřelu výše.

mar.tan

Příspěvek#1602 » pon 24. říj 2016, 11:32

No já už tam mám zelenou tečku :-) spíš podvedomne mám špatný pocit ze strilim někam kam nevidím, pokud by šla výš, tak s tím takový problém nemám, perkuse mám nastaveného na spodek černého kruhu.

moony666

Příspěvek#1603 » sob 5. lis 2016, 20:45

milano X??? vyměnit mušku u b 71?? Já jsem tedy pro každou špatnost a hejbal bych čímkoliv. Ale s muškou, která je evidentně od konstruktéra vymyšlená jako konstantní bych se zabýval jako s poslední veličinou...

MilanoX

Příspěvek#1604 » sob 5. lis 2016, 22:52

Moony: Já si taky dlouho myslel, že to je mýma rukama. Pak jsem tu beretku dal puškařovi a ten mi řekl, že má upilovanou mouchu. A protože mám tu pistolku rád, tak jsem si ji nechal udělat novou. Pravda, s tím dalším tuningem se cena pistole zdvojnásobila, ale když musíš, tak musíš... :)

moony666

Příspěvek#1605 » sob 5. lis 2016, 23:53

aha, já si jen trošinku "roztáhnul" drážku na hledí a trochu si ho naklepnul doprava, ale na mouchu jsem nesahal. Pokud ale už někdo předtím dělal úpravy, tak proč ne - koneckonců, důležitý je pouze jedno - zbraň musí "svému" střelci vyhovovat, koneckonců já mám mířidla postavené tak, že skrz ně někdo druhý těžko něco trefí .

Zpět na