Beretta 70/71
Krátké zbraně .22LR
- TREW
Příspěvek#76 » pon 2. kvě 2011, 22:08
Nezkoušel jste někdo "náhodou" použít do Beretty 71 Winchester 22 LR Hyper speed HP ? Používat je v krátké zbrani je zakazané, ale zajímal by mne čistě technický výsledek jak u zbraně při výstřelu tak účinek v cíli. Podle tabulky je ten náboj na úrovni CCI Velocitor tj. o 200 ft/sec. (asi stop za sekundu
) rychlejší oproti Blazer (1235 ft/sec - viz tabulka výše).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- andrew068
Příspěvek#77 » úte 3. kvě 2011, 10:51
Koupil jsem si taky Berrettku a chtěl bych vyzkoumat něco víc o tom, odkud ke mě přišla, nemáte někdo tip na to,kde by se dalo zjistit, co znamenají ty tři (resp. dva, protože sem zjistil, že ten jeden je datum výroby) vyražený kousek od lučíku?? díky za odpověď
- TREW
Příspěvek#78 » ned 8. kvě 2011, 21:55
Tak jsem vyzkoušel Winchester hyper speed HP vyzkoušel sám. Srovnatelné s Blaser, možná pocitově dokonce i menší zpětný ráz než Blaser. Roněž přesnost zůstala zhruba stejná, stále mírně doleva a nahoru a to i s dalšími náboji, které jsem testnul - obojí CCI MINI MAG, Winchester Laser a Winchester hyper speed. To mě vede k dotazu, jak jste řešili nastřelení Berettky. Dá se někde sehnat vyšší muška, případně nějaké dostupné stavitelné hledí jako na obrázku?
- Bruno
- Bruno
Příspěvek#81 » úte 10. kvě 2011, 14:38
Tak jsem si byl dnes s Berettkou vystřelit.Ano když střílím na mezinárodní terč,tak se musím chytit spodního černého okraje.
Potom to je tak nějak ve středu terče.Podle klepatůry rukou.Připadá mi to jako úmyslně dělané.Možná,že teď píšu blbost.
Ale co vím tak, více majitelů tvrdí,že jim to létá nahoru.Připadá mi to,že to je od výrobce tak nastavené.Nemuím mít pravdu.U mě to dělá s oporou 3cm.Z ruky 3 -5 cm.Těch 5 cm je ale rukama a očima.Jinak mám zásahy pěkně v ose.Chce to vyměnit mušku,nebo ji jiným způsobem zvýšit.Nejednoduší je si na to zvyknout,a mířit níž.Což mě ale celkem štve.Ostatní zbraně mám nastřelené na " Flek "
Potom to je tak nějak ve středu terče.Podle klepatůry rukou.Připadá mi to jako úmyslně dělané.Možná,že teď píšu blbost.
Ale co vím tak, více majitelů tvrdí,že jim to létá nahoru.Připadá mi to,že to je od výrobce tak nastavené.Nemuím mít pravdu.U mě to dělá s oporou 3cm.Z ruky 3 -5 cm.Těch 5 cm je ale rukama a očima.Jinak mám zásahy pěkně v ose.Chce to vyměnit mušku,nebo ji jiným způsobem zvýšit.Nejednoduší je si na to zvyknout,a mířit níž.Což mě ale celkem štve.Ostatní zbraně mám nastřelené na " Flek "
- TREW
Příspěvek#82 » pát 13. kvě 2011, 19:04
Mě to chodí takhle asi na 10m
Je tam pět posledních winchester Laser a zalepených 15 dalších od tří různých výrobců, hledal jsem nějakou optimální značku střeliva, která by třeba chodila na flek, ale byly to víceméně stejné výsledky. Začnu obvolávat puškaře
Je tam pět posledních winchester Laser a zalepených 15 dalších od tří různých výrobců, hledal jsem nějakou optimální značku střeliva, která by třeba chodila na flek, ale byly to víceméně stejné výsledky. Začnu obvolávat puškaře
- sided
Příspěvek#84 » sob 14. kvě 2011, 12:36
Pokud je ta pistolka nastřelená na spodní okraj černého pole u pistoláku 50/20 na 25metrů tak je to v pořádku. Tak se nastřelujou i zbraně na mířenou (jak pistole tak pušky, hezky na "světýlko") Mířit na černý flek uprostřed je nesmysl protože nepřečteš pořádně mířidla. Na případnou obranu je to rozdíl nepodstatný, potvrdí každý kdo si zkusil alespon LOS a na plechovky si snadno přemíříš.
- Bruno
Příspěvek#85 » sob 14. kvě 2011, 14:44
No tak s tou případnou obranou střelbou bych tak nějak souhlasil.Ale ne s tím nastřelením na spodní okraj mezinárodního pistoláku.Ano vím že dost lidí si při závodech,při mířence na černý okraj pistoláku,přecvakávalo hledí.To jde samozřejmě jenom při mikrometrických mířidlech.Ale kolikrát jsme si udělali sranda Match,a střílelo se na 25 metrů na prázdnou brokovou nábojnici.
Proto já preferuji nastřelení zbraně na " Flek ".Ono odhadovat kam zamířit při střelbě na už zmíněnou nábojnici nebo krabičku od zápalek není dobré.Je to můj názor.Nikomu bych v žádném případě nevyvracel způsob nastavení mířidel.
Proto já preferuji nastřelení zbraně na " Flek ".Ono odhadovat kam zamířit při střelbě na už zmíněnou nábojnici nebo krabičku od zápalek není dobré.Je to můj názor.Nikomu bych v žádném případě nevyvracel způsob nastavení mířidel.
- Bruno
- Tomik_83
Příspěvek#88 » ned 15. kvě 2011, 19:42
Ahoj všichni, jsem rovněž pár měsíců velice spokojeným majitelem a chci se s Vámi podělit o mé zkušenosti, neboť jste zde založili opravdu super vlákno s fůrou užitečných informací:
1) Ta stavitelná muška, jak ji můžeme vidět na těch dvou obrázcích v příspěvku víše, se dost pravděpodobně montovala pouze na ocelové modely. Nejspíš my všichni zde máme pistolky vyrobené z lehké slitiny. Prodejce u kterého jsem ji kupoval sám jednu ocelovku má, říkal, že když si pro těch x desítek berettek jel, našel mezi nima pouze jednu ocelovku a tu si nechal.
2) Doporučuju si vyhotovit pryžový či kožený doraz ala fylipt, myslím, že drobkovi výrazně zvýšíme živonost. "O" kroužek nezajistí dosednutí závěru na rám v místech, kde by dosednout měl, ale asi lepší než bez
3) Testoval jsem různé střelivo: SaB Club - no to mi nijak zvlášť nesedlo, přijde mi co kus,to originál a dost ostrý rány, navíc jako u jedinejch nábojů mi nechce natáhnout 1. náboj, při plným zásobníku...dále Remington target-o trochu lepší než Clubky.....dále Blaser-no to jsou takový prdy
že mi je jí líto, takže ty jsem vyloučil, i když bych s nima klidně i střílel. Navíc mi prodejce HV vyloženě nedoporučoval
dále Remigton Thunderbolt, což jsou sice taky HV,ale přišli mi daleko příjemnější jak zvukově,tak zdvihem,než Blasery a přesnost velmi solidní. Dále jsem zkoušel subsonic Winchester i RWS a minulý týden jsem náhodně zakoupil Fiocchi Maxac
No a u těch už asi i zůstanu. Sic krabička 110Kč není nejlevnější,ale přesnost a chování zbraně mi přijde nejlepší právě s nimi. Perfektní na rychlopalbu. Zkusím tento týden zajít na střelnici a ukázat nástřel.
Mám už takovej "vetchej" zásobník, u Brýmové aktuálně nemaj,ale dočetl jsem se, že tam dávají z Bersy Thunder. Pán u Brýmové mi říkal, že tam jde,ale chce to vyzkoušet u nich na místě přímo na zbrani. Máte s tímto někdo zkušenost?
1) Ta stavitelná muška, jak ji můžeme vidět na těch dvou obrázcích v příspěvku víše, se dost pravděpodobně montovala pouze na ocelové modely. Nejspíš my všichni zde máme pistolky vyrobené z lehké slitiny. Prodejce u kterého jsem ji kupoval sám jednu ocelovku má, říkal, že když si pro těch x desítek berettek jel, našel mezi nima pouze jednu ocelovku a tu si nechal.
2) Doporučuju si vyhotovit pryžový či kožený doraz ala fylipt, myslím, že drobkovi výrazně zvýšíme živonost. "O" kroužek nezajistí dosednutí závěru na rám v místech, kde by dosednout měl, ale asi lepší než bez
3) Testoval jsem různé střelivo: SaB Club - no to mi nijak zvlášť nesedlo, přijde mi co kus,to originál a dost ostrý rány, navíc jako u jedinejch nábojů mi nechce natáhnout 1. náboj, při plným zásobníku...dále Remington target-o trochu lepší než Clubky.....dále Blaser-no to jsou takový prdy
No a u těch už asi i zůstanu. Sic krabička 110Kč není nejlevnější,ale přesnost a chování zbraně mi přijde nejlepší právě s nimi. Perfektní na rychlopalbu. Zkusím tento týden zajít na střelnici a ukázat nástřel.
Mám už takovej "vetchej" zásobník, u Brýmové aktuálně nemaj,ale dočetl jsem se, že tam dávají z Bersy Thunder. Pán u Brýmové mi říkal, že tam jde,ale chce to vyzkoušet u nich na místě přímo na zbrani. Máte s tímto někdo zkušenost?
- TREW
Příspěvek#90 » ned 15. kvě 2011, 22:45
To Tomik 83:
Na ty Fiocchi Maxac se podívám.
Dovolím si pár dotazů k jednotlivým bodům:
1) Ta stavitelná muška - myslel jsi pravděpodobně hledí ?
2) "O" kroužek nezajistí dosednutí závěru na rám v místech, kde by dosednout měl
Jak jsi k tomuto tvrzení dospěl, já mám totiž naprosto opačnou zkušenost, kterou jsem si prakticky vyzkoušel a nadále používám.
3) Navíc mi prodejce HV vyloženě nedoporučoval - z jakého důvodu, někde to "prodejce" slyšel nebo je to doporučení výrobce či informace z předpisu či manuálu? Já střílím převážně Blaser s "O" kroužkem a ten zatím nevykazuje žádné známky opotřebení, tak se domnívám, že k nárazu závěru na rám vůbec nedochází.
Na ty Fiocchi Maxac se podívám.
Dovolím si pár dotazů k jednotlivým bodům:
1) Ta stavitelná muška - myslel jsi pravděpodobně hledí ?
2) "O" kroužek nezajistí dosednutí závěru na rám v místech, kde by dosednout měl
Jak jsi k tomuto tvrzení dospěl, já mám totiž naprosto opačnou zkušenost, kterou jsem si prakticky vyzkoušel a nadále používám.
3) Navíc mi prodejce HV vyloženě nedoporučoval - z jakého důvodu, někde to "prodejce" slyšel nebo je to doporučení výrobce či informace z předpisu či manuálu? Já střílím převážně Blaser s "O" kroužkem a ten zatím nevykazuje žádné známky opotřebení, tak se domnívám, že k nárazu závěru na rám vůbec nedochází.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí