Beretta 70/71

Krátké zbraně .22LR

mikymoto

Příspěvek#1816 » ned 3. čer 2018, 21:44

No nevím jestli Ti to mám věřit (těch 30 stran), hned na 2,3,4 straně se to řeší i s fotkama. A pak pravidelně co pár stran, když se někdo znovu zeptá na to samé. Lidi proboha nejdřív hledejte a pak se ptejte, pohodlnost fakt neomlouvá.

r.bure

Příspěvek#1817 » pon 4. čer 2018, 04:40

Já to projížděl od zádi, říkal jsem si, ze nejčerstvější informace budou nejlepší :lol: Ale dík, už jdu na to...

Citrón

Příspěvek#1818 » pon 4. čer 2018, 13:32

Primárně střílím Clubky, sem tam i HVéčka, vše naprosto v pohodě. Berta bez úprav, nastříleno hodně a bez známek otlaků (jak někteří popisují). Vzhlem k tomu, že rám je ze stejného matroše jako B70, musí to HVéčka vydržet (potvrzrno dvěma puškaři). Mimochodem je Berta s HVéčkama i velmi přesná:)

mikymoto

Příspěvek#1819 » pon 4. čer 2018, 14:14

Bacha, 71 má rám s hliníkový slitiny, 70 má rám většinou ocelový (i když existují verze se slitinovým rámem).

Citrón

Příspěvek#1820 » pon 4. čer 2018, 15:20

Vím:) Však B92 ma také hliníkový rám a moc ji to nevadí...
Oba puškaři svorně řekli, že trvale by HVéčkama nekrmili, ale sem tam krabka nemůže uškodit. Naopak dosti kroutili hlavama nad tím improvizovaným buffrem...

jantar

Příspěvek#1821 » úte 5. čer 2018, 07:46

S improvizovaným buferem jsem z B 71 vystřílel tisíce HV,bez nejmenších známek otlaku,nebo jiného poškození.Je to pistolka k neutahání.

r.bure

Příspěvek#1822 » stř 20. čer 2018, 18:50

122 stran. Uf, to byla fuska. Ale dozvěděl jsem se tu spoustu užitečných rad. Vylestil jsem skluzavku, dal jsem gumovy kroužek na pružina, zabrousil jsem hranu hlavy šroubu u zásobníku, aby se při nabíjení nezarezavala pod nehet a zvýraznil si musku.
Dnes me však na střelnici čekalo nepříjemné překvapeni. Ten bakelitovy podavac v zásobníku se mi rozlouskl vejpůl. Nemáte někdo náhodou tento díl v šuplíku? Nebo třeba nějaký špatný zásobník, kde by byl tento díl OK?
Diky

Misak.kadlec

Příspěvek#1823 » stř 20. čer 2018, 22:40

To bude asi problém polep to ať to jde omerit a sežeň někoho kdo to vytiskne.

Tomi_901

Příspěvek#1824 » čtv 21. čer 2018, 10:22

Zlatá puška chystá zásobníky do B71 za 850,- Kč. Mají to na webu.

EDIT: Ale jestli se to bude tisknout na 3D tiskárně, tak bych taky chtěl mít na malé bertě červené followery! To bude ale frajeřina!

mikymoto

Příspěvek#1825 » čtv 21. čer 2018, 11:04

No nevím jestli na prodej za tuhle cenu u Zlaté pušky spoléhat. Měl jsem při koupi mojí Berty slíbený druhý zásobník za pěkných 700,- a když jsem přijel, tak byly všechny vyprodané i když měl psáno, že prodává jen ke zbrani, kterou si u něj vezmeš. Slíbil, že hned jak doveze další, tak mi dá vědět a hádej jak to dopadlo - ještě že mi slouží ten jeden, co jsem si ke zbrani vybral.

Asi bych to zkusil slepit (pokud je to reálné). Zkus sem hodit fotku jak to prdlo.

r.bure

Příspěvek#1826 » čtv 21. čer 2018, 12:29

Ten tisk me taky napadl. A neřešil to tu už někdo náhodou? Jistě by se par zájemců našlo... ;)

Spirpin

Příspěvek#1827 » čtv 21. čer 2018, 14:07

Může být, že budou zásobníky za uvedenou cenu skutečně prodávat. Bude to ale druhovýroba a u ní je rozhodně třeba vyzkoušet chod zásobníku v konkrétní zbrani včetně podávání nábojů.

Walt

Příspěvek#1828 » čtv 21. čer 2018, 17:40

pred casem je meli v BVS, slapou, jen mi v moji 71 nevystavi zaver
pry pomaha zacisteni otrepu podavace, u me nepomohlo

Tomi_901

Příspěvek#1829 » pát 22. čer 2018, 09:11

Mam zásobník z druhovýroby k B70 (7,65 Br.) i k B71 a nevystavuje ani jeden. K B70 stál 750,- Kč a malorážkový skoro 2x tolik, kvalitou a provedením jsou stejné, cenu malorážkového vytlačil trh, ale asi nikdy nebude levnější než těch 800,- Kč. Plastové podavače asi taky nebudou vystavovat, bude to plast proti kovu.
Nemám zkušenosti s 3D tiskem, ale jednou jsem marně hledal někoho na tisk střenek pro B70. Musí se namodelovat a odladit prototyp, čili modelář musí mít k dispozici zásobník, náboje a ideálně i pistoli. Vytvoření modelu jsou jednorázové náklady, které se pro pár kusů nevyplatí (někdo nad tím stráví pár hodin a už je to na ceně komplet zásobníku). Takže pokud někdo najde dostatek zájemců, najde modeláře se ZP, investuje svoje peníze do vývoje, tak budou barevné followery pro B71 za rozumnou cenu. Podle mně jde o pár tisíc korun, které se stejně vrátí, ale bude kolem toho trochu starostí.

blacknocturno

Příspěvek#1830 » pát 22. čer 2018, 10:28

Ty nové zásobníky nevystavujou protože za prvé mají slabší pružiny než originál a za druhé protože ty podavače jsou fakt mizerně vyrobené alespoň v mém případě absolutně neslícovaná forma a spousta otřepů. Takže podavač chodí v zásobníku
oproti originálu o dost hůře. Podavač jsem začistil šmirglem vnitřek zásobníku a podavač lehce stříknul konkorem a lehce natahnul pružinu. Od té doby zásobník vystavuje na 100%.

Zpět na