Výběr pistole v ráži .22LR

Krátké zbraně .22LR

Jarda.Jezek

Příspěvek#376 » pon 30. pro 2024, 12:08

Tak záleží snad na tom, jaký účinek v jakém cíli kdo potřebuje. Ne?

Aritma

Příspěvek#377 » pon 12. kvě 2025, 09:56

Tak jsem ve fázi výběru malorážkové pistole pro levný trénink, zábavu a pro děcka. Podmínku mám, aby byla OR pro kolimátor. Našel jsem zatím toto:
FN502 - ale ta cena se mi zdá sakra vysoká
SIG P322 - prý s ní někdo měl stále problémy....
Taurus TX22 compact - ta se mi zdá už moc malá
Taurus TX22 TORO - asi nejnižší cena, o kvalitě se může spekulovat

Jako nejvíc se mi líbí Walther PPQ 22lr, ale ten není OR.
Máte ještě nějaké nápady na malorážkovou pistoli OR? Díky.

Redsnake

Příspěvek#378 » pon 12. kvě 2025, 10:37

https://www.armed.cz/pistole-ruger-mkiv-tactical-22-lr/

případně celokovové varianty jako Hunter.

MM

Příspěvek#379 » pon 12. kvě 2025, 11:09

Rugre Mark su super, ale ak je to pre decka, tie celokovove su tazke.

JirkaCV

Příspěvek#380 » pon 12. kvě 2025, 11:15

Pro děcka? Připomínám, že je to zbraň kat. B. Desetiletý bude mít problém s jakoukoliv, patnáctiletý s žádnou.

Aritma

Příspěvek#381 » pon 12. kvě 2025, 12:09

Děcka myslím 15+.... ruger se mi ale nelíbí.

Sobiho

Příspěvek#382 » pon 12. kvě 2025, 13:05

FN ve 22.LR je UMAREX!!! A SIG P322 jsem vracel, protože nevystavoval závěr při střelecké pohotovosti.

Aritma

Příspěvek#383 » pon 12. kvě 2025, 13:38

Takže se asi výběr smrskne na Taurus. Zase ta nižší cena vyrovna případné problémy s kvalitou. I když je TX22 na youtube relativně dobře hodnocená.

Gimpel

Příspěvek#384 » pon 12. kvě 2025, 14:03

Když nutně kolimátor, za mne jedině Ruger a i tyto s výhradami.
Žel vím o čem to mluvím.

Na to nejlepší optoelektronické zaměřovče, cestou to rozumnou, že nedrastickou nejdou a téměř nikdo necpe je tam. Možná časem třeba budou i doslovně mikrokolimátoři, se špatnou přehledností ale velikosti takového většího, hranatého hledí. Co se dají místo něj.

Ty současné ,,zázraky" jsou jen hračky a atrapy velkorážových předloh.

Jako obvykle nikoho o ničem nepřesvědčuji, můj boj není to.
Zároveň si již mnohdy (když mi bílá muška zmizí na bílém papíru) znechuceně říkám, že kolimátor by se hodil.

Klicky

Příspěvek#385 » pon 12. kvě 2025, 15:59

A když se nelíbí Ruger tak co Buckmark?

Já bych se jinak taky přimlouval za Rugera, až na ty zásobníky je to super.

Redsnake

Příspěvek#386 » pon 12. kvě 2025, 16:03

Co je špatně na zásobnících?

Klicky

Příspěvek#387 » pon 12. kvě 2025, 16:04

Z výroby můžou občas závadit, ale 30 minut na obroušení a přeleštění hran a běhají bez problémů

Aritma

Příspěvek#388 » pon 12. kvě 2025, 16:07

Mě se líbí vzhled "klasické" pistole, ale nahlodali jste mě a půjdu se na ni kouknou a ošahat si ji, třeba se mi v reálu zalíbí. A když ne, tak budu čekat až se objeví nějaká zajímavá nabídka na ten Taurus TX22 TORO.

Klicky

Příspěvek#389 » pon 12. kvě 2025, 16:38

Hele za zkoušku nic nedáš. Koukni jestli se ti bude líbit celokovová (Standardní mark IV) nebo polo-plastová s úchopem podobným 1911 (Mark IV 22/45), pokud chceš něco co vypadá jinak tak potom Mark IV lite. A nebo pokud chceš takovou větší klasiku tak hunter. Je toho hodně z čeho se dá vybrat.

Mě dřív ten design taky moc neoslovil, ale pak jsem si uvědomil že to vypadá jak blaster ze Star Wars co má han solo (protože to byl nastrojenej ruger mark I) a ostatně to, že závěr lítá jen "uvnitř" je dobrý kdybys na to chtěl dát tlumič. Nemusíš pak řešit jestli se ti tlumič nějak závěrem neomlátí a tak.

Základní rozborka je jednoduchá, kompletní už je trochu "voser" (omluvte moji Francouzštinu), když to člověk skládá dohromady, ale s návody z Youtubu jde všechno.

Redsnake

Příspěvek#390 » pon 12. kvě 2025, 17:52

Ono takhle - pokud se neco “nelibi” tak je to naprosto validni nazor zbran nekoupit. Koneckoncu, zbran se nam musi primarne libit, musi nas bavit z ni strilet, jinak to nema moc smysl, zejo. Nicmene ruger proste funguje, je to lety proverena konstrukce evolucnimi upgrady dovedena temer k dokonalosti. Jasne, jsou pistole ktere napodobuji vzhled klasicky pistoli. Ale u rugeru prave ocenuji tu genialitu konstrukce a ze nelita pri vystrelu cela masa zaveru ale jen ten “bolt”, diky tomu je i anemicky naboj svhopen zbran cyklovat spolehlive.

Ma to neco do sebe.

Zpět na