Beretta 70/71
Krátké zbraně .22LR
- Bruno
Příspěvek#121 » úte 28. čer 2011, 20:01
Ještě chci dodat,že u tohoto typu zásobníku musí být vzdálenost vývodek stejná.Když je vzadu menší,tak se náboj při nabíjení ve předu zvedá,a vzadu je přibržďovám.Tím se při té rychlosti hodně zvedne a závěr ho nepodá do komory.Kdybys pustil závěr pomalu,tím myslím že bys ho přidržoval rukou,tak se to nestane.
- jindrich
- Bruno
Příspěvek#123 » stř 29. čer 2011, 16:00
jindrich píše:Když dám osm, nábojnice narazí střelou do horní části vchodu hlavně, když závěr brzdím a trochu mu pomůžu v závěru silou, vleze tam vcelku dobře.
Zítra budu mít čas na to kouknout, zkusím to poštelovat a dám vědět.
Dnes jse si byl vystřelit z Berettky.Byl jse tam s přítelem,který si jí pořídil také.Navíc dělá zbrojíře u policie.Samozřejmě mimo jiné.Je policista na zbraních.Povídali jsme si o Tvém problému.V prvé řadě,musí být vývodky u tohohle typu zásobníku,stejně vzdálené.Potvrdil mi co jsem už napsal,že menší vzdálonost vzadu mezi vývodkami májí tendenci nadzvednout náboj.Náboj ráže 22 s okrajovím zápalem má zápalku,která přesahuje tělo nábojnice.Hranol závěru kde je uložen zápalník,při posunu dozadu,zatlačí víc na zadek vystouplé nábojnice.
Dále mi řekl,že se může stát,že při napáskování zásobníku osmi náboji + jeden náboj v hlavni,se stát že další náboj bude špatně podán.To dělá pružina zásobníku.Nová pružina má sílu a ta to může dělat.Rada zní: vyzkoušet jak pistole funguje při 8+1.Když dobře tak to je OK.Když ne,tak napáskovat 8 nábojů atd.Snad Ti to pomůže.Jsem zvědav jak to dopadlo.
- Bruno
Příspěvek#125 » čtv 30. čer 2011, 01:16
TREW píše:Přemýšlím, jakou úlohu v tom hraje ten náboj v komoře a nemohu na to přijít...
Bylo mi řečeno, největší tlak pružiny v zásobniku je na první podávaný náboj.Při nabití 8+1,při rychlosti závěru po výstřelu se může,ale nemusí stát,že první náboj je podán špatně.Při napáskování osmi nábojů když se závěr natáhne rukou.pohyb je pomalejší než po výstřelu.První náboj v tomto případě vklouzne do komory bez problému,a ostatní se nabijou normálně.
Jak jsem už napsal :jednou jsem velice prudce natáhl závěr a patrona mi vyletěla mimo zbraň.
Měl jsem napáskováno 8 nábojů.To by odpovídalo tomu co jsem slyšel.Od té doby se mi to nestalo.Závěr natahuji zcela normálně.Ne enormě prudce.Chce si to zkusit.8+1.Když to bude fungovat několikrát za sebou,je to OK.Já to nedělám.Po oné zkušenosti co se mi stalo.Nabiju osm,a ten první,po natažení závěru rukou mi nevyletí ani se nevzpříčí.Jak jsem už napsal,vystřelil jsem z Berettky
kolem 1500 nábojů.Až na ten jediný případ,žádný problém.To se ale už opakuji.Já jsem s Berettkou spokojen.Je spolehlivá,a to je pro mě důležité.
- jomekabi
- Bydliště: Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Příspěvek#126 » čtv 30. čer 2011, 01:59
Samozrejme, ze nejvetsi tlak je pri podavani prvniho naboje, pruzina je nejvice stlacena.
S tim rozdilem pri podavani zasobnik+1 oproti prvnimu podani natazenim rukou mas nejspis pravdu. Vetsina pistoli (ci jejich zasobniku) je konstruovana pro natazeni rukou. S konceptem +1 prisel pan Browning se svoji 1911, ktera je na to primo konstruovana a take se tak tradicne nosi.
Ne nadarmo se dva hlavni zpusoby obranne strelby (izraelsky a americky) lisi prave tim, jestli natahovat az po taseni, ci nosit "natazeno a zajisteno". Americka "narodni" pistole je 1911, Izraelske pojeti vychazi z pistoli, ktere dominovaly (a dominuji) u nich - italske, belgicke a nemecke. A jejich vlastni zbrane vychazeji z ..., no nekteri rikaji, ze z nasi CZ 75. Ovsem CZ 75 zase vychazi z FN HP35, ktera puvodne byla take konstrukci Johna Mosese Browninga.
Ale tim jsem se dostal od problematiky Beretty 70 spise do vseobecne roviny, cili tak trochu OT, za coz se omlouvam.
S tim rozdilem pri podavani zasobnik+1 oproti prvnimu podani natazenim rukou mas nejspis pravdu. Vetsina pistoli (ci jejich zasobniku) je konstruovana pro natazeni rukou. S konceptem +1 prisel pan Browning se svoji 1911, ktera je na to primo konstruovana a take se tak tradicne nosi.
Ne nadarmo se dva hlavni zpusoby obranne strelby (izraelsky a americky) lisi prave tim, jestli natahovat az po taseni, ci nosit "natazeno a zajisteno". Americka "narodni" pistole je 1911, Izraelske pojeti vychazi z pistoli, ktere dominovaly (a dominuji) u nich - italske, belgicke a nemecke. A jejich vlastni zbrane vychazeji z ..., no nekteri rikaji, ze z nasi CZ 75. Ovsem CZ 75 zase vychazi z FN HP35, ktera puvodne byla take konstrukci Johna Mosese Browninga.

Ale tim jsem se dostal od problematiky Beretty 70 spise do vseobecne roviny, cili tak trochu OT, za coz se omlouvam.
- TREW
Příspěvek#127 » čtv 30. čer 2011, 07:32
Už rozumím, přišlo mi 8 jak 8, ale šlo spíše o pohyb závěru tlakem ruky nebo výstřelu. Ani nevím, jestli jsem zkoušel střílet za sebou 9 nábojů tj. nabít si 8 + 1, Berettku nosím jen na střelnici, takže dám do zásobníku max 8, natáhnu rukou a střílím. Vyzkouším a napíšu jak to dopadlo. Jinak dále trvá maximální spokojenost 

- jindrich
Příspěvek#128 » pát 1. črc 2011, 20:56
Vývodky mi roztáhnout nešly - v zadní části bych musel plíšek ohnout "po délce" a používat násilí jsem nechtěl. Všiml jsem si při té příležitosti, že jsou poněkud nesymetrické - šířka levé je 1 mm a pravé 2 mm (při pohledu zezadu).
Nakousli jste tu, že problém souvisí i s nábojnicí s okrajovým zápalem. Myslím, že potíž je především v tom, že zbraň má poměrně strmou skluzavku a při nabití vyššího počtu patron je vzhledem k rozšířenému okraji každý další v zásobníku více a více "vodorovně". Hranice mezi "funkčností a nefunkčností" u mého kousku je zkrátka těch 7 nábojů. Osmý už nabere kvůli skluzavce a příliš plochému uložení v zásobníku vertikální směr a místo toho, aby nábojnice zajela do komory, narazí střelou do její horní hrany. Někdo tu výše psal, že mu Berettka krásně podá i když záběr brzí a pohyb trvá 4 sekundy, já takto příliš plynulého pohybu nedosáhnu, nejprve je závěr "líný" a poté se "splaší" (nebo mu musím pomoci lehkou silou).
Ještě jeden fenomén jsem pozoroval: 2x jsem zkusil napáskovat 7, natáhnout a pak doplnit do sedmi v zásobníku. První rána v pořádku, ale sekla se ta druhá (nebo dokonce až třetí, už nevím). Příště to vyzkouším zas, abych potvrdil či vyvrátil dosavadní statistické údaje
Jinak svoje "problémy s osmi" nechám být, jak jsem řekl, netrápí mě to, tím méně, že v úterý půjdu vyzkoušet nového glocka
Díky za rady a omlouvám se za "nevyřešenou" záhadu
Nakousli jste tu, že problém souvisí i s nábojnicí s okrajovým zápalem. Myslím, že potíž je především v tom, že zbraň má poměrně strmou skluzavku a při nabití vyššího počtu patron je vzhledem k rozšířenému okraji každý další v zásobníku více a více "vodorovně". Hranice mezi "funkčností a nefunkčností" u mého kousku je zkrátka těch 7 nábojů. Osmý už nabere kvůli skluzavce a příliš plochému uložení v zásobníku vertikální směr a místo toho, aby nábojnice zajela do komory, narazí střelou do její horní hrany. Někdo tu výše psal, že mu Berettka krásně podá i když záběr brzí a pohyb trvá 4 sekundy, já takto příliš plynulého pohybu nedosáhnu, nejprve je závěr "líný" a poté se "splaší" (nebo mu musím pomoci lehkou silou).
Ještě jeden fenomén jsem pozoroval: 2x jsem zkusil napáskovat 7, natáhnout a pak doplnit do sedmi v zásobníku. První rána v pořádku, ale sekla se ta druhá (nebo dokonce až třetí, už nevím). Příště to vyzkouším zas, abych potvrdil či vyvrátil dosavadní statistické údaje

Jinak svoje "problémy s osmi" nechám být, jak jsem řekl, netrápí mě to, tím méně, že v úterý půjdu vyzkoušet nového glocka

Díky za rady a omlouvám se za "nevyřešenou" záhadu

- Bruno
Příspěvek#129 » pát 1. črc 2011, 22:01
No, pak nevidím jiný způsob,než vyzkoušet jiný zásobník.Pak by se hned vidělo jestli to je zásobníkem,nebo že je problém jinde.Jak jsem už napsal,1500 vystřelených nábojů,a pouze jeden problém.Mě funguje bezchybně.To by v tom byl čert, abys na to nepřišel.Já sázím na ten zásobník.Ještě chci napsat co se jednou stalo mě.Kdysi dávno u nás kde bydlím, prodávali náboje Blazer.Volně sypané.Koupil jsem je, a mohl jsem se vzteknout.V Margolíně se mi každá třetí vzpříčila.Na střelnici mě vyvedli z omylu.Řekli mi že jsem koupil náboje do pušky, nebo se daly také použít v revolveru.Já to samozřejmě v té době,když jsem začínal nevěděl.Už nevím jestli ty patronky byly silnější,asi ano.Ale co mi bylo řečeno,a byla to pravda,střely byly těžší a o něco delší.V tom byl ten problém.Od té doby když jsem kupoval dvaadvacítky které jsem neznal,tak jsem vždycky řekl,že je chci do pistole.Zkus jiné náboje.Když to budou dělat také,tak bych pistolku dal puškaři ,ať se na to mrkne.Nestálo by to moc.Ta pistolka je bezvadná,spolehlivá.Určitě by se to vyplatilo,nechat jí poštelovat.Pak Ti bude dělat jenom radost.Jestli se k tomu odhodláš dej do budoucna vědět,jak to dopadlo.Ta pistolka za to stojí.
- jindrich
- Tomik_83
Příspěvek#131 » pon 4. črc 2011, 01:24
Říkal jsem si, že by třeba Jindřichovi mohlo pomoci pár obrázku. Ty vývodky bys samozřejmě měl mít symetrické a stejně vysoko, protože jinak ten náboj bude opravdu ujíždět k jedné straně. Na fotkách jsou zásobníky dva: jeden originální s kovovou botkou (ten s těmi ožvejkanými remingtony) a jeden s plastovou botkou kupovaný cca před měsícem (s náboji fiochi)
Jo a ještě k té rozteči vývodek: Já mám na obou dvou 5mm
Ty vývodky můžou být trochu zhuntovaný,ale pistolka je tak spolehlivá a všežravá,že pět minut s plochým šroubovákem a kombinačkama tvůj problém určitě vyřeší.
Jo a ještě k té rozteči vývodek: Já mám na obou dvou 5mm

Ty vývodky můžou být trochu zhuntovaný,ale pistolka je tak spolehlivá a všežravá,že pět minut s plochým šroubovákem a kombinačkama tvůj problém určitě vyřeší.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- jindrich
Příspěvek#134 » úte 2. srp 2011, 13:05
Nemáte tip, jak vylepšit mířidla? Považuji je za nejslabší článek na celé zbrani. Tahle pistole terčovka nebude, ale lehké vylepšení by snesla
Napadlo mě udělat modelářskou barvičkou body na mouchu a případně hledí, máte s tím někdo zkušenost? Nemusím být za každou cenu pionýr, rád se poučím z cizích chyb

Napadlo mě udělat modelářskou barvičkou body na mouchu a případně hledí, máte s tím někdo zkušenost? Nemusím být za každou cenu pionýr, rád se poučím z cizích chyb

- Bruno
Příspěvek#135 » úte 2. srp 2011, 13:41
jindrich píše:Nemáte tip, jak vylepšit mířidla? Považuji je za nejslabší článek na celé zbrani. Tahle pistole terčovka nebude, ale lehké vylepšení by snesla![]()
Tak já jsem to udělal červenou barvičkou na modely.Namočil jsem párátko do trochu hustší barvy,a kapku jsem přenesl na mouchu.Venku je to paráda.Úplně to září.Když budeš víc střílet vevnitř při umělém osvětlení tak je nejvhodnější bílá barva.Zkoušel jsem i zelenožlutou signálku.Venku také paráda.Ale vevnitř to bylo šedé.Tak že červená je venku nádherná a vevnitř to jde.To je alespoň moje zkušenost.Kdybych převážně střílel vevnitř,tak bych to nechal bílé.Barvičky,aspoň u nás stojí 38 kč.Prkotina.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí