Beretta 70/71

Krátké zbraně .22LR
tomblaha

Příspěvek#1321 » sob 14. kvě 2016, 20:44

Na přiohnutí jsem taky pomýšlel ale po konzultaci se správcem střelnice jsem to zavrhnul. Je tam riziko že situace bude hoší než lepší, zkusím tu reklamaci, a uvidí se. Spíš teď je pro mě aktuální kde koupit spolehlivý nový nebo jetý, na prodejně není jak tuhle situaci nasimulovat :( spíš kdyby někdo měl na prodej a byl ochotný se mnou na střelnici.

mar.tan

Příspěvek#1322 » pon 16. kvě 2016, 06:13

Minulý týden jsem na 15m trefoval kolíčky, kterými jsem měl terč přidělaný, z 9 ran 5 kolíčků a to mám dost jalový ruce :-) Jen doma mě žena nepochválila...

Odesláno z mého thl 5000 pomocí Tapatalk

Smart.ik

Příspěvek#1323 » čtv 26. kvě 2016, 15:15

I přesto, že jsem si beretku kupoval před 9 měsíci, tak na tohle vlákno jsem narazil a přečetl teprve před pár dny. Za tu dobu jsem v ní použil nepřeberné množství druhů střeliva, ale nakonec jsem usoudil, že pro mé střílení do terče bohatě stačí SB Standart. I když více špiní, ale pro mě je po každém střílení radost berettu rozebrat a vyčistit.

Jedná se o rok 1968 typ „jaguár“, všiml jsem si, že jsem asi teprve třetí kdo se pochlubil tady na fóru zatím nejstarším ročníkem :) . Musím říct, že ten můj kousek má určitě něco za sebou, povrchovka je místy odřená, střenky oťukané, nicméně hlaveň je jako zrcadlo a drážky jsou perfektní (což není žádná novinka u olověných .22 LR), ale každopádně funguje naprosto bez problémů. Nemá problém s 8 náboji v zásobníku a to nejsou vidět žádné úpravy, ale páskuju spíše 7 nábojů, aby mě to zbytečně nepřekvapilo.Samozřejmě po takové době používání se mi už párkrát zasekl náboj o hlaveň, ale těchto pár závad bylo způsobeno spíše střelivem a znečištěním po pár set střelách než zbraní, ta je naprosto všežravá. Kupoval jsem ji od soukromého majitele za 3 tisíce, takže jsem ji vyzkoušel na střelnici a vše bylo, jak má být. Originální italský zásobník byl údajně kupován nový pár měsíců před mojí koupí.

Nakonec jsem nedával žádné kroužky na dorazy vzhledem k používání předepsaného střeliva, ani jsem jinak zbraň neupravoval. Pokukoval jsem po dřevěných střenkách, ale vzhledem k typu na to kašlu, i když už se dají koupit i s dopravou na ebay za podobnou cenu jako od Klinského, ale je mi líto dávat takové peníze za druhý zásobník natož za kus „nefunkčního“ dřeva i když vypadá velmi hezky. Tak nějak jsem si spíš zvykl na „dobový“ vzhled skoro 50 let staré plně funkční zbraně.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

salamcz

Příspěvek#1324 » čtv 26. kvě 2016, 19:15

Koukam jeden z mala se stejnou pojistkou jako ja.

Smart.ik

Příspěvek#1325 » čtv 26. kvě 2016, 19:24

jsme hodně malá "komunita" to je fakt :)

JardaB

Příspěvek#1326 » čtv 26. kvě 2016, 19:32

Zrovna premyslim, jestli ji koupit - na prodejne nejake maji tak se zitra zajedu podivat. Ale chteji za ne 4-5 tisic podle verze, to uz mi neprijde uplne malo :-(
Trosku me taky prekvapuje, ze do tak dlouheho zasobniku se vejde jen tak malo malinkych naboju. I kdyz na strelnici to asi staci.

Smart.ik

Příspěvek#1327 » čtv 26. kvě 2016, 19:37

Kapacita zásobníku se dá ještě zvýšit odšroubováním toho malého šroubku, ale to už spoustě lidem beretty protestujou. Osobně nejčastěji páskuju 5 nábojů když se snažím o mířenou střelbu, takže pro mě je kapacita víc než dostačující.

mar.tan

Příspěvek#1328 » čtv 26. kvě 2016, 21:33

Já páskuji 7 na všech třech zásobnících a to je akorát. Jen jeden mi dělá problémy, nezachytává u něj závěr po poslední ráně. Není to ani tak problém pružiny ale toho plastového podavače. Dal jsem to k puškaři, tak uvidím co s tím vymyslí, sám si na to netroufám.

Pupak

Příspěvek#1329 » čtv 26. kvě 2016, 23:23

Smart.ik píše:jsme hodně malá "komunita" to je fakt :)

Když jsem kupoval v Kentauru svoji, měli tam taky jednu s touhle pojistkou, byla asi nejhezčí z nabízenejch a nekoupil jsem ji. Po pravdě jsem vůbec nepochopil, k čemu něco takovýho vymysleli, když ta na palec funguje skvěle, zatímco na ovládání týhle pojistky normálním lidem prostě nenarost potřebnej prst :lol:

Smart.ik

Příspěvek#1330 » pát 27. kvě 2016, 05:22

No jo, když udělali vypouštění zásobníku tam kde ho udělali tak jim nebylo proti srsti vymyslet ani takovou pojistku :) Osobně jsem pojistku nikdy nepoužil a těžko někdy použiju, takže se spíš kochám nezvyklým modelem zbraně.

Hondista

Příspěvek#1331 » pát 27. kvě 2016, 13:30

Ahoj,včera jsem úspěšně složil zoz, do konce června bych mohl být držitelem ZP :-) Berettu 71 mám vybranou na začátek, máte nějaký tip kde dobře nakoupit ? Mám pocit, že všichni prodejci ji stejně berou ze Zeleného sportu. Nebo se mýlím ? Nebylo by potom lepší si zajet přímo tam. Zaregistroval jsem ale příspěvky ,že v Zeleném sportu není prostor na výběr. Prostě donesou kus a nezdržuj. Máte tam někdo nějaké zkušenosti s nákupem? Dík

kocpel

Příspěvek#1332 » pát 27. kvě 2016, 14:23

Známej jí kupoval v březnu u Brymový. Donesli mu čtyři kusy a mohl si vybrat, rozebírat a porovnávat. Bylo to v klidu a pohodě.

Pupak

Příspěvek#1333 » pát 27. kvě 2016, 14:34

Hondista: Záleží odkud jsi, moc se nevyplatí pro pistoli za čtyřku přejet republiku napříč. Tím ZS si nejsem jistej, jak jsem psal, kupoval jsem ji v Kentauru na kulaťáku v Dejvicích a na krabičce a návodu je jako dodavatel uveden Kerberos Trade. Vybíral jsem si tenkrát ze tří kusů, taky jsem je samozřejmě rozhodil a študoval ze všech stran, půjčili mi k tomu i hadr.

Hondista

Příspěvek#1334 » pát 27. kvě 2016, 14:52

Jsem z Jaroměře. Do Mýta to mám blíž jak do Prahy. Ale nechám si poradit, raději si zajedu dál pro lepší kousek. Přece jen pistoli nekupuji každý den, tak se z nákupu může stát i fajn vejlet.

JardaB

Příspěvek#1335 » pát 27. kvě 2016, 16:09

Tak mam jednu B71 doma, s drevenyma strenkama, vypada docela dobre - zkusim udelat par fotek vecer ;-) Jen se mi dlouho nedarila rozebrat, hlaven sedi v tele dost fest.

Zpět na