Výběr pistole v ráži .22LR

Krátké zbraně .22LR
erteple

Příspěvek#331 » sob 26. říj 2024, 11:50

Líbí se mi ten styl Rugeru nebo BuckMarku, ale kouknu i po těch dalších - jedině celokov, to je jasné (a s tou střelbou u syna trochu přeháním, ostatně i já budu rád, když si tohle přibalím na střelnici párkrát do roka)... TeĎ to trochu víc studuju a zdá se, že závit má jen opravdu jen ta stainless verze (když pominu nějaké speciály s omezenou dostupností)...

Klicky

Příspěvek#332 » sob 26. říj 2024, 12:41

Tak ona i ta beretta 71 je dobrá malorážka za málo peněz a bude i se závitem ne?

Jinak já kupoval Ruger Mark IV Tactical z druhý ruky (Ne tu 22/45 - to je plasťák) za nějakejch 17k peněz? Nová by mohla teď stát podobný peníz, tlumič 2-4k

Sud

Příspěvek#333 » sob 26. říj 2024, 12:56

Jestli chceš celokov, co třeba Kadet?

Hafajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#334 » ned 27. říj 2024, 11:54

Nazdar všichni, mohu doporučit GP K22. Mám v 8", spokojenost. Na rozdíl od BackMarka, Rugra, SW... je to ocel (hlaveň, závěr, vedení, spoušťák a kontejner ve kterém to všechno je). Tělo je plast. Hlaveň nemá ocelovou jen duši s hliníkovým opláštěním, je tlustostěnná, ocelová. Rozborka jako u Glocka. Za vteřinu to rozhodite po stole. Na netu je maník, co s tím a s clubkama střílí jen do desítky. Mne se takový rozptyl povedl jen jednou, náhodou. Ale ta zbraň to umí.

Redsnake

Příspěvek#335 » ned 27. říj 2024, 13:22

Na rozdil? Ruger je celokovovy bez hlinikovych nesmyslu. Existuji i modely s plastovym ramem jako 22/45 ale klasicke verze jsou celokovove. Buckmark imho taky, nemam jej tak nevim jiste.

Je jasne, ze kazdy lisak chvali svuj ocas, ale chce to bejt aspon objektivni.

Héfaistos

Příspěvek#336 » ned 27. říj 2024, 15:53

2 Redsnake - přesně tak Jinak za mě celokovový Ruger Mark IV (target nebo hunting verze je best) ale je třeba si ho ochmatat, sklon rukojeti a její horní, poměrně ostrý, rádius k závěru nemusí sedět všem - já se s tím srovnal až s anatomickými střenkami s oporou pro palec. Nicméně toho Rugera nebo Buckmarka neustřílí ani děti vašich dětí, jsou to neskutečný držáci.

DesertEagle

Příspěvek#337 » ned 27. říj 2024, 19:55

Co člověk to názor a je to tak dobře. Marka IV ideálně v nerezu musi mít klaždy pořádný sběratel pěkných kvéru. Je to ozdoba trezorovky, taková moderni "jako" P08 :-) Bohužel střelecky mě absolutně nebaví. Bizardni ergonomie, hrozný spoušták. Občas ho vynesu, dam krabku a trápím se. Na pistoli stejný den vysypu 500 a odcházím s krásným pocitem pořádné sypačky :-)

Gimpel

Příspěvek#338 » ned 27. říj 2024, 20:55

...... ,,"jako" P08" .........

Kdepak, předlohou pro Herr Sturm byla japonská Nambu.

Héfaistos

Příspěvek#339 » ned 27. říj 2024, 22:34

DesertEagle píše:...Bohužel střelecky mě absolutně nebaví. Bizardni ergonomie, hrozný spoušták...

Ergonomi zlepší anatomické střenky s oporou palce - než jsem si je tam dal, taky jsem se trápil. No a spoušť, resp celej spoušťák, vyřeší sada VOLQUARTSEN RUGER® MK IV® ACCURIZING KIT (https://www.brownells.cz/RUGERZ-MK-IVZ-ACCURIZING-KIT-Accurizing-Kit-for-the-Ruger-MK-IV-VOLQUARTSEN-Black-Drop-In-930000153)

To je prostě nebe a dudy, s tímhle spoušťákem, když se dobře nastaví pretravel a overtavel, je to pošušňáníčko. Kdo nevyzkoušel, neuvěří - doporučuji všem majitelům Rugera Mark XX. Já si ještě místo hliníkové spouště co je v setu přikoupil nerezovou (https://www.brownells.cz/RUGER-MARK-II/MARK-III-22/45-TARGET-TRIGGER) abych neměl na zbrani nic hliníkového ;-). Ale ten spoušťák od VOLQUARTSEN je prostě neskutečná balada, jak říkám, kdo to jednou vyzkouší, tak (i přes tu cenu) hned objednává...

Héfaistos

Příspěvek#340 » ned 27. říj 2024, 22:45

Jak pak takový lovič záslepek vypadá můžete posoudit:

IMG_20241027_223930_509.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

DesertEagle

Příspěvek#341 » úte 29. říj 2024, 12:25

Zdar Sokolíku, díky za konkrétní odkaz. Tohle mi děla opravdu radost, žádne zbytečné kecy a rovnou napsáno: .. tohle jsem spáchal, je to super, tady je odkaz. Super díky. Lehce přes kilečko na spoštáčku .. hmm .. to asi budu muset testnout.
Zbraní na které lze napáchat lištu, tedy myšleno napáchat bez zásahu do zbraně není mnoho. Díky tomu můžeme potom vymýšlet podobné recese a dělam to taky. např. na Buck Marku to vypadá stejně dobře :-)
Více dotazů v SZ pls.

Hafajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#342 » úte 29. říj 2024, 22:12

Redsnake píše:Na rozdil? Ruger je celokovovy bez hlinikovych nesmyslu. Existuji i modely s plastovym ramem jako 22/45 ale klasicke verze jsou celokovove. Buckmark imho taky, nemam jej tak nevim jiste.

Je jasne, ze kazdy lisak chvali svuj ocas, ale chce to bejt aspon objektivni.

Nazdar všichni,
každý lišák může chválit svůj ocas, ale to GPčko mi nikdo nepřidělil. Vybral jsem ho po důkladné úvaze a proto ho doporučuji. BackMark má perfektní ergonomii. Bohužel má konstrukcí, kterou bych očekával jako ročníkovou práci. Co se životnosti týká, ve velkoskladu mi hned řekli, že gumový nárazník hodně vydrží a dostanu rovnou čtyři. Jen nemá rád olej. Což je u secího stroje který se olejem čistí a maže trochu problém. Ruger má odpor spouště jak pro amíka. Lepší si může člověk dokoupit za 4k. To mi přijde s nemožností rovnou objednat zbraň se spouští jakou chci, jako podvod. Co se materiálu týká, všichni uvádí odolnou hliníkovou slitinu. Při natažení je to cinkání jasně slyšet. Proto tomu říkám hliník. (Čest nerezovým speciálům, které jsou myslím jen dva, Hunter a Stainless).Ocel je to, k čemu se chytne magnet. GPčko má v ceně oboustranné ovládání, 5 výměnných hřbetů, nechybí závit, bodová spoušť, mikrometrická mířidla... Proto to byla jasná volba a proto ho chválím.

KapitánPacička

Příspěvek#343 » stř 30. říj 2024, 06:55

Nez jsem porizoval kratkou malorajdu, tak jsem taky zkousel kde co...Nakonec jsem poridil GP K22 TS 5" a ve vsech ohledech max spokojenost, tuhle zbran normalni smrtelnik neustrili ;)
Kdyz obcas potkavam nejake strelce co maji at Siga, Walthera, CZ, Rugera, Glocka v 22lr, tak se nemuzou rovnat s GP :!:

Redsnake

Příspěvek#344 » stř 30. říj 2024, 07:20

Dulezite je, ze jsi spokojeny. Mimochodem stainless modely jsou naprosto bezne, az bych rekl ve vetsine a ne kazdy nerez je magneticky. Nevim kde jsi to o hliniku cetl, ale cetl jsi spatne nebo slo o nejaky konkretni model kterych je teda za roky produkce hafo.

At vam GPcko slouzi, jiste se slovensky zazrak co nevidet rozsiri po celem svete.
Btw: to GP designoval jeste Michail Vladimirovič Margolin, ne? :lol:

Hafajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#345 » stř 30. říj 2024, 08:56

Redsnake píše:Dulezite je, ze jsi spokojeny. Mimochodem stainless modely jsou naprosto bezne, az bych rekl ve vetsine a ne kazdy nerez je magneticky. Nevim kde jsi to o hliniku cetl, ale cetl jsi spatne nebo slo o nejaky konkretni model kterych je teda za roky produkce hafo.

At vam GPcko slouzi, jiste se slovensky zazrak co nevidet rozsiri po celem svete.
Btw: to GP designoval jeste Michail Vladimirovič Margolin, ne? :lol:

Ahoj. Většina nabízených modelů je z hlíny. Kde jsem to četl? Nečekaně tam, kde je nabízejí. Někde se o materiálu nezmiňují, kde ano, je hliník (ne jen v Humpolci). Které další modely jsou nerezové? Nevím všechno (na to tu máme někoho jiného), ale já se rád poučím, když je jich tolik. Margolin designoval GPčko asi George Luger Rugera.
P.S. GP dělá devítku a na jejím těle tuhle malorajdu. Proto ten vzhled. Nese to sebou nevýhodu pro malou ruku velkou pažbičku a výhodu, že můžeš nosit a trénovat se "stejnou" zbraní, ale v různých rážích.

Zpět na