Beretta 70/71

Krátké zbraně .22LR

tom38

Příspěvek#721 » sob 8. lis 2014, 16:52

Tuto polepku jsem měl na zásobníku mojí berty, když jsem jí kupoval. Ale jestli to 9/5/01 je datum uložení či nějaké kontroly netuším.

nápis.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Milan100

Příspěvek#722 » ned 9. lis 2014, 18:10

Tom38, že by třeba datum přeřazení zbraně z armádního - jiného skladu pro výprodej do civilního sektoru, tedy pro nás?
Dnes jsem byl také zkoušet Beretku s náboji remington thunderbolt, geco, SaB. Vesměs chodí bez problémů zatím se vším co jsem zkusil. Přesnost raději nehodnotím, čím dýl jsem střílel tím horší to bylo. Ale to bude rukama. Co se mi ale moc líbilo tak to že všechny "cizí" náboje mají kulaté špičky střel oproti našim SaB s ploškou na špičce. Beretka má velmi krátkou skluzavku a ty plošky SaB nábojů se dokážou seknout při nabíjení do komory při plném zásobníku, nebo se kus střely odstřihne. Naopak třeba thunderbolty s ostřejšim úhlem a krásně kulatou špičkou chodily do komory bezvadně a to i když jich bylo 9 v zásobníku. Jak poznamenal kolega který byl vedle mě "aspoň víš jaké střelivo máš kupovat". No jo ale blbě se shání narozdíl od SaB a střílet jen výkonné HV také pořád nechci. A se standarty když se snažím tak to jde dost dobře. Asi bych to shrnul, na levné střílení na střelnici SaB bez problémů, pro případ nošení pro obranu bych volil raději jiné střelivo. Snad moc nenaštvu zastánce velkých ráží.

formic

Příspěvek#723 » úte 11. lis 2014, 18:36

tak po nějaké praxi přidám zkušenosti s vyzkoušeným střelivem...
z Berty jsem už propálil několik tisíc ran a hodnotil bych to asi takto:

1) HV jsem střílel jen asi 150 ran, už to nekupuji, nechci jí trápit, takže nehodnotím...
2) SaB Standard 40gr. - odstříleno tak 2000 ran, bez zádržky, nenarazil jsem ani na vadný kus (náboj). Přesnost je ucházející, cena bezkonkurenční, jen nevím co do toho sypou za prach, po každém střílení je to jak kdybych jí protáhl komínem... vím, že na ně leckdo kouká skrz prsty, ale mě vyhovují
2) SaB Club 40gr. - totéž co Standard, jen o málo dražší a asi i méně špiní
3) ELEY Sport 40gr. - opravdu sportovní střelivo (se standardní rychlostí), velmi přesné (subjektivní), ale také si za něj něco připlatíte... na druhou stranu ten rozdíl v přesnosti (soustřel) byl pro mě oproti Standardům opravdu viditelný a nešpiní tolik zbraň, občas si s nimi udělám radost :)
4) mám i jednu špatnou zkušenost s Winchester Standard velocity 40gr. - přesnost celkem dobrá, špiní jako Standardy, ale z cca. 250 ran jsem měl kolem 15-20 zádržek. To je hodně a už ho nekupuji. Střelivo bylo z různých sérií. Jestli jste tohle střelivo někdo testoval napište, co vaše Berty, jsem zvědavý jestli jsem tenhle problém měl jen já.

Zkoušel jsem i jiná střeliva, vesměs jsem neměl s ničím problém, jen po 50-100 ranách nechci hodnotit.

Jinak jak tu někdo psal, že čím déle střílel tím to bylo horší - se střelivem které nadměrně špiní to je fakt. Viz. výše SaB - po 150-200 ranách na střelnici je vidět jak se snižuje přesnost a zvětšuje soustřel.

MarekS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#724 » úte 11. lis 2014, 18:39

Ahoj mam na pravem boku Berettky vytukano 2991/61-08 a za tim neco jako "uz" je to model z roku 1976 jak predpokladam neda se zjistit kde se pouzivala co?

gevzen

Příspěvek#725 » sob 15. lis 2014, 18:57

Tak jsem rozmnožil řady majitelů Beretty.Koupil jsem ji v Rakovníku za 2400Kč ve velmi ucházejícím stavu rok 76.Střílí znamenitě a po 1000 ranách různého střeliva se osobně přikláním k Sb standart. zkoušel jsem Federály.CCI,ale Sb vedou co do přesnosti.S čím je problém je staré voskované střelivo ,ale o tom tady už bylo psáno.

tom38

Příspěvek#726 » pon 24. lis 2014, 11:02

Dnes jsem bertičku opět provětral, tentokrát na kryté střelnici. Přeci jen chodí trochu nahoru, ale bohužel jsem na to neměl moc času, takže zatím definitivní závěr nedělám.
Ale co mi udělala již podruhé (vystřeleno asi 250 nábojů) je to, že mi úderník ťukne náboj a nevystřelí :? . Přitom otisk úderníku mi nepřipadá nijak slabší a úderník jsem měl (hned po koupi) rozebraný a vyčistil jsem ho. Zatím střílím jen sypačky Lapua, protože je mám na dlouhou ZKM 456, u které se mi to nikdy nestalo.

Dandys

Příspěvek#727 » čtv 4. pro 2014, 13:28

Mi berta po asi 1000 vystřelených nábojích taky začala trošku "zlobit", že náboj (Remington Thunderbolt) nevystřelil, většinou byl otisk úderníku ve vyraženém nápisu "Rem" (mohli by je razit na střed). Rozebral a pročistil jsem úderník a v pondělí na střelnici zase lítalo vše.
Čas od času se mi spíš šprajcne náboj o okraj hlavně - většinou SB standard (a předtím střílené Federal Champion), které mají na špičce střely plošku.
A z SB standard mám vždycky na stolku střelnice pěkný sajrajt. :(
Jinak spokojenost.

PS: Nemáte někdo info o tom, jestli a kdy budou dostupné náboje Blazer? Rád bych je v bertě taky vyzkoušel, když je tu všichni chválili...

seton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#728 » pát 5. pro 2014, 15:25

Ahoj,
také jsem si ji koupil 71 tuto středu v BVS za 3000,- dali mi vybrat ze dvou kusů, ten hezčí jsem si vzal, doufám, že do vánoc budu mít k ní papíry.
Mám dotaz, také nemáte číslovanou hlaveň a závěr ?
Tonda

mikymoto

Příspěvek#729 » pát 5. pro 2014, 15:42

Jo, číslo je jen na těle, hlaveň a závěr číslo nemá. Trochu mi to pomotalo hlavu na krámě, ale ani při registraci s tím problém nebyl.

Co mě ale vrtá hlavou dodnes je, jestli moje berta není díky tomu splácaná ze dvou, nebo více pistolí. Pač až doma při čištění se mi zdálo, že opotřebení v drážkách těla neodpovídalo opotřebení v závěru - vyleštěný byly trochu jiný místa. Navíc muška není zcela ideálně v ose výřezu v horní části závěru. Ale na tohle sem přišel až doma. Na krámě jsem řešil vůle, chod spouště a zásobník - u některých kusů nechytal závěr - byl omletý ten plastový zub v rásobníku.

Takže mám dojem, že si někdo z hromady berett poskládal pár "výběrových" kousků pro sebe a kamarády a zbytek poslal na pult. Možná su paranoik, možná taky ne.

MM

Příspěvek#730 » pát 5. pro 2014, 16:09

Presne ten isty dojem (neusosost hlaven rsp. muska vs zaver) mam ja. V tom vyreze zaveru sa to opiera na jednu stranu, na druhej je cca 1mm medzera. Ked mierim podla sucasneho stavu, tak to na 10m nesie ~ 5 cm dolava. Predpokladam ale ze poklep na cielnik to dokaze zrovnat.

tom38

Příspěvek#731 » pát 5. pro 2014, 20:15

Moje berta má stejný problém, muška maličko víc u levé strany, ale chodí na střed (stranově).

hugofalfar

Příspěvek#732 » sob 6. pro 2014, 11:45

Střílí někomu beretta dolů? Mně střílí cca o 25 cm na 25 metrů dolů. Zatím jsem to zkoušel jen se SB HV.

seton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#733 » ned 7. pro 2014, 21:40

Zítrajdu přihlásit 71 má takové, no pažbičky odřené, nevíte kde sehnat zásobník na .22 Berettu 71, na cz83 mám zásobníky po 300, není někde někdo, komu by přebýval zásobník a pažbičky ?
Tonda

formic

Příspěvek#734 » pon 8. pro 2014, 12:21

Seton: ahoj, vidím, že jsi z Prahy, tak zkus Brýmovou - zásobníky většinou mají, ale raději si sedni až ti řekne cenu :) tuším kolem 1200/ks

hugofalfar: mě se SB standard taky chodí lehce dolů na 25m, otázka je, kolik dělá zbraň, kolik náboje a kolik moje volšový ruce :)

Když jsem Bertu koupil, chodilo vše doprava (nejen mě), tak jsem pohnul muškou (je v rybině, ale chtělo to hodně násilí) a vyřešeno...

jantar

Příspěvek#735 » pon 8. pro 2014, 15:17

To formic:
pohnout muškou v rybině.Opravdu?

Zpět na