Beretta 70/71
Krátké zbraně .22LR
- Vaclaf
Příspěvek#766 » stř 14. led 2015, 17:56
Pořídil jsem si taky Bertu, na střelnici s ní půjdu poprvé v neděli. Podle čísla je to rok 89 (A-----U). Mám nachystané nějaké SB Standart a tak. Zásobník zatím jeden. Nicméně mám otázku - mám namazat lůžko úderníku? U běžných pistolí to nedělám, aby se tam nedržel bordel ze spalin. Nicméně s tímto modelem nemám zkušenosti. Měl jsem předtím ve .22 Margolinu, tam jsem lehce máznu jen vodítka závěru, zbytek radši víceméně nasucho. Čízu P-07 na doporučení výrobce v podstatě po vyčištění lehce namažu a před střílením osuším.
Už se těším a jsem zvědav, jak "pojede".
Už se těším a jsem zvědav, jak "pojede".

- Georg
- Bruno
- tom38
- tomashr
Příspěvek#772 » pon 19. led 2015, 13:01
Co se týče přesnosti Beretty 71, tak mi přijde naprosto v pohodě. Sám se pokládám za střelce spíš podprůměrného, ale i tak dám na "obrannou vzdálenost" cca 8 metrů u terče 50/20 v podstatě všechny rány za 9-10b, na 15m se pak pořád držím "v černém. Na 25m už mi to tak moc nejde, ale v terči pořád naprostá většina ran (vše samozřejmě bez opory).
Myslím si, že na takto malou zbraň je to naprosto vyhovující už proto, že lepší střelec určitě výsledek dále zvedne.
Myslím si, že na takto malou zbraň je to naprosto vyhovující už proto, že lepší střelec určitě výsledek dále zvedne.
- mause
- mause
Příspěvek#775 » pon 26. led 2015, 17:56
dnes jsem mršku čistil a mazal. a jak jsem si s ní pohrával tak jsem si všimnul že když je kohout na bezpečnostním ozubu tak se hýbe při pomačkávání spouště. Tak jsem trošku zabral cca asi jak při DA na cz duty. A ejhle kohout kousek popojel dozadu cca mac 1mm a udeřil.
Co to je??? Jak budu na střelnici musím vyzkoušet jestli i vystřelí.... nějaká zkušenost???
Co to je??? Jak budu na střelnici musím vyzkoušet jestli i vystřelí.... nějaká zkušenost???
- Vaclaf
Příspěvek#776 » pon 26. led 2015, 19:20
To jsem ještě nezkoušel, ale zjistil jsem něco jiného - na bezpečnostním ozubu se dá zajistit pojistkou. Pro mne překvapení, pro odborníky možná ne. Ale neznám jinou krátkou, která se dá zajistit na ozubu. Většinou až při nataženém kohoutu. Inu tak ... Až děti usnou, zkusím ten DA "výstřel" na sucho.
- MM
- Georg
Příspěvek#780 » úte 27. led 2015, 09:40
mause píše:. . . . a jak jsem si s ní pohrával tak jsem si všimnul že když je kohout na bezpečnostním ozubu tak se hýbe při pomačkávání spouště. Tak jsem trošku zabral cca asi jak při DA na cz duty. A ejhle kohout kousek popojel dozadu cca mac 1mm a udeřil.
Vaclaf píše:To jsem ještě nezkoušel, ale zjistil jsem něco jiného - na bezpečnostním ozubu se dá zajistit pojistkou. Pro mne překvapení, pro odborníky možná ne. Ale neznám jinou krátkou, která se dá zajistit na ozubu. Většinou až při nataženém kohoutu. Inu tak ... Až děti usnou, zkusím ten DA "výstřel" na sucho.
Mause: ta zkušenost je stejná i u mne, takže se toho děsit nemusíš

Vaclaf: ano, Beretta 71 se dá zajistit jak s kohoutem v přední poloze na bezpečnostním ozubu, tak i v zadní poloze - nataženo. Je to taková malá zajímavost, tu pojistku s vypuštěným kohoutem bych osobně bral spíš něco jako "dětskou pojistku"

Jinak jsem osobně zkoušel nabít pistolku akustickou nábojkou 6mm Start (klasický poplašňák) a při kohoutu v přední poloze na bezpečnostním ozubu a v odjištěném stavu jsem natvrdo promáčkl spoušť. Výsledek je hned napoprvé odpálená nábojka (vyšel výstřel). Pak jsem pokus opakoval s nábojkou 6mm ME Flobert. Zde jsem se už výstřelu nedočkal. Otisk na dně nábojničky byl, ale byl slabý. Ani opakované pokusy (asi 3) už nábojku neodpálily. Pak jsem pokus zopakoval opět s poplašňákovou nábojkou , ale tentokrát už k výstřelu nedošlo. Ani po opakovaném stisknutí spouště.
Z celých těchto pokusů tedy (aspoň pro mne) vyplývá závěr, že pokud je kohout vpředu na pojistném ozubu, nemačkat spoušť. Jednak se dle mého ničí spoušťový mechanismus zbytečným namáháním, protože k promáčknutí spouště je třeba daleko větší, než běžná síla nutná pro běžnou střelbu a druhak pokud by byl v komoře náboj, nelze nikdy vyloučit jeho odpálení (myšleno výše popsaným způsobem mačkání spouště).
Náboj v komoře nepovažuji za něco nebezpečného či riskantního, to určitě ne, jen vzhledem k okrajovému zápalu nábojů bych se spíše přikláněl k prázdné komoře. Kromě střelby samotné, samozřejmě

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí