Beretta 70/71

Krátké zbraně .22LR

Vaclaf

Příspěvek#766 » stř 14. led 2015, 17:56

Pořídil jsem si taky Bertu, na střelnici s ní půjdu poprvé v neděli. Podle čísla je to rok 89 (A-----U). Mám nachystané nějaké SB Standart a tak. Zásobník zatím jeden. Nicméně mám otázku - mám namazat lůžko úderníku? U běžných pistolí to nedělám, aby se tam nedržel bordel ze spalin. Nicméně s tímto modelem nemám zkušenosti. Měl jsem předtím ve .22 Margolinu, tam jsem lehce máznu jen vodítka závěru, zbytek radši víceméně nasucho. Čízu P-07 na doporučení výrobce v podstatě po vyčištění lehce namažu a před střílením osuším.

Už se těším a jsem zvědav, jak "pojede". :-)

Georg

Příspěvek#767 » stř 14. led 2015, 18:07

Tak co se týče měnosobně, tak ji před střelbou nijak zvlášť nemažu. Berettka není nijak zvlášť vybíravá. Stačí jí běžná údržba. A pokud jde o mazání vodících drážek závěru, tak ty mažu u všech samonabíjecích pistolí.

Bruno

Příspěvek#768 » stř 14. led 2015, 18:25

Také před střelbou nemažu.Naopak,když déle leží tak jí před střelbou vytřu-na sucho.Když vím,že delší dobu bude ležet,tak jí namažu.Ale to dělám u všech zbraní které mám.Podle testů,a i podle mě,je nejlepší olej řady CLP.

tom38

Příspěvek#769 » stř 14. led 2015, 20:05

Vaclaf: rok výroby berty nepočítej podle písmen ve výrobním čísle, ale podle dvojice písmen vyražených na druhé straně, já je mám konkrétně na rozšířené části lučíku u značky zkušebny a zkoušky bezdýmým prachem. Někde se to tu zkraje ve vlákně probíralo.

Vaclaf

Příspěvek#770 » čtv 15. led 2015, 12:14

tom38: Díky, asi jsem to špatně pochopil. Mám tam AB, tak jdu hledat ten odkaz :-)

Ostatním díky za názory.

Vaclaf

Příspěvek#771 » čtv 15. led 2015, 12:20

Tak jsem to našel AB = 1976 :-) nikoliv 1989 :-(

tomashr

Příspěvek#772 » pon 19. led 2015, 13:01

Co se týče přesnosti Beretty 71, tak mi přijde naprosto v pohodě. Sám se pokládám za střelce spíš podprůměrného, ale i tak dám na "obrannou vzdálenost" cca 8 metrů u terče 50/20 v podstatě všechny rány za 9-10b, na 15m se pak pořád držím "v černém. Na 25m už mi to tak moc nejde, ale v terči pořád naprostá většina ran (vše samozřejmě bez opory).
Myslím si, že na takto malou zbraň je to naprosto vyhovující už proto, že lepší střelec určitě výsledek dále zvedne.

lada1516

Příspěvek#773 » čtv 22. led 2015, 22:27

Zkuste místo sb standard radeji clubky. Mě dělají lepší soustrel. Jinak když mám den tak na 25 se dá na pistolaku udržet devitkovy kruh, na zeleném desitkovy

mause

Příspěvek#774 » pát 23. led 2015, 19:16

pánové včera jsem byl na střelnici, beretka na 50 metrů vše v pistolovém terči... na to že je ten terč fakt malej :-) tak 5z5 v terči. S p-07 jen tři.. samosebou je to určitě rukama :-)

mause

Příspěvek#775 » pon 26. led 2015, 17:56

dnes jsem mršku čistil a mazal. a jak jsem si s ní pohrával tak jsem si všimnul že když je kohout na bezpečnostním ozubu tak se hýbe při pomačkávání spouště. Tak jsem trošku zabral cca asi jak při DA na cz duty. A ejhle kohout kousek popojel dozadu cca mac 1mm a udeřil.

Co to je??? Jak budu na střelnici musím vyzkoušet jestli i vystřelí.... nějaká zkušenost???

Vaclaf

Příspěvek#776 » pon 26. led 2015, 19:20

To jsem ještě nezkoušel, ale zjistil jsem něco jiného - na bezpečnostním ozubu se dá zajistit pojistkou. Pro mne překvapení, pro odborníky možná ne. Ale neznám jinou krátkou, která se dá zajistit na ozubu. Většinou až při nataženém kohoutu. Inu tak ... Až děti usnou, zkusím ten DA "výstřel" na sucho.

mause

Příspěvek#777 » pon 26. led 2015, 21:39

na to jsem přišel taky, což mi přišlo hodně divný u zbraně s SA systémem ....

zkuz prosm jsem zvědav

MM

Příspěvek#778 » pon 26. led 2015, 23:45

Zo zvedavosti som to vyskusal so svojou. Takisto sa to da pri dostatocnej sile pretlacit. Dal som tam hlinikovu susilku - zapich je poctivy, podla mna by to vystrelilo.

mause

Příspěvek#779 » pon 26. led 2015, 23:58

takže je SA a nebo SA/DA ???

Georg

Příspěvek#780 » úte 27. led 2015, 09:40

mause píše:. . . . a jak jsem si s ní pohrával tak jsem si všimnul že když je kohout na bezpečnostním ozubu tak se hýbe při pomačkávání spouště. Tak jsem trošku zabral cca asi jak při DA na cz duty. A ejhle kohout kousek popojel dozadu cca mac 1mm a udeřil.
Co to je??? Jak budu na střelnici musím vyzkoušet jestli i vystřelí.... nějaká zkušenost???

Vaclaf píše:To jsem ještě nezkoušel, ale zjistil jsem něco jiného - na bezpečnostním ozubu se dá zajistit pojistkou. Pro mne překvapení, pro odborníky možná ne. Ale neznám jinou krátkou, která se dá zajistit na ozubu. Většinou až při nataženém kohoutu. Inu tak ... Až děti usnou, zkusím ten DA "výstřel" na sucho.

Mause: ta zkušenost je stejná i u mne, takže se toho děsit nemusíš :D Já mám Berettku na blbnutí na střelnici, ale pokud bych ji měl "nosit", tak asi bez náboje v komoře.

Vaclaf: ano, Beretta 71 se dá zajistit jak s kohoutem v přední poloze na bezpečnostním ozubu, tak i v zadní poloze - nataženo. Je to taková malá zajímavost, tu pojistku s vypuštěným kohoutem bych osobně bral spíš něco jako "dětskou pojistku" :lol:

Jinak jsem osobně zkoušel nabít pistolku akustickou nábojkou 6mm Start (klasický poplašňák) a při kohoutu v přední poloze na bezpečnostním ozubu a v odjištěném stavu jsem natvrdo promáčkl spoušť. Výsledek je hned napoprvé odpálená nábojka (vyšel výstřel). Pak jsem pokus opakoval s nábojkou 6mm ME Flobert. Zde jsem se už výstřelu nedočkal. Otisk na dně nábojničky byl, ale byl slabý. Ani opakované pokusy (asi 3) už nábojku neodpálily. Pak jsem pokus zopakoval opět s poplašňákovou nábojkou , ale tentokrát už k výstřelu nedošlo. Ani po opakovaném stisknutí spouště.
Z celých těchto pokusů tedy (aspoň pro mne) vyplývá závěr, že pokud je kohout vpředu na pojistném ozubu, nemačkat spoušť. Jednak se dle mého ničí spoušťový mechanismus zbytečným namáháním, protože k promáčknutí spouště je třeba daleko větší, než běžná síla nutná pro běžnou střelbu a druhak pokud by byl v komoře náboj, nelze nikdy vyloučit jeho odpálení (myšleno výše popsaným způsobem mačkání spouště).
Náboj v komoře nepovažuji za něco nebezpečného či riskantního, to určitě ne, jen vzhledem k okrajovému zápalu nábojů bych se spíše přikláněl k prázdné komoře. Kromě střelby samotné, samozřejmě :lol:

Zpět na