Beretta 70/71

Krátké zbraně .22LR

Milan100

Příspěvek#781 » úte 27. led 2015, 20:53

Tak mě to nedalo a musel jsem to zkusit taky. I při velkém zvýšení tlaku na spoušť nedošlo ke spuštění kohoutu. Kohout se pouze nepatrně pohnul. Musel jsem mu pomoct palcem a opravdu po cca 1mm dráze vzad se vysmekl z ozubu a mohl by udeřit. Další zvyšování tlaku na spoušť bych považoval za ničení mechanizmu a pravděpodobně by to u té mé nepřineslo spuštění kohoutu. Nemůže jít o klasický systém DA, je to spíš nějaká nedokonalost nebo opotřebení spoušťového mechanizmu, které se takto projevuje.

randa72

Příspěvek#782 » sob 7. úno 2015, 08:13

Chci si pořídit berettu 70/71. Na co se při nákupu zaměřit. Díky za radu.

Milan100

Příspěvek#783 » ned 8. úno 2015, 12:19

O beretce je tu již vše napsáno, ale chápu že v takovém extrémním množství příspěvků je to celkem mravenčí práce najít odpovědi. Protože jsou to poměrně staré zbraně a prodávají se levně, obvykle jejich stav při prodeji není nic moc. Ale i pod nánosy konzervačních prostředků na kterém je spousty nalepeného prachu a špíny může být skrytý pěkný kousek. Takhle nějak jsem koupil já. Jiné to zřejmě bude při přímé koupi od střelce který ji určitě leští a opatruje. Jelikož zbraň nemá pevnou hlaveň, tak asi nejdůležitější je aby hlaveň byla v rámu bez vůle. Čím tíž půjde vyndat a nandat tím lépe. Ostatní už je stále stejné, při výběru a porovnání z více kusů ta s menšími vůlemi, menším opotřebením hliníkového rámu(vodících drážek) a dobrým chodem spoušťového mechanizmu bude ta pravá. Pozor ale nacvakat na prázdno ! Nevím jestli jsem ještě něco nevynechal.

Vaclaf

Příspěvek#784 » ned 8. úno 2015, 12:21

Většina tady toho už proběhla. Hlavně pohlídat vůle, převážně v uložení hlavně v rámu. Jinak zdravý selský rozum, je vhodné si ji zkusit, pokud to je technicky možné. Je to mazlík :-)

randa72

Příspěvek#785 » ned 8. úno 2015, 22:43

Je toho tady napsáno mnoho a každopádně moc děkuji až koupím dám vědět jaká je.

Miguel.22

Příspěvek#786 » pon 9. úno 2015, 17:00

Kdo by měl zájem, jedna Beretta 71 je k mání zde: http://www.zbraneostrava.cz/zbrane/esho ... 1-cal-22LR

randa72

Příspěvek#787 » pon 9. úno 2015, 22:49

Zájem by byl, ale jsem z Tachova

mause

Příspěvek#788 » úte 10. úno 2015, 15:30

tom38

Příspěvek#789 » úte 10. úno 2015, 18:59

Video o zbrani skoro nic neřeklo, v hlavní roli spíš Mossad :mrgreen: Takže podle mě "o ničem" ;)

mause

Příspěvek#790 » stř 11. úno 2015, 07:18

tak jako každý díl... zklamali mě kluci.. přesto se vždy mrknu....

mikymoto

Příspěvek#791 » stř 11. úno 2015, 11:38

"Ničení povoleno" beru jako zábavu pro plebs - člověk zajímající se o zbraně v tomto pořadu většinou nezjistí nic nového. Občas na to taky kouknu, když zahlédnu na seznamu titulek, ale ještě jsem neviděl díl, ze kterého bych upadl na sedací část zad. Ono také v daném krátkém čase toho ani moc sdělit nelze. Navíc oblíbená střelba do kusu flákoty vypadá na zpomalených záběrech děsně cool a to přeci zvyšuje sledovanost - o kterou jde především. Pořad jako takový sám řadím na úroveň takových etalonů kvality jako jsou u tištěných produktů časopisy AHA, Blesk, Šíp, Super, aj.

Sama myšlenka pořadu o zbraních je rozhodně suprová, jen by to nesmělo sklouzávat do nic neříkajících zkoušek na efekt. Kdyby měl každej díl stopáž alespoň 30 minut a bylo tam něco o vývoji a výrobě, výhodách a známých problémech, sborka a rozborka, střelba s jednotnou metodikou umožňující porovnání s ostatními výsledky a mnoho dalšího - tak jsme úplně někde jinde. Něco na úrovni pořadu Zašlapané projekty - to by byla pecka.

Takto mám z tohoto pořadu velice rozporuplné pocity.

Vaclaf

Příspěvek#792 » čtv 12. úno 2015, 11:15

mikymoto: souhlas - bohužel se v tomto pořadu člověk stejně nic nedozví :-(

tom38

Příspěvek#793 » stř 18. bře 2015, 18:01

Trochu to tu oživím ;)

Předevčírem jsem byl na kryté střelnici provětrat bertu, protože jsem do ní koupil na vyzkoušení SB Standard. Hned při třetí ráně nevyhodila hilznu, při další ráně vyhodila celý náboj, který se skřípl v závěru :roll: Potom jsem vystřelil dalších asi 50 ran bez jediné chybičky - mířenka, rychlostřelba - prostě bez problémů :!:

Máte někdo podobnou zkušenost :?: Já mám trochu podezření, že se jí nechce střílet, když je vyčištěná a navoněná :mrgreen:

Terč na ukázku - náboje SB Standard, 15 metrů, docela mizerné světlo na palpostu. Tři mi uletěly, jinak celkem spokojenost :roll:
berta.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

RomanB74

Příspěvek#794 » čtv 19. bře 2015, 08:50

Zdravím Tome (i ostatní). Z B71 střílím SB Standard a zatím bez jediné závady. Čištěná průběžně, protože ji často (denně) nosím. SB kupuji za 1,30Kč/ks, na střelnici za 1,40Kč/ks. Po jiném střelivu jsem se ani nekoukal, tohle funguje, není nijak extrémně drahé tak proč si to komplikovat.
Jenom jak tak koukám na Tvůj terč, asi budu muset častěji trénovat :-)

tom38

Příspěvek#795 » čtv 19. bře 2015, 19:48

Romane díky za kompliment, i když si myslím, že by se asi dalo nastřílet líp ;) Před SB jsem střílel sypačky Lapua, které mám do dlouhé ZKM 456, ale hledal jsem levnější variantu a někdo tu SB doporučoval.
No a už aby bylo trochu tepleji, aby se dalo chodit na venkovní střelnici a nemrzly u toho ruce :)

Zpět na