Beretta 70/71
Krátké zbraně .22LR
- RomanB74
- seton
Příspěvek#814 » stř 15. dub 2015, 22:48

To je moc hezké, v sobotu jsem byl se spolužačkou ze ZŠ, tak hezky se na poprvé nestrefovala, ale jsem rád, že si na to navykla. Oba jsme dali dohromady po 100 lugrech z GP P1 a 100 .22 beretkou 71, dneska jsem je vyčistil, ty ale voněj olejem.
Kdyby dávala to co tvá dcerka, tak je to na 1 s * .
Ale nebála si odjet terčem na 25m a to se cení.
Mohu zase jen doporučit Chodovskou, František tam zase obětavě dělal instrukce k manipulaci a odborné zkoušce.
Byl jsem rád, že jsme se k tomu nachomejtli.
Tonda
- bartur
Příspěvek#815 » čtv 16. dub 2015, 17:30
Zdravim vsechny beretaky.Taky jsem jednu sehnal,a jsem mile prekvapen,co to dokaze.Vlastnil jsem Walther 22LR,ten byl rozmazleny,a hur se drzel.
Jen nevim jestli ten doraz zaveru,o kterem jsem cetl v prispevcich ma opodstatneni.Zkousky tehle zbrane urcite ukazaly,ze zpetny raz je v mezich hodnot.Nehlede na to ze to vydrzelo uz 40let.
Jen nevim jestli ten doraz zaveru,o kterem jsem cetl v prispevcich ma opodstatneni.Zkousky tehle zbrane urcite ukazaly,ze zpetny raz je v mezich hodnot.Nehlede na to ze to vydrzelo uz 40let.
- mikymoto
Příspěvek#816 » čtv 16. dub 2015, 18:27
No nějaký vliv to mít bude - ovšem jak velký Ti asi nikdo neřekne. Faktem je, že ocelový závěr při pohybu zpět naráží na hliníkové tělo pistole na dvou poměrně malých ploškách (zkus pistoli sestavit bez hlavně a pružiny, sjet závěrem až k dorazu a uvidíš).
Já mám na vratné pružině natažené dva kroužky. Když jsem dával jeden, tak vydržel max. 200 výstřelů a byl na hadry. Od té doby co mám dva za sebou, tak mám odstříleno min. 500 ran a bez větších známek poškození kroužků. Při rychlém stažení je cítit, jak závěr končí v měkkém - při střelbě nepoznáš rozdíl, že je tam něco navíc - tak proč to tam nemít?
Možná je to jen o snaze o "miláška" pečovat. Kroužky nestály snad ani korunu jeden, tak sem to nijak nerozporoval a vrazil je tam.
Já mám na vratné pružině natažené dva kroužky. Když jsem dával jeden, tak vydržel max. 200 výstřelů a byl na hadry. Od té doby co mám dva za sebou, tak mám odstříleno min. 500 ran a bez větších známek poškození kroužků. Při rychlém stažení je cítit, jak závěr končí v měkkém - při střelbě nepoznáš rozdíl, že je tam něco navíc - tak proč to tam nemít?

Možná je to jen o snaze o "miláška" pečovat. Kroužky nestály snad ani korunu jeden, tak sem to nijak nerozporoval a vrazil je tam.
- bartur
- Vitas
Příspěvek#818 » pon 27. dub 2015, 20:34
Zdravím,
dnes jsem zakoupil tuto pistolku a mám z ní fakt radost. Je to moje první pistole a na nácvik a levné střílení bude parádní.
Časem asi k ní pořídím ještě něco silnějšího, ale s touhle Berettkou je opravdu radost střílet.
Vybíral jsem ze tří kusů. Model s tou pojistkou ve střence (Jaguar?) jsem nechtěl. Zbylé dvě Betetty jsem na střelnici provětral a bylo jasno, která bude moje. I jako začátečník jsem s ní střílel velmi přesně (na mé poměry).
Takže kdo by ještě chtěl, tak u pana Jiránka v Turnově dvě ještě jsou a před nákupem je můžete rovnou vyzkoušet.
Vitas
dnes jsem zakoupil tuto pistolku a mám z ní fakt radost. Je to moje první pistole a na nácvik a levné střílení bude parádní.
Časem asi k ní pořídím ještě něco silnějšího, ale s touhle Berettkou je opravdu radost střílet.
Vybíral jsem ze tří kusů. Model s tou pojistkou ve střence (Jaguar?) jsem nechtěl. Zbylé dvě Betetty jsem na střelnici provětral a bylo jasno, která bude moje. I jako začátečník jsem s ní střílel velmi přesně (na mé poměry).
Takže kdo by ještě chtěl, tak u pana Jiránka v Turnově dvě ještě jsou a před nákupem je můžete rovnou vyzkoušet.
Vitas
- RomanB74
Příspěvek#819 » úte 28. dub 2015, 10:30
>Vitas: Vítej mezi námi a přijmi gratulaci k pořízení první zbraně a podle mého názoru velmi dobré volbě.
Na silnější zbraň je času dost. Navíc já osobně zastávám názor, že pořádným tréninkem a pravidelnou střelbou se lze dostat na takovou úroveň, kdy je i malorážková zbraň velmi účinným (obranným) nástrojem.
Včera jsem dal mojí Berettě docela zabrat. 400 ran v kuse (SB Standard 40/2.56), bez zádržky, bez selhače a světě div se, ani nebyla o nic víc špinavější, než když vysypu jednu krabku.
Každopádně, ať Ti slouží pistole ke spokojenosti!
Na silnější zbraň je času dost. Navíc já osobně zastávám názor, že pořádným tréninkem a pravidelnou střelbou se lze dostat na takovou úroveň, kdy je i malorážková zbraň velmi účinným (obranným) nástrojem.
Včera jsem dal mojí Berettě docela zabrat. 400 ran v kuse (SB Standard 40/2.56), bez zádržky, bez selhače a světě div se, ani nebyla o nic víc špinavější, než když vysypu jednu krabku.
Každopádně, ať Ti slouží pistole ke spokojenosti!
- moony666
Příspěvek#820 » pát 1. kvě 2015, 21:43
Před pár týdny jsem si Berettu koupil. K ní jsem si dokoupil jeden zásobník navíc. Zevnějšku je znát, že se s ní nezacházelo právě v rukavičkách - je malinko otlučená, na závěru je pár teček po korozi, ale uvnitř je zjevné, že byla nestřílená. Po přihlášení proběhlo první střílení.První ranu vůbec nepřetáhla, druhou ranu mi nechala hilznu přivřenou v závěru. Začal jsem si říkat, že jsem asi koupil špatně. Jenže pak to začalo chodit jako víno, zkrátka po dekádách válení v bedně kdesi v Izraeli, či kde měla asi ztuhlý svaly
. Soustřel i s mýma volšovejma rukama a pidlovokejma vokama byl super, nesla ale doleva, proto jsem provedl korekci hledí, nyní na tak malou pistolku střílí naprosto suprově, mířidla jsou však na můj vkus moc jemná a budu si muset vypilovat širší drážku v hledí.
Střílím Geco a Remington Thunderbold, Remingtony mi občas "flusnou" do obličeje zbytky prachu.
Za ty prachy super pistolka.
Jen by mě zajímalo - kod roku výroby najdu kde, poradí někdo?

Střílím Geco a Remington Thunderbold, Remingtony mi občas "flusnou" do obličeje zbytky prachu.
Za ty prachy super pistolka.
Jen by mě zajímalo - kod roku výroby najdu kde, poradí někdo?
- tom38
- moony666
- bartur
- bartur
Příspěvek#825 » čtv 21. kvě 2015, 09:57
Dekuji za tip.Beretta v 7,65,dobra volba,můžu to teda srovnat jen s cz 50,střílel jsem tet v sobotu,ale opravdu paráda.Na 25m,jsem to nastřilel tak v kruhu 20cm,nejsem žádný Vinetou,ale nikdo by mi asi neutekl.Dobře se drží,a nekope jak cz 50.Sehnal jsem teda slušny kousek,podle všeho málo střílený,jen asi spadl někomu,že když jsem to celé rozebral,aby ji vyčistil,tak se rozpadla pravá střenka.Myslím si že jsou to celkem pěkné kousky,na ty roky,mam r.v.1978.Tu 22LR mam 1976.Je to už taková legenda,nestárnoucí.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí