Beretta 70/71
Krátké zbraně .22LR
- Pupak
Příspěvek#826 » čtv 21. kvě 2015, 22:36
Tak jsem si Berettku 71 dneska přivez z Kentauru, nedávno jsem ji měl možnost vyzkoušet a je to sympatický plinkátko, k tomu volný nákupko měsíc před propadnutím, tudíž jsem podleh. Měli tam dva kousky, druhej měl nepěknej otlak na ústí nejspíš po pádu, korunka sice nepoškozená, ale přinejmenším to nevypadalo hezky. Ještě měli jednu Berettu 70, ale u ní se mi nelíbí systém pojistky a ostrej záchyt závěru. Ta moje má do nové zbraně hodně daleko, ale bude doufám prudce funkční a za ty prachy člověk nemůže chtít zázraky. Na krámě byla zaflákaná konzervačním olejem, nejspíš je v něm koupali, byl i pod střenkama. Rozebral jsem ji a prostříkal ballistolem, teď ji půjdu vypucovat a chtěl bych se zeptat, co na ní mažete aby dobře chodila. Vodící drážky jsou jasný, asi taky lehce máznu lauf aby po něm závěr nedrhnul, ještě něco dalšího?
- Pupak
Příspěvek#828 » pát 22. kvě 2015, 14:18
Dyk píšu že jsem ji prostříkal a vypucoval, abych ji zbavil toho konzervačního svinstva. Máznul jsem drážky a styčný plochy závěr-rám, pružinu s vodítkem a pár dalších hejblat uvnitř okolo spoušťáku a bicí pružiny co mi přišly vhodný namazat. Všechno chodí, tak to doufám bude i střílet.
Jinak k ní byl neoriginální zásobník, ale je aspoň novej - ceny zásobníků jsou peklo, fakt nechápu co na tom kusu naohýbanýho plechu stojí 2x tolik než třeba zásobník do Glocka. Pokud se nenaskytne nějaká výhodná koupě, asi vystačím s jedním.
Jinak k ní byl neoriginální zásobník, ale je aspoň novej - ceny zásobníků jsou peklo, fakt nechápu co na tom kusu naohýbanýho plechu stojí 2x tolik než třeba zásobník do Glocka. Pokud se nenaskytne nějaká výhodná koupě, asi vystačím s jedním.
- moony666
- Pupak
Příspěvek#830 » stř 27. kvě 2015, 22:48
Tak jsem byl Berettku poprvé vyzkoušet a jsem velmi spokojen, ne-li nadšen. Střílí to, přebíjí to, trefuje to! 150 ran bez závady, fakt moc pěkně se z ní střílí. Je sice už trochu ošklivá, ale budu ji mít rád 
Vyrobil jsem si podle návodu tady doraz z o-kroužku navlečenýho na pružině, rozměr cca 8mm vnitřkem, 12mm vnějškem. Vypadalo to funkčně, závěr chodil vzadu pěkně do měkkýho, ale kroužek bohužel nepřežil ani těch 150 ran a přežvejkal se.

Vyrobil jsem si podle návodu tady doraz z o-kroužku navlečenýho na pružině, rozměr cca 8mm vnitřkem, 12mm vnějškem. Vypadalo to funkčně, závěr chodil vzadu pěkně do měkkýho, ale kroužek bohužel nepřežil ani těch 150 ran a přežvejkal se.
- mikymoto
Příspěvek#831 » čtv 28. kvě 2015, 07:24
Jo to mi dělalo taky. Pak jsem tam jednou k tomu nažvejkanýmu přidal jeden novej a od tý doby už kroužky nemusím pravidelně měnit. Nějaké opotřebení tam je, ale na 2 kroužky mám nastříleno přes 500 ran a kroužky drží. Předtím jsem je taky musel měnit po každé návštěvě střelnice - zkus to se dvěma a uvidíš.
- moony666
Příspěvek#832 » čtv 28. kvě 2015, 19:44
já kroužky nepoužívám. Nepoužívám HV a na standard to bylo snad vymyšlený, takže to neřeším. Akorát jsem si nabarvil mušku na bílo, líp se mi s tím míří - ten kontrast mi pomáhá. Nejsem sice nijak dobrý střelec (tak narovinu - jsem podprůměrný střelec), ale s beretkou se trefuji vcelku dobře.
- mikymoto
Příspěvek#833 » čtv 28. kvě 2015, 20:14
Jo já taky většinou střílím standardy. Občas ale vyzkouším i HV, nebo krabičky u kterých prostě nevím, co to je - teda kromě toho že je to .22 LR. Ty kroužky tam mám už prostě jen pro sichr a klidný spánek. Funkci to neovlivňuje, rána je hodně měkká a v terči to dělá díry většinou tam kde díry mají být.
- Pupak
Příspěvek#835 » pát 29. kvě 2015, 23:41
Díky za radu, zkusím teda dva kroužky, akorát je musím koupit, v domácích zásobách už vhodnej rozměr nemám. Myslím, že to má smysl, ocelovej závěr se na dorazu potkává s duralovým rámem na dost malý ploše, tak proč tomu neusnadnit život.
Střílel jsem asi 30 let starý Clubky, Made in Czechoslovakia, krabička za 19,50 Kčs
a fungovaly bez jediný závady. Akorát mi to asi dvakrát prsklo nějaký zbytky prachu nebo co do ksichtu, což nevím jestli je vina střeliva, nebo konstrukce pistole. Dostat to do voka by nemuselo bejt úplně příjemný, takže bez brejlí ani ránu.
Zejtra s sebou vezmu děti a dáme jí trochu zabrat, tak uvidíme jak to pistolka ustojí
Střílel jsem asi 30 let starý Clubky, Made in Czechoslovakia, krabička za 19,50 Kčs

Zejtra s sebou vezmu děti a dáme jí trochu zabrat, tak uvidíme jak to pistolka ustojí

- Georg
Příspěvek#836 » sob 30. kvě 2015, 00:13
Pupak :
s tím prskáním do obličeje si myslel něco podobnýho ?:
viewtopic.php?f=26&t=191&start=345
Jak jsem psal, do Berettky už žádné takové staré náboje ! Dopoledne jsem si vystřelil a večer jsem si vytáhl z oka mosaznou střepinku. To jsem si původně jen myslel, že to byl jen spálený střelný prach, ale pálilo to průběžně celý den. Opravdu něco, na co se dloooooooouho nezapomíná.
Ikdyž jsem měl ruce natažený, cestu do oka si našla, potfora jedna miniaturní. S novějšími ("moderními") náboji jsem nikdy takovou zkušenostneměl. Povětšinou Blazery, občas American Eagly, sypané Lapuy, ale i S&B, ale pouze (!) současné produkce. Pistole rozhodně za nic nemůže.
s tím prskáním do obličeje si myslel něco podobnýho ?:
viewtopic.php?f=26&t=191&start=345
Jak jsem psal, do Berettky už žádné takové staré náboje ! Dopoledne jsem si vystřelil a večer jsem si vytáhl z oka mosaznou střepinku. To jsem si původně jen myslel, že to byl jen spálený střelný prach, ale pálilo to průběžně celý den. Opravdu něco, na co se dloooooooouho nezapomíná.
Ikdyž jsem měl ruce natažený, cestu do oka si našla, potfora jedna miniaturní. S novějšími ("moderními") náboji jsem nikdy takovou zkušenostneměl. Povětšinou Blazery, občas American Eagly, sypané Lapuy, ale i S&B, ale pouze (!) současné produkce. Pistole rozhodně za nic nemůže.
-
hugofalfar - Příspěvky: 317
- hugofalfar
- mikymoto
- Pupak
Příspěvek#840 » sob 30. kvě 2015, 22:06
Georg: Nebyla to roztržená nábojnice a z pistolky se nekouřilo, jak jsem psal vystřílel jsem jich 150 bez jediný závady. Bylo to asi jen pár zrnek, prostě jsem jen něco cejtil na ksichtě. Dneska stříleli potomci a párkrát zůstala patrona šprajclá před komorou, což přičítám mazání střel - zaprasí skluzavku a okraj komory a pak to občas hryzne. Jinak ty Clubky choděj konzistentně a trefujou, tak je zatím diskvalifikovat nebudu - s dneškem jich Berettkou prošlo už skoro 300.
Hugofalfar: Docela mě překvapuje, že silikon drží, když imho mnohem odolnější o-kroužek se žvejkne, navíc bych měl obavu aby ten silikon na permanentně mastným rámu vůbec držel. Každopádně díky za tip, pokud selžou kroužky, tak to zkusím.
Hugofalfar: Docela mě překvapuje, že silikon drží, když imho mnohem odolnější o-kroužek se žvejkne, navíc bych měl obavu aby ten silikon na permanentně mastným rámu vůbec držel. Každopádně díky za tip, pokud selžou kroužky, tak to zkusím.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí