Beretta 70/71
Krátké zbraně .22LR
- bartur
- moony666
- bartur
- mikymoto
Příspěvek#860 » úte 9. čer 2015, 12:21
Taky se mi nezdá, že by 2 gumy měli mít vliv na přesnost. Já střílím na pistolový terč na 25 m a udržím se v černém. Podstatnější rozdíl vnímám v tom, když mám pistolku čerstvě po vyčištění - to mívám prvních pár ran všude možně po terči.
A jak píše kolega výše, střela by měla být ve chvíli kontaktu závěru s gumovým dorazem už na cestě skrz papír.
A jak píše kolega výše, střela by měla být ve chvíli kontaktu závěru s gumovým dorazem už na cestě skrz papír.
- Bruno
- bartur
Příspěvek#862 » úte 9. čer 2015, 15:20
Já vím že to je blbost,co jsem psal.Ale tady se pořád řeší ty slavné dorazy.Sakra kdyby tam byl nějaký problém,tak ti Taliani by se asi za těch 40 let, co ta pistole střílí, nějak určitě snažili to vychytat.První kousek jsem držel v ruce někdy po revoluci,chtěl jsem ho mimochodem koupit,majitel vůbec nic neřešil o nějaké gumičce.Má ji do dnes,a chodí lepe jak nějaký Walther PPK.Chlapi,to není hliník na ešusy,jak na vojně.
- Bruno
Příspěvek#863 » úte 9. čer 2015, 15:54
Ta pistolka je stavěná na náboje Standart.Při používání nábojů HV,dojde po čase k vytlučení dosedací plochy rámu,(doraz závěru),který je měkčí ,vyrobený s hliníkové slitiny.Při používání střeliva High Velocity závěr letí dozadu rychleji.Dorazová energie je tím pádem mnohem silnější - tvrdší, a dochází k deformaci hliníkové slitiny rámu.
Řešení je celkem jasné,a to používat střelivo (prachová náplň),která je jak pro kterou zbraň předepsaná.
Řešení druhé je,že když chci použít HVéčka,tak kašlu na deformaci závěru,a je mi jedno,že se pistolka ničí.
Nebo nechci pistolku ničit,a pro používání nábojů HV použiji tlumič dorazu.V tomto případě O kroužky.Doraz je pak měkčí.Myslím že toto vše už tady bylo popsáno.Ten nápad s O kroužky (nebo celkově s tlumičem dorazu ) považuji za velice dobrý.Teď nevím kdo s tím přišel,ale dávám mu palec nahoru.
Na přesnost zásahů nějaké kroužky nemají žádný vliv - jak už bylo výše popsáno.Záleží v prvé řadě na střelci a potom na střelivu.
Řešení je celkem jasné,a to používat střelivo (prachová náplň),která je jak pro kterou zbraň předepsaná.
Řešení druhé je,že když chci použít HVéčka,tak kašlu na deformaci závěru,a je mi jedno,že se pistolka ničí.
Nebo nechci pistolku ničit,a pro používání nábojů HV použiji tlumič dorazu.V tomto případě O kroužky.Doraz je pak měkčí.Myslím že toto vše už tady bylo popsáno.Ten nápad s O kroužky (nebo celkově s tlumičem dorazu ) považuji za velice dobrý.Teď nevím kdo s tím přišel,ale dávám mu palec nahoru.
Na přesnost zásahů nějaké kroužky nemají žádný vliv - jak už bylo výše popsáno.Záleží v prvé řadě na střelci a potom na střelivu.
- Bruno
Příspěvek#864 » úte 9. čer 2015, 15:56
Ta pistolka je stavěná na náboje Standart.Při používání nábojů HV,dojde po čase k vytlučení dosedací plochy rámu,(doraz závěru),který je měkčí ,vyrobený z hliníkové slitiny.Při používání střeliva High Velocity závěr letí dozadu rychleji.Dorazová energie je tím pádem mnohem silnější - tvrdší, a dochází k deformaci hliníkové slitiny rámu.
- Bruno
- bartur
Příspěvek#867 » úte 9. čer 2015, 17:15
Ten dural je vysoce kvalitní hliníková slitina oz.AL-7075.Používá se taky na řetězová kola motocros-enduro,jako prvovýroba u značek,KTM,BMW,APRILIA.Řetěz ocel,na dural,to něco musí vydržet.
Taky v letectví mimochodem.Kdyby to byla taková mněkota,tak ty drážky na rámu jsou v p.....
Taky v letectví mimochodem.Kdyby to byla taková mněkota,tak ty drážky na rámu jsou v p.....
- Bruno
Příspěvek#868 » úte 9. čer 2015, 17:34
Nevím jestli ta slitina,jak píšeš je ta samá,jako na Berettkách vyráběných v minulém století.Pochybuji.
Jinak co ten rám,který se zničil při brynýrování,jak tu někdo psal? Zničil se v horké lázni.To neodpovídá zrovna kvalitě materiálu.Kdyby ten materiál byl tak kvalitní,tak proč varování výrobce nepoužívat náboje HV ?
Jinak co ten rám,který se zničil při brynýrování,jak tu někdo psal? Zničil se v horké lázni.To neodpovídá zrovna kvalitě materiálu.Kdyby ten materiál byl tak kvalitní,tak proč varování výrobce nepoužívat náboje HV ?
- bartur
Příspěvek#869 » úte 9. čer 2015, 19:05
Ten rám se zničil pro to,že u tohoto duralu je špatná eloxovatelnost,je tam nějak jinak poměr zinku.
Je nesvařitelný,a taky se špatně obrábí,asi jako mosaz.
S tím svařováním je to asi fakt,nebo známý má SMITH WETS,nevím jaký to je,prasklý rám,a nejde svařit.
Myslím že v době kdy Berettu vyráběli,tenhle dural byl běžný,aspoň jsem se to učil.Jsem strojař.
Zbrojovka je od r.1526,Musoliny už dával pistole Němcům ve válku.Zkušenosti asi mají.
Možná že je tam,upozornění na ty HV,já to neviděl.
Je nesvařitelný,a taky se špatně obrábí,asi jako mosaz.
S tím svařováním je to asi fakt,nebo známý má SMITH WETS,nevím jaký to je,prasklý rám,a nejde svařit.
Myslím že v době kdy Berettu vyráběli,tenhle dural byl běžný,aspoň jsem se to učil.Jsem strojař.
Zbrojovka je od r.1526,Musoliny už dával pistole Němcům ve válku.Zkušenosti asi mají.
Možná že je tam,upozornění na ty HV,já to neviděl.
- moony666
Příspěvek#870 » úte 9. čer 2015, 22:09
přátelé, omlouvám se za flame. který jsem rozpoutal a nebyl záměrný. Jak jsem psal, sobotní popolední časy jsou pro mne nudné. Proto jsem si hrál vyrobil si to. Nebudu zde řešit důvody a nedůvody, proč to s gumičkama k vodovodu líce někam do prdele, jelikož se evidentně jedná o jedinečný důvod.. Proč se stalo co se stalo. kdy otevře závěr a kdy je střela mimo hlaveň či nikoliv je otázkou diskuse - zde se asi jedná o stav než to vyletí z laufu a nikoliv co se děje setinu vteřiny potom.
Mi to střílá někam do řiti s gumičkou a sakramentsky dobře bez ní
Jelikož jsem zastáncem toho, že pokud používám střelivo obvyklé v době konstrukce zbraně a pokud vycházím z faktu, že konstruktérem zbraně v dané době nebyl nějakej Lojza, co ho vytáhli z hnojiska, tak by to mělo fungovat bez gumiček, gelů a jiných propriet . Proto jsem gumičky k vodovodu hodil do popelnice a střílí se mi velmi dobře. Pokud se mi při ceně této zbraně stane, že se vymlátí uložení, či nastanou jiné problémy , tak ji zkrátka vyměním za jinou.
Mi to střílá někam do řiti s gumičkou a sakramentsky dobře bez ní

Jelikož jsem zastáncem toho, že pokud používám střelivo obvyklé v době konstrukce zbraně a pokud vycházím z faktu, že konstruktérem zbraně v dané době nebyl nějakej Lojza, co ho vytáhli z hnojiska, tak by to mělo fungovat bez gumiček, gelů a jiných propriet . Proto jsem gumičky k vodovodu hodil do popelnice a střílí se mi velmi dobře. Pokud se mi při ceně této zbraně stane, že se vymlátí uložení, či nastanou jiné problémy , tak ji zkrátka vyměním za jinou.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí