Beretta 70/71
Krátké zbraně .22LR
- Bruno
- RomanB74
Příspěvek#903 » pát 19. čer 2015, 16:40
Zdravím pánové. Pokusím se přiložit obrázky a popsat, jak je to u mé B 71 z roku 1976 (AB).
1) Vytahovač je při zavřeném závěru zároveň se závěrem a přední hrana se nedotýká vybrání v blízkosti nábojové komory.
2) Vytahovač je slícovaný inversně k vybrání na hlavni s odstupem cca 0.2-0.5mm.
3) Onu inkriminovanou ségrovku tam nemám, čep ovladače záchytu závěru je de-facto zároveň s pravou stranou rámu pistole.
4) Fixace ovladače záchytu závěru je provedena překryvným šroubem s válcovým osazením, který je ukryt pod levou střenkou.
Obr.1
Obr.2
Obr.3
Obr.4
1) Vytahovač je při zavřeném závěru zároveň se závěrem a přední hrana se nedotýká vybrání v blízkosti nábojové komory.
2) Vytahovač je slícovaný inversně k vybrání na hlavni s odstupem cca 0.2-0.5mm.
3) Onu inkriminovanou ségrovku tam nemám, čep ovladače záchytu závěru je de-facto zároveň s pravou stranou rámu pistole.
4) Fixace ovladače záchytu závěru je provedena překryvným šroubem s válcovým osazením, který je ukryt pod levou střenkou.
Obr.1
DSCN4865.JPG
Obr.2
DSCN4866.JPG
Obr.3
DSCN4867.JPG
Obr.4
DSCN4868.JPG
- Georg
Příspěvek#904 » pát 19. čer 2015, 21:52
Ten vytahovač jsem podrobně nezkoumal, ale co jsem se doma v rychlosti podíval, tak bych to měl mít stejné jako RomanB74. Tedy čep bez segrovky. Rok výroby totožný (AB). Původně jsem myslel, že ten čep je proti vypadnutí chráněn levou střenkou (mám původní, plastové), ale i po sundání té střenky čep nešel vytlačit ven. Sice uznávám heslo:"co nejde silou, jde ještě větší silou", ale v tomto případě jsem udělal vyjímku. Prostě tam drží docela dostatečně.
- bartur
Příspěvek#905 » sob 20. čer 2015, 09:26
Tak já to vše prověřil a zkontroloval,ročník B71 mám 76,a segrovku nemám.Vytahovač se mi taky nadzvedne,o vybrání nábojové komory hlavně.Je fakt,že to tam označené mam,ale nevím,když to lehce upravím,aby to dobře vytahovalo hylznu.Mám totiž taky B70,v 7,65,a tam to je jinak,vzhledem tomu že to je jiný typ náboje,hylzna má drážku,a není potřeba aby to šlo na doraz ten vytahovač.Jinak B70 mam rok 78,a má segrovku na čepu,což si myslím,že u větší ráže to je opodstatněné.RomanB74,ten vytahovač máš broušen,tak jak je na obrázku?Funguje to?Ať to neskoním,náhradní díly nejsou.Zrovna bych potřeboval orginál šroubky na střenky,a nikde nejsou.Na té B71 mám imbusky,které v tu dobu ještě nebyly.
- RomanB74
Příspěvek#906 » sob 20. čer 2015, 11:34
>bartur: ano, mám to jemným brusem slícované s nábojnicí (rádius na vytahovači), původní tvar vytahovače držel nábojnici jen hrotem spodní hrany vytahovače. Pak je ještě dodržen úhel brusu rovnoběžný k vybrání na nábojové komoře.
Nicméně, úpravu vlastními silami nedoporučuji.
Nicméně, úpravu vlastními silami nedoporučuji.
- bartur
Příspěvek#907 » sob 20. čer 2015, 12:04
Z té úpravy já strach nemám,jsem strojař,a nějaké úpravy zbraní jsem už řešil.Mi ten vytahovač drží za celý ten okraj náboje.Malinko to doskočí při chodu závěru dozadu,a pěkně to drží.Když už tak bych řekl,že je potřeba ten vytahovač brusnut ze předu,aby to lépe dosedlo do vybráni hlavně u nábojové komory.Malinko to tam označené mám,řek bych že tak nějakou desetinku.
- RomanB74
Příspěvek#908 » sob 20. čer 2015, 17:59
>bart: jestli jsi strojař, pak vidíš kde dochází ke kontaktu vytahovače s komorou. Podle mne je problém v opracování části vytahovače, jenž přichází do kontaktu s nábojnicí a to konkrétně rádius na čele vytahovače a úhel jeho úkosu jenž by měl zapadat do vybrání na nábojové komoře.
Když jsem Berettku koupil, nebyla na inkriminovaném místě ani stopa po otlaku vytahovače. To se právě projevilo po chvíli střílení kdy vytahovač tvrdě dosedal na komoru v místě vybrání. Po důkladnějším ohledání a proměření je absolutně jasné, že se nejedná o původní vytahovač - předpokládám, že ten asi praskl kvůli slabší konstrukci a byl nahrazen tím současným - zesíleným, který bohužel, poškozuje nábojovou komoru a obávám se, že by časem mohlo dojít k neopravitelné destrukci. Vzhledem k tomu, že byl vytahovač opracován nesouměrně lze soudit, že se nejednalo o strojní výrobu a tím může být problém individuální. Kdo má vytahovač originální - řádně slícovaný a tedy beze zbytku dosedající na vybrání, ten může být v klidu.
Když jsem Berettku koupil, nebyla na inkriminovaném místě ani stopa po otlaku vytahovače. To se právě projevilo po chvíli střílení kdy vytahovač tvrdě dosedal na komoru v místě vybrání. Po důkladnějším ohledání a proměření je absolutně jasné, že se nejedná o původní vytahovač - předpokládám, že ten asi praskl kvůli slabší konstrukci a byl nahrazen tím současným - zesíleným, který bohužel, poškozuje nábojovou komoru a obávám se, že by časem mohlo dojít k neopravitelné destrukci. Vzhledem k tomu, že byl vytahovač opracován nesouměrně lze soudit, že se nejednalo o strojní výrobu a tím může být problém individuální. Kdo má vytahovač originální - řádně slícovaný a tedy beze zbytku dosedající na vybrání, ten může být v klidu.
- Pupak
Příspěvek#909 » sob 20. čer 2015, 18:07
Já tam ségrovku mám a pod střenkou žádný šroub jako je na fotce. Série je AE, tj. rok 1979. Zatím to tedy vypadá, že ségrovku začali dávat u pozdějších provedení.
S vytahovačem si zatím hrát nebudu, vyhazuje to spolehlivě, jen budu sledovat, jestli se o sebe s vybráním nějak zásadně neotloukají.
S vytahovačem si zatím hrát nebudu, vyhazuje to spolehlivě, jen budu sledovat, jestli se o sebe s vybráním nějak zásadně neotloukají.
- bartur
Příspěvek#910 » sob 20. čer 2015, 19:44
Tak já už jsem vše poměřil,zhlédnul,a vyplývá z toho,že vytahovač pěkně sedí na nábojnici,i ten rádius toho zobačku tam mám.Hezky to lícuje v tom rádiusu,(vše pod lupou).Jen ten vytahovač,má na tom čele hranu,v přechodu do rádiusu úkosu,co zapadá do vybrání nabojové komory.Je tam ostrý úhel,což malinko klepe do dna vybrání.Bude to potřeba malinko jemně brusnout.Vytahovač mi zase tolik nevylézá ze závěru.
Myslím že výroba by mohla být origo,ale to slícování už neřešili.
Kdo ví kde se to repasovalo,je fakt že ten vytahovač vypadá nový.Jsou tam známky obrábění.
Dík moc za radu,a postřeh,určitě to pošetří tu hlaveň.Upravoval jsem náběh náboje do komory,a toho jsem si nevšiml,možná to ještě nebylo oťukané.Ten náběh mam vyleštěný,a tu hranku do komory malinko sraženou.Nemá to vůbec odpor,jak závěr zasouvá náboj do komory,(zkoušeno bez pružiny).
Myslím že výroba by mohla být origo,ale to slícování už neřešili.
Kdo ví kde se to repasovalo,je fakt že ten vytahovač vypadá nový.Jsou tam známky obrábění.
Dík moc za radu,a postřeh,určitě to pošetří tu hlaveň.Upravoval jsem náběh náboje do komory,a toho jsem si nevšiml,možná to ještě nebylo oťukané.Ten náběh mam vyleštěný,a tu hranku do komory malinko sraženou.Nemá to vůbec odpor,jak závěr zasouvá náboj do komory,(zkoušeno bez pružiny).
- moony666
Příspěvek#911 » ned 21. čer 2015, 18:52
no vida. A hnedle víme, že byly minimálně dvě varianty provedení. To Romanovo je víc cool, ale asi měli důvod tam tu segrovku dát.
Mj. prodejce mi tvrdil, že B71 byly vyráběné v Itálii a následně v Kanadě. Rozlišitelné jsou prý dle jazyka gravírování (např. u demontážní páčky). Možná to souvisí s tím. Já mám u rozborné páčky gravírování v angličtině a mám tam segrovku.
Mj. prodejce mi tvrdil, že B71 byly vyráběné v Itálii a následně v Kanadě. Rozlišitelné jsou prý dle jazyka gravírování (např. u demontážní páčky). Možná to souvisí s tím. Já mám u rozborné páčky gravírování v angličtině a mám tam segrovku.
- RomanB74
Příspěvek#914 » pon 22. čer 2015, 07:04
>tom38: mám vnitřní 211-2 (pro CZ83/Makarov), ale používám jej pouze jako ,,domácí odkládací pouzdro" aby se pistole neválela po stole a nemusel jsem denně z pásku sundávat 201-3.
Každopádně vitřní nošení má svá specifika a ne každému vyhovuje - co je zrovna můj případ.
Každopádně vitřní nošení má svá specifika a ne každému vyhovuje - co je zrovna můj případ.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí