Beretta 70/71
Krátké zbraně .22LR
-
hugofalfar - Příspěvky: 317
- hugofalfar
Příspěvek#931 » úte 30. čer 2015, 19:57
Moje teorie je, že jak se kohout pohybuje se závěrem, pak má vůči zápalníku v podstatě nulovou rychlost a proto mu nemůže dát dost silnej impuls na odpálení náboje (v podstatě hermex efekt) u full auto zřejmě kohout zůstane chviličku viset a bije až, když je závěr vpředu...
- RomanB74
Příspěvek#932 » stř 1. črc 2015, 17:56
>scink: Ahoj. Zádržník zásobníku (díl 37) musí být přiložen do vybrání na rámu na pravé straně. Ozub směrem do šachty, vyšší stranou (základnou klínu) nahoru. Na vypouštěč zásobníku (díl 35) se nasadí pružinka vypouštěče zásobníku (díl 36). Takto sestavený vypouštěč se vloží do díry v rámu z levé strany a sešroubuje k zádržníku. Sestava vypouštěče se pohybuje pouze v ose (šroubu) v rozsahu cca 2-2,5mm.
Mrkněte na to, zda máte zádržník opravdu vně rámu vpravo. Jinak sem hoďte fotku a podumáme více.
>moony666: pro názornost principu ,,full-auto" je pár dobrých videí na YT, třeba toto: https://www.youtube.com/watch?v=bUIkFgesoic
Mrkněte na to, zda máte zádržník opravdu vně rámu vpravo. Jinak sem hoďte fotku a podumáme více.
>moony666: pro názornost principu ,,full-auto" je pár dobrých videí na YT, třeba toto: https://www.youtube.com/watch?v=bUIkFgesoic
- scink
- scink
- RomanB74
Příspěvek#935 » pát 3. črc 2015, 08:46
>scink: Tak chybějící pružinka (nebo jakýkoliv jiný díl) mne opravdu ani ve snu nenapadla. Každopádně jsem rád že se povedlo závadu odstranit. Vaše zkušenost budiž příkladem a poučením (či připomenutím) pro nás ostatní v tom smyslu, že při nákupu komisní zbraně je nezbytně nutné provést důkladnou kontrolu funkčnosti a jak vidno - i kompletnosti.
Teď už nezbývá než popřát ať slouží ke spokojenosti.
Ještě bych rád zmínil jeden postřeh. Včera jsem byl po týdnu na střelnici, když jsem přišel byl jsem asi pátý střelec. Vpravo ode mne střelec s P22Q, origo kufřík, na první pohled leštěnka smrdící novotou, dvě krabky střeliva - jedno HV druhé Standard.
Už jsem dospělý kluk, takže se nestydím vytáhnout svou ,,sociální" Beretku 71 z roku 1976 vedle nového Walthera, Rugera nebo Glocka. Co je pro mne postatné je, že vytáhnu svou pistoli z pouzdra, natáhnu a pouze z důvodu dalšího napáskování zásobníku vysypu do terče bez přerušení svou kondičně-tréninkovou dávku střeliva (SB Standard). Bez selhačů, bez zádržek, bez komplikací - skoro jako Mossad
A právě včera mi bylo líto střelce s Waltherem P22Q, který - nevím proč, řešil při každém zásobníku minimálně jedno selhání (HV i standardy). Vezmu-li v úvahu že P22Q vyjde kolem 8.5k, pak vidím vyšší užitnou hodnotu spíše u té Beretty 71 za ,,tři klacky". Zřejmě svůj záměr o pořízení Rugera SR22PB ještě přehodnotím.
Teď už nezbývá než popřát ať slouží ke spokojenosti.
Ještě bych rád zmínil jeden postřeh. Včera jsem byl po týdnu na střelnici, když jsem přišel byl jsem asi pátý střelec. Vpravo ode mne střelec s P22Q, origo kufřík, na první pohled leštěnka smrdící novotou, dvě krabky střeliva - jedno HV druhé Standard.
Už jsem dospělý kluk, takže se nestydím vytáhnout svou ,,sociální" Beretku 71 z roku 1976 vedle nového Walthera, Rugera nebo Glocka. Co je pro mne postatné je, že vytáhnu svou pistoli z pouzdra, natáhnu a pouze z důvodu dalšího napáskování zásobníku vysypu do terče bez přerušení svou kondičně-tréninkovou dávku střeliva (SB Standard). Bez selhačů, bez zádržek, bez komplikací - skoro jako Mossad

A právě včera mi bylo líto střelce s Waltherem P22Q, který - nevím proč, řešil při každém zásobníku minimálně jedno selhání (HV i standardy). Vezmu-li v úvahu že P22Q vyjde kolem 8.5k, pak vidím vyšší užitnou hodnotu spíše u té Beretty 71 za ,,tři klacky". Zřejmě svůj záměr o pořízení Rugera SR22PB ještě přehodnotím.

- mikymoto
Příspěvek#936 » pát 3. črc 2015, 09:18
Tak to je přesně věc kterou nepochopím. Jak to, že takto stará špuntovka běhá naprosto bezproblémově a nové, násobně dražší zbraně nefungují. Jediné moje problémy se seklými hilznalmi v závěru u této pistole byly způsobeny střelivem - Federal Champion HV (všechny co se kously byly podélně praské).
Smekám před konstruktéry této pistole.
Smekám před konstruktéry této pistole.
- Pupak
Příspěvek#937 » pát 3. črc 2015, 11:42
Protože tu starou špuntovku někdo postavil jako malou dospělou zbraň a ne jako vzduchovku se závěrem z MIM zinkový slitiny a hlavní z tenkostěnný trubičky, se kterou ovšem vypadáš jako James Bond. Problémů s P22 včetně takovejch "drobností" jako roztrženej závěr je na fórech hromada. Ruger by měl bejt o hodně lepší, aspoň co jsem čet, v ruce jsem ho neměl.
- tom38
- RomanB74
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva