Přeprava většího množství střeliva
- paza
Příspěvek#16 » čtv 8. čer 2017, 10:20
Já jsem včera přenášel 1000ks 9x19 Luger, je to jedna krabička nevelkých rozměrů, ale pronese se. Dělám to opakovaně, krabici dám do igelitky, aby nebylo vidět co to nesu, takto zabalenou krabici bafnu oběma rukama, nesu ji připlácnutou na břiše do MHD, kde střídám autobusy a metro a na konci trasy pro mě přijede manželka autem. Musím přiznat, že v mém věku toho mám po chvíli dost, ale beru to jako hec a kondičku a i když bych mohl jet až na místo odběru autem, tak to prostě řeším takto. Dvě krabice bych ale nezvládl, snad v tom batohu ano, ale dvě krabice jsou cca 26kg, to by musel být, díky bodovému působení rohů krabic na tkaninu batohu, hodně pevný a odolný batoh.
- RomanB74
Příspěvek#19 » čtv 8. čer 2017, 12:27
Přesně tak, problém bývá právě v tom přistavení vozu. Prodejny bývají v centru města, všude parkovací zóny a nekompromisně "narváno", hlavně odpoledne když se člověk konečně do obchodu dostane. Až bude mít Sellier svoji "pobočku či prodejce" někde v "Koulendech" či Globusech, tak to bude s ohledem na přilehlé megaparkoviště a nákupní vozíky docela v poho.
- paza
- pesi
Příspěvek#21 » čtv 8. čer 2017, 14:08
Trochu jsem to myslel ironicky, ale po pravdě, ještě se mi nestalo, že bych nemohl kdekoliv v Praze zajet autem pro náklad až ke vchodu libovolné prodejny na libovolném místě. Ale je také pravda, že prodejny v nesmlsně vybraných lokalitách nenavštěvuji a nebo tam alespoň nenakupuji víc, než se mi vejde do kapsy. 

- peggy
Příspěvek#22 » čtv 8. čer 2017, 14:49
Ono to vypadá jako hrozná legrace, ale kdo se pohybuje s výbavou po rozlehlých venkovních střelnicích jako já, dojde časem k něčemu, co se dá vyhledat pod pojmem "shooting range cart". Westerňáci to znají velmi dobře
Podobné vozíky používají dnes i rybáři, když táhnou výbavu na méně dostupná místa.
https://www.google.cz/search?q=shooting ... 64&bih=809
Já to vyřešil primitivně hliníkovým skládacím rudlíkem za litr z OBI, který se snadno složí do auta a na place na něj naskládám celou výbavu a zajistím gumicukem. Je to naprosto univerzální řešení, i když ne zcela dokonalé.
No a poslouží to i pro přepravu čehokoli do auta, když není jiná možnost. Taky se mi už nechce vynášet výbavu z baráku na 3x. V zásadě jiná varianta toho, co postoval RomanB74

https://www.google.cz/search?q=shooting ... 64&bih=809
Já to vyřešil primitivně hliníkovým skládacím rudlíkem za litr z OBI, který se snadno složí do auta a na place na něj naskládám celou výbavu a zajistím gumicukem. Je to naprosto univerzální řešení, i když ne zcela dokonalé.
No a poslouží to i pro přepravu čehokoli do auta, když není jiná možnost. Taky se mi už nechce vynášet výbavu z baráku na 3x. V zásadě jiná varianta toho, co postoval RomanB74
- kolombo
Příspěvek#23 » čtv 8. čer 2017, 16:17
Kdybych si uvědomil, jaká to bude váha, tak jsem asi přeparkoval 
Jako nepražák, co někam jel poprvé, jsem netrefil úplně přesně cíl, příště už budu vědět.
Ale fakt je ten, že malou kárku na chalupě mám a pokud má sundávací držadlo a kolečka, tak ji do kufru u auta dám v pohodě.

Jako nepražák, co někam jel poprvé, jsem netrefil úplně přesně cíl, příště už budu vědět.
Ale fakt je ten, že malou kárku na chalupě mám a pokud má sundávací držadlo a kolečka, tak ji do kufru u auta dám v pohodě.
- Jakuza87
Příspěvek#24 » čtv 8. čer 2017, 16:58
Tak osobní rekord co mám je cca 3200 7.62x39. Což je mám pocit 1000ks/21kg (a nebo 18?). NO řešení je jednoduché, jmenuje se kvalitní batoh. Používám už několik let na vše ALP TL60 a zde jsem pochopil proč Chrudimáci tady nadávají na úzké popruhy. Vezl jsem to vlakem z Olmiku do HK do práce a pak domů ještě jednou vlakem. No přiznám se že vstávačka v vlaku byla s pomocí. Ale přestupy, schody atd pohoda pěšo. Jen ten poslední transport 2km z vlaku už byl autem. Ale k němu taky člověk musel pěšky.
Nejlepší vtípek byl když si mi přišel stěžovat dědula proč mám batoh na sedačce, ať ho dám nahoru....... No zkusil to, bo jsem se s ním vsadil že jestli to zvedne do úrovně očí tak mu pak zbytek pomůžu.
Nejlepší vtípek byl když si mi přišel stěžovat dědula proč mám batoh na sedačce, ať ho dám nahoru....... No zkusil to, bo jsem se s ním vsadil že jestli to zvedne do úrovně očí tak mu pak zbytek pomůžu.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí