Nákup střeliva - A1

Klicky

Příspěvek#46 » pát 6. čer 2025, 16:26

Héfaistos píše:A jaký prodejce? (platí pro oba předřečníky) - Jen abychom věděli, kde na to serou... Páč opravdu stačí jen zbroják a jeden pohled do CRZ od prodavače. Pokud považují pohled do CRZ za "pakárnu", svoje peníze rád nechám jinde.

No oni mi přímo tvrdili "že nemají jak ověřit" což mi přišlo divný, ale dohadovat jsem se nechtěl. Možná jim bylo blbý říkat, že se jim to nechce dělat. No ve výsledku jsem koupil houno a jel domu, ne že by mi to vadilo, do Prahy s veškerou její slavnou dopravou, cyklo-pruhy a ostatními vymoženostmi jsem měl namířeno tak jako tak, ale přišlo mi to divný.

TOP Guns na Strakonický, kromě tohohle je to ale jinak fajn obchod, zas z toho nechci dělat nějakou tragédii, ale možná aby ostatní věděli, že tam mít sebou alespoň v telefonu tu výjimku ofocenou.

Nebo jsem se jim jen nezdál xD

JirkaCV

Příspěvek#47 » pát 6. čer 2025, 16:40

Já jsem z vesnice (Chomutov), tady máme jenom jednu prodejnu. Ale problém není.
Pak tu je ještě jeden (nevím, jestli ještě je), ten nemá v prodejně ty internety, tak si to píše do sešitku. Ten ověří houby. Ale u něj jsem ještě A-I nebo něco na nákupko ještě nekupoval. A nejspíš ani nekoupím.

ante

Příspěvek#48 » pát 6. čer 2025, 18:17

Nikdy jsem s tim neměl problém. Koukli do CRZ, sahli do vitríny, děkujeme pane.

JirkaCV

Příspěvek#49 » pát 6. čer 2025, 18:34

Hodila by se aplikace jako občanka. Ukážeš QR a je to. Jasně, uprostřed Boubínskýho pralesa o půlnoci 30. února to asi nezafunguje. Ale to bude asi minimum případů.

Erix

Příspěvek#50 » pát 6. čer 2025, 19:03

Jo a appka je fajn, ale právě bez netu či jakýkoliv IT problém a jsi v pytli. I ten smartphone má jen zlomek appek, které jedou offline. Je to tedy taková fičura, která zpříjemní život, ale pouze když funguje, pak tu máme i situaci, kdy mobil klekne.

JirkaCV

Příspěvek#51 » pát 6. čer 2025, 19:08

To jsou jenom výmluvy. Používám podobné apky už pár let a NIKDY nebyl problém. Už několik let platím mobilem i v blbý samošce a NIKDY to neselhalo.
Pravděpodobnost problému je extrémně nízká a nedává důvod, proč nepokročit dál (jasně, jsem progresivista).

Erix

Příspěvek#52 » pát 6. čer 2025, 19:35

No a já stará škola, kartičky a cash, jistota. Platbu kartou a šermování mobilem (el. průkazky) nechám teenagerům. Už párkrát jsem viděl cedulky terminál mimo provoz, jen cash, nebo se to někomu seklo a zbytek fronty u kasy už tekl. 8-) Jako druhá možnost dobrý, ale jen jako jediná :roll:

JirkaCV

Příspěvek#53 » pát 6. čer 2025, 19:46

Nevím, jak ty, ale já vítal sovětská vojska v kočárku. Máma tvrdí, že se mi tanky opravdu líbily.

MojeTikka

Příspěvek#54 » sob 7. čer 2025, 09:16

U nas v krame v udoli internet neni. Na nasi SSK strelnici take ne. Na nekterych parkovacich automatech v Nemecku apka nejde, karta ano, atd.

Zkratka prijemny doplnek ano, jistota je cash.

MojeTikka

Příspěvek#55 » sob 7. čer 2025, 09:21

marinakus píše:kolombo : I třeba zápalky se převádějí na konkrétní osobu.

Zapalky kupuju v Italii, kdyz mam cestu. Jsou levnejsi, nez v Cesku. Nikdo po me zadne papiry nechce.

Gimpel

Příspěvek#56 » sob 7. čer 2025, 10:08

,,Jo a appka je fajn" ...................................................................
............................. ,,Používám podobné apky už pár let" ................................

Toto rovněž patří k té digitalizaci všeho (dokončení NWO), co jí i na webu tomto někteří tak propagují. :( :thumbdown:
(a Velký reset, že válka :( )

https://www.lupa.cz/clanky/nekoupite-ji ... lni-skore/

https://zvedavec.news/naokraj/2025/05/1 ... lizace.htm

dan

Příspěvek#57 » sob 7. čer 2025, 18:35

Klicky píše:vždycky myslel, že ho sebou mít nemusím, že si to prodejce může ověřit
Prodejce, pravnicka osoba, drzitel zbrojni licence, si to overit muze. Ale konkretni prodavac okamziky pristup do CRZ a tedy moznost si opravneni overit mit nemusi. Zakon nestanovi jakym konkretnim zpusobem ma byt narok na A1 overen. Je to tedy na prislusnem prodejci a prodavaci co mu bude stacit. Nekde chteji original vyjimky, nekde jim staci povoleni vyfocene, nekde staci "cestne prohlaseni". Obcas je zadost podeprena upozornenim, ze pokud se vecer, az budou vydej do CRZ zapisovat zjisti, ze se dotycny dopustil podvodu a povoleni ve skutecnosti nema (padelal original, fotku, nebo lhal kdyz cestne prohlasoval), bude vec okamzite oznamena na PCR.

Murphy

Příspěvek#58 » sob 7. čer 2025, 20:24

Zatim jsem jednou ukazoval papir, ale rikali, ze to stejne vidi v systemu podle zbrojaku. Pak uz vzdy jen zbrojak - tim myslim i u jinych prodejcu.
Vetsina pri prvnim nakupu cehokoliv pozadovala ZP i OP.
A konkretne v TopGuns jsem tu vyjimku podle mne neukazoval a nasli si to.

dan

Příspěvek#59 » ned 8. čer 2025, 06:10

MojeTikka píše:Zapalky kupuju v Italii
To je zajimava otazka. Nepadaji nahodou zapalky pod VojMat a tedy dovoz pouze po schvaleni ? Ona tam je vyjimka, ze komponenty schvalene pro prodej v CR VojMat nejsou. Ale je tam vyjimka z vyjimky - jsou, pokud je nabyvatelem subjekt podilejici se primo nebo neprimo na plneni ukolu vnitrni bezpecnosti statu. Tak mi tak v hlave bleskly stanovene zalohy ...

Erix

Příspěvek#60 » ned 8. čer 2025, 06:39

Taky si myslím, že je tam chyba a při převozu minimálně chybělo "povolení", myšleno pro ty zápalky. Jako soukromník si třeba v Polsku koupím perkus (volně prodejné), přivezu k nám a půjdu na PČR registrovat a hle: "Pane, jako hezký, že to registrujeme, ale ne přeskočil jste něco? Co zbrojní průvodní list k dovozu, neznáte zákon? "

U komponent tam taky něco mezinárodního bude a soukromník "bez ničeho" si IMHO hraje s ohněm. Třeba jsem zkusil moderní AI: lze, ale na základě Evropského zbrojního pasu či je nutno uvést důvod cesty, zejména pozvání, vše platí pouze pro střelivo pro zbraně kat. B a C. Typ a množství může být omezeno.
P.S.: SZS bych opravdu neaplikoval, jelikož jako "subjekt" je velice právně slabý. -> Možný námět na změnu!
Naposledy upravil(a) Erix dne ned 8. čer 2025, 06:45, celkem upraveno 1 x.

Zpět na