Použití střeliva Hollow Point
- Carloss
Příspěvek#61 » sob 13. pro 2014, 13:00
Mnoo... v případě NO by se to možná vůbec neposuzovalo.Vzměme teoretickou situaci: Jdu na střelnici s pistolí v režimu držení a vedle mám zásovník napáskovaný HP. Něco se semele a hle... jsme v NO... To by mělo, v případě, že bude NO uznána, vyloučit i postižitelnost užití střeliva HP...
- marinakus
- Carloss
Příspěvek#63 » sob 13. pro 2014, 13:11
Ale jooo.. Pár možností by se našlo... Několik dlouhých na zásobníky glock myslím existuje(?)...
Jinak pokud se NO uzná, pak by se ustanovení o netrestnosti takového jednání mělo adekvátně aplikovat i na přestupky podle jiných zákonů. Aspoň tak si to představuji...
Jinak pokud se NO uzná, pak by se ustanovení o netrestnosti takového jednání mělo adekvátně aplikovat i na přestupky podle jiných zákonů. Aspoň tak si to představuji...
- Int1m1thy
- Ravkar
Příspěvek#68 » sob 13. pro 2014, 18:16
Jen jediné k nutné obraně: čin jinak trestný, kterým někdo odvrací... A je lhostejno, zda půjde o souběh ublížení na zdraví či jiného trestného činu proti životu a zdraví s nedovoleným ozbrojováním, takže bych se nebál střílet, ani kdybych neměl ZP, pokud bych tím chránil sebe či jiného. U krajní nouze podobně, ale tam bacha na subsidiaritu. A už mlčím.
Odesláno z mého HUAWEI P7-L10 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého HUAWEI P7-L10 pomocí Tapatalk
- Chip
Příspěvek#71 » sob 13. pro 2014, 22:52
Nutnou obranou by ale v žádném případě nebyla dotcena trestnost za předchozí nedovolené ozbrojování. To jsou přece dva různé skutky a navíc by to byl již dokonaný TČ..
Pokud jde o tvrzení, že jsem sebou nesl zakázanou munici a v případě NO jsem ji dal rychle do zásobníku a... Nechci vám brát iluze ale víte ono se to strašně lehce tady píše: udělal bych to, udělal bych ono, ale skutečnost je naprosto jiná. Když člověk použije, (většinou jednou za život) zbraň a někoho postřelí nebo zastřelí je to většinou obrovsky stresující záležitost.Clověk je rozklepaný, často sám poraněný a má jiné starosti než si vymýšlet příběhy že udělal to či ono. Použitá zbraň i náboje jsou zajištěny pro potřeby trestního řízení. Navíc se v takových případech dělá vždy rekonstrukce trestného činu, často jsou na místě nějací svědci nebo záznamy kamerových zařízení, takže většinou se ta materiální pravda, ( to na co jsou důkazy) zjistí. Jistě, vypadalo by to bezvadně: "Pane soudce, ten obrovskej černoch se na mě hrnul s takovouhle sekerou, tak jsem rychlostí lasice kolčavy uskočil, rychle naplnil zásobník náboji co mám k odstřelu škodné, vrazil ho do zbraně, nabil a vystřelil. Černoch strašně zařval a...!!!" Moc bych se divil, kdyby se tohle tvrzení nedalo raz dva vyvrátit...Osobně považuji zákaz používání munice s řízeným ranivým účinkem za idiocii ale bohužel je to tak a musíme se s tím smířit. 

- Ravkar
Příspěvek#72 » sob 13. pro 2014, 23:01
Chipe, nejsou to dva skutky, nýbrž jeden, pokud se bavíme o situaci, kterou nastavil předřečník, a sice že děvče sebere Tvou zbraň, když na Tebe bude někdo útočit, a použije ji na Tvou obranu. Pokud si obstará zbraň dopředu za jiným účelem, a pak náhodou ji použije pro Tvou obranu, to samozřejmě ano. Jsou to absurdní konstrukce, už bych toho raději nechal. 

- Bohuliby
- Carloss
- g-relax
- Bydliště: Brno _______________________ $ LEX www.gunlex.cz $ LEX
Příspěvek#75 » sob 13. pro 2014, 23:47
sided píše:Ano, uvědomuju si to ale to stanovisko vyvěsili až 12.12. tedy den po mém příspěvku a moc se mi ta formulace nezdánicméně nezbývá než ji respektovat...
Nechci Ti brát iluze

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX