Použití střeliva Hollow Point

DJ Die

Příspěvek#646 » úte 19. led 2021, 15:55

LukynZ píše:To by mě zajímalo, jestli v praktické situaci člověk vystřelí a bude čekat jestli lehne, nebo střílí dokud nelehne... :)

To bude samozřejmě záviset na situaci, vždycky není potřeba do útočníka vystřílet celý zásobník.

Piggy

Příspěvek#647 » úte 19. led 2021, 18:35

Vím o soudu, který velmi přísně posuzoval opakovaný výstřel, pže to už byl úmysl uškodit nad nezbytnou míru.
Vím o soudu, který neuznal jednání v afektu, pže pachatel nevystřílel úplně celý (12ranný) zásobník, takže nebyl dost rozrušený.
Ale je to OT, pže v obou případech se střílelo FMJ.

rumburak18

Příspěvek#648 » úte 19. led 2021, 18:47

@Piggy: kolik to bylo výstřelů u toho prvního případu?

Piggy

Příspěvek#649 » úte 19. led 2021, 19:53

Jak asi tušíš, dva. Ale ve prospěch soudu musím uvést, že mezi nimi byla několikavteřinová prodleva.
Nicméně to už sem opravdu nepatří.

Sufa

Příspěvek#650 » úte 19. led 2021, 21:29

Piggy píše:Vím o soudu, který velmi přísně posuzoval opakovaný výstřel, pže to už byl úmysl uškodit nad nezbytnou míru.
Vím o soudu, který neuznal jednání v afektu, pže pachatel nevystřílel úplně celý (12ranný) zásobník, takže nebyl dost rozrušený.
Ale je to OT, pže v obou případech se střílelo FMJ.

Odkaz na ten rozsudek soudu? Klidně i spisovou značku? Judikat si v databázi dohledam pak klidně sám...

Piggy

Příspěvek#651 » stř 20. led 2021, 06:14

To nedám, bylo to dost dávno a žádné záznamy z té doby nemám. Akorát věřím, že i dnes jsou podobné argumenty možné.
Byl jsem přítomen jenom u části jednání, ty úvahy soudu zazněly při dokazování a ve skutečnosti ani nevím, jak to nakonec dopadlo.

Pavluso

Příspěvek#652 » pát 22. led 2021, 16:15

Docela by mne zajímalo, jestli konečně se rozšíří nabídka HP nábojů.... (třeba SB jestli to sem pustí) hned v únoru mažu pro výjimku :)

Rick Grimes

Příspěvek#653 » sob 23. led 2021, 12:14

SB JHP už dělá. USA, kde toto střelivo povolené je pro ně daleko větší trh. Nebylo by logické, aby nabídku rozšiřovali kvůli ČR. Už mám objednané Hornady critical defense.

morho

Příspěvek#654 » sob 23. led 2021, 16:41

Tak jde spíš o dostupnost, nabídka už existuje - Magtech JHP, Hornady Critical Defense, Duty, Federal HST, Hydra shock, Speer Gold Dot...

velkovezir

Příspěvek#655 » sob 23. led 2021, 19:20

Rick Grimes píše:SB JHP už dělá. USA, kde toto střelivo povolené je pro ně daleko větší trh. Nebylo by logické, aby nabídku rozšiřovali kvůli ČR.

Tak jde právě o to že už je dělá a mě by zajímalo, jestli tady teď začne taky prodávat. Což by mi přišlo logický, když už je vyrábí.

Pavluso

Příspěvek#656 » pon 25. led 2021, 13:37

Jsem zvedavej jaký budou termíny vyřízení A-I. Když to budou podávat všichni....

Sody

Příspěvek#657 » pon 25. led 2021, 23:23

Mně by stačilo i nějaké "obyčejné" JHP střelivo.

https://youtu.be/ayd4sxW_RUA

Arc

Příspěvek#658 » úte 26. led 2021, 08:12

Jo, ale ako som už písal musí fungovať pre tvoju danú zbraň... a napríklad o S&B hollow pointoch som na nete moc dobrého nevidel... tie obyčajné JHP čo testuje Paul Harrell sú tu v obchodoch dosť neobyčajné, teda zatiaľ. Vidím to možno na nejakú hromadnú objednávku keď budeme mať všetci výnimky :D

Tomak

Příspěvek#659 » úte 26. led 2021, 13:57

Dotaz ohledně JHP. Vždycky jsem měl za to, že střela typu JHP - HP potřebuje ke své funkci řízené deformace hlavně rychlost. Narazil jsem ale na střelivo JHP Subsonic. Nevylučuje se náhodou subsonická střela a JHP? JHP má běžně rychlost kolem 350m/s a hmotnost do 115gr. Jak tedy bude fungovat a bude vůbec fungovat o dost těžší a pomalejší střela typu JHP? Kupříkladu střela o hmotnosti 145gr a rychlosti kolem 300m/s? Uvedené subsonické střelivo vyrábí třeba Magtech.

Arc

Příspěvek#660 » úte 26. led 2021, 14:31

Tomak rýchlosť je kľúčová, ale každý JHP je iný a niektorý možno bude fungovať aj pri nižších rýchlostiach, možno aj pri rýchlosti nižšej ako zvuk. Alebo si len chcú účtovať prémiové ceny za projektil ktorý sa kvôli nízkej navážke prachu a nízkej rýchlosti bude správať ako obyčajný FMJ. Treba vždy nájsť reálny test daného streliva s danou dĺžkou hlavne, ktorá ťa zaujíma.

Zpět na