Podle jakých znaků nejsnadněji ze 2 až 3 metrů rozpoznat ostrou od plynovky/airsovtovky?

Co jinam nepatří...
kolombo

Příspěvek#16 » stř 30. lis 2016, 07:54

Já jen že většinou to je tak, že toho dotyčného zastřelí, aby nebyl svědek. Takže buď je to atrapa a pak se dá bránit a nebo to není atrapa, a pak se je varianta pokus o obranu nebo pasivní zastřelení ....

ppindian

Příspěvek#17 » stř 30. lis 2016, 07:55

Laik to nerozpozná :-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Piggy

Příspěvek#18 » stř 30. lis 2016, 08:50

V reálu to nerozpozná nikdo - ta zbraň prostě nebude dost dlouho nehybná a dobře osvětlená, abys mohl vidět dovnitř hlavně nebo číst nápisy (a ty se z čelního pohledu čtou dost blbě).

hugofalfar

Příspěvek#19 » stř 30. lis 2016, 08:52

koneckonců jedna z nejpopulárnějších posledních vět v životě bývá: " jdem na něj na zmrda, je to jen plynovka..." :-D

SansLogique

Příspěvek#20 » stř 30. lis 2016, 09:25

kolik "standardních" přepadení se u nás odehraje za použití skutečný zbraně? (nepočítám přepadení přepravy peněz).

wigum

Příspěvek#21 » stř 30. lis 2016, 09:34

Piggy píše:
wigum píše:když nemáš čas kouknout do laufu tak nevíš.
Nespoléhal bych ani na menší průměr vývrtu u airsoftky. Co když to bude malorážkový klon?

Se taky nehádám. Už v jiném vláknu jsme psal, že troubové co střeší pro zábavu lidi s plynovkou si koledujou, protože dotyčný na ně může vytáhnout ostrou. Doma se nám jedna plynovka válí a tam je na začátku laufu vidět závit.

ppindian

Příspěvek#22 » stř 30. lis 2016, 09:45

hugofalfar :-D :-D

RomanB74

Příspěvek#23 » stř 30. lis 2016, 11:42

Otec má nějakou klasickou plynovku (tuším Zoraki) jejich vlastní konstrukce. To se ještě dá podle tvaru poznat, pokud má člověk trochu přehled o těchto typech zbraní. Stejně tak lze poznat některé typy plynovek "Ekol" jejich konstrukce. Ale jakmile je to plynový klon nějaké ostré, bez šance.
Bratr patřil k těm bláznům, co o víkendech běhali po lese a stříleli po sobě "bílejma kuličkama". Když mi ukazoval své AirSoftové zbraně, nebylo prakticky možné bez důkladné kontroly poznat , zda jde o ostrou či ne. Zato když jsem známým ukazoval barevné varianty Glocka (modrá a růžová), tak si byli 100% jisti, že to jsou hračky...

Igrlik

Příspěvek#24 » stř 30. lis 2016, 14:40

Walther P22 - ostrá, plynovka, kuličkovka...
P22 - 3x.JPG

RomanB74

Příspěvek#25 » stř 30. lis 2016, 15:31

>Irglik: no... ale která je která? :lol:

To je fakt hezkej kvíz. Bych tipnul vlevo plyn, vpravo ostrá, dole airsoft?

Jak tady psalo už více uživatelů, tohle se dnes poznat nedá.

Luboš16

Příspěvek#26 » stř 30. lis 2016, 16:39

Můj typ levá horní airsoft, pravá horní .22 LR, dole plynovka

Igrlik

Příspěvek#27 » stř 30. lis 2016, 19:34

... a víťazom kvízu sa stáva... TRAMDADADÁÁÁ... Luboš :P

P22 - 3x z.JPG

Rosťa57

Příspěvek#28 » stř 30. lis 2016, 19:55

Chlapi sice teprve ZP zvažuji,ale už teď je mi jasné,že se se střelcema nudit nebudu :lol: :lol: :lol:

RJ

Příspěvek#29 » pát 17. úno 2017, 14:24

Ze 2-3 metrů poznáte prd. A jak už tu bylo zmíněno, zbraň nebude nikdy ideálně nasvícená, natočená a ukázána tak, jak vy si zrovna přejete, zejména pokud vám někdo míří na ciferník :) Za mě asi tak, že bych opravdu nedělal rozdíl v tom zda zvažovat, jestli na mě míří plynovkou, kuličkovkou nebo ostrou, vždy to prostě bude ostrá a podle toho by se člověk měl i zařídit. Tedy nedělat si během napjaté situace, kdy na něj někdo míří zbraní, naděje že si dokáže bezpečně udělat taktický rozbor útočníkova arzenálu :)

Branibor

Příspěvek#30 » pát 17. úno 2017, 19:01

Nejsnaz to poznas tak, ze nebude opetovat palbu.

Zpět na